Moringa Çayı Nasıl Yapılır Çayının Faydaları Zayıflatırmı Moringa Ağacı - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mart 22, 2018

Moringa Çayı Nasıl Yapılır Çayının Faydaları Zayıflatırmı Moringa Ağacı

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Moringa Çayı Nasıl Yapılır Çayının Faydaları Zayıflatırmı Moringa Ağacı

Moringa Çayı Nasıl Yapılır Çayının Faydaları Zayıflatırmı Moringa Ağacı
“Moringa bitkisi anavatanı Hindistan olan son zamanlarda çok popülerleşen sağlık için çok faydalı bağışıklık sistemini güçlendiren bir bitkidir.”


Moringa bitkisi küçük ila orta boylarda tropikal bir bitkidir ve ilk olarak Hindistan da yetiştiği düşünülmektedir. Moringa ağacının sayısız faydaları bulunmaktadır ve çok iyi bir besin kaynağıdır. Yaprakları, çiçekleri ve yeşil kabukları kullanılır ve Hindistan kültüründe sıklıkla tüketilir. Moringa bitkisini kullananlar bundan çok memnun olduklarını dile getiriyorlar. Moringa bitkisinin kökten uca kadar bütün kısımları vitamin, kalsiyum ve kaliteli protein ile doludur. Antioksidanlar bakımından zengin olması sayesinde kanser ile savaşmada başarılıdır. Beyin sağlığını geliştirmekten, cildi güzelleştirmeye, kandaki insülini dengelemekten karaciğeri korumaya kadar birçok faydası olan bu bitkiyi, diyetlerinize mutlaka eklemelisiniz. Moringayı aktarlardan ve internet üzerinden satın alabilirsiniz. İçinde 20 adet moringa olan bir paket moringa çayı 20 TL’dir.

Moringa Çayı Nasıl Yapılır Çayının Faydaları Zayıflatırmı Moringa Ağacı
Moringa Çayı Nasıl Yapılır Çayının Faydaları Zayıflatırmı Moringa Ağacı

Moringa Bitkisinin Ve Moringa Çayının Sağlığa Faydaları

Moringa bitkisi içeriğinde, portakalın 7 katı kadar C vitamini bulunmaktadır. Havucun 10 katı kadar A vitamini, sütün 17 katı kadar kalsiyum, yoğurdun 9 katı kadar protein, muzun 15 katı kadar potasyum ve ıspanağın 25 katı kadar demir barındırmaktadır.

Yaprakları beta karoten, protein, C vitamini, kalsiyum, amino asitler, antioksidanlar ve potasyum bakımından zengindir.
Bu bitkinin yaprakları enerjinizi arttırır.
Beyin fonksiyonlarını arttırır.
Mide ve bağırsak problemlerini gidermek için kullanılabilir.
Emziren kadınlarda, anne sütünü arttırır.
Böbrek fonksiyonlarını arttırır.
Tiroid fonksiyonlarını iyileştirir.
Eklem iltihabını iyileştirir.
Uykusuzluğu giderir.
Saç uzamasını hızlandırır, hızlı bir şekilde uzamasını sağlar.
Kepeği ve diğer saç derisi ile alakalı problemleri yok eder.
Cilt kırışıklıklarını önler.
Sivilce ve siyah noktaları azaltır.
Egzema ve sedef hastalığını kontrol etmeye yardımcı olur.
Moringa Besin İçerikleri

Moringa yaprakları protein, vitamin ve mineraller bakımından çok zengindir. B6 vitamini, C vitamini, B2 vitamini, A vitamini, magnezyum, kalsiyum, demir, bakır, manganez, çinko, selenyum gibi içerikleri vardır. Demir, anemiyi önler. Kalsiyum kemikler için çok önemlidir. Çinko, saç uzamasında çok önemli bir rol oynar. Ayrıca cilt sağlığını düzenler.

Kilo Vermeye Yardımcıdır

Zayıflamak için moringa tüketimi oldukça etkili ve sağlıklıdır. Yapılan araştırmalarda moringanın, mide ve bağırsak sorunlarını önlediği bulunmuştur. Metabolizmayı hızlandırma özellikleri, vücudun kalorileri daha hızlı yakmasını sağlar. Moringa çayı, bağırsaklarda emilir. Kilo vermekte önemli rol oynar.

Enerjiyi Arttırır

Her sabah bir bardak moringa çayı içmek, bütün vücut parçalarınıza enerji doldurarak, bütün gün boyunca aktif olmanızı sağlar. Bu çayı içtiğiniz anda enerji değişimindeki farkı kendiniz göreceksiniz.

Kan Şekeri Seviyelerini Düşürür

Yüksek kan şekeri seviyeleri, şeker hastalığının en önemli nedenidir ve büyük bir sağlık problemi oluşturur. Zamanla yüksek şeker seviyeleri bürün vücudunuzu kötü yönde etkileyecek ve felç, kalp hastalıkları gibi sorunlara neden olacaktır. Bu nedenle, kan şekeri seviyelerini sağlıklı oranlarda tutmak çok önemlidir. Yapılan birçok araştırmada moringanın kan şekeri seviyelerini düşürdüğü kanıtlanmıştır.

Antioksidan Özellikleri Bakımından Zengindir

Vücudumuzdaki serbest radikalleri, antioksidanlar durdurur. Vücutta bulunan fazla miktarda serbest radikal, kalp hastalıkları ve şeker hastalıkları gibi kronik hastalıklara sebep olacak oksidatif zarar verir. Moringa yaprakları içerisinde birden fazla yararlı antioksidan vardır. C vitamini ve A vitaminine ek olarak bunlar: Kan şekeri seviyelerini düşürmeye yardımcı olan Kuersetin. Yemeklerden sonra kan şekeri seviyelerini kontrol eden, klorojeniktir. Bu ayrıca kahvenin içerisinde de bol miktarda bulunmaktadır.

İltihabı Azaltmaya Yardımcı Olur

Vücutta oluşan iltihaplanma, enfeksiyon veya bir sakatlığın sonunda oluşur. Bu koruyucu bir mekanizma şeklinde gerçekleşir ve uzun süre boyunca sürerse ciddi bir sağlık sorunu oluşturur. Kalp hastalıkları, şeker hastalığı ve kanser gibi kronik hastalıkların çoğunun oluşmasında iltihabınında dahil olduğu düşünülmektedir.

Birçok sebze, meyve, bitki ve baharat, iltihap önleyici özellikleri ile bilinmektedir ve bunlardan birisi de moringadır.

Moringa yaprakları, kabuğu ve tohumlarından iltihap önleyici özellikler bulunur ve bu özellik izotosiyanat bileşen içeriğinden gelmektedir.

Moringa Çayı Nasıl Yapılır?

1 su bardağı suyu cezveye koyup kaynatın. Daha sonra 1 tatlı kaşığı kurutulmuş moringa yapraklarını kaynar suyun içerisine atın. 3-5 dk bu suda demlensin (renk değişinceye kadar) bekleyin.İçine 1 tatlı kaşığı da bal katıp afiyetle için.

Moringa Bitkisi Yan Etkileri

Mide yanması
Gebelerde rahimde kasılma yapıp düşüğe yol açabilir.
İlaçlarla etkileşime girip etkinliklerini artırabilir yahut azaltabilir.
Diş eti kanaması
Beyaz kan hücrelerinin sayısı azalması

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder