Kızılay Haftası İle İlgili Kompozisyon - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mart 10, 2018

Kızılay Haftası İle İlgili Kompozisyon

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Kızılay Haftası İle İlgili Kompozisyon

Kızılay, kamu yararına olan sosyal bir hizmet kurumudur. Her yıl 29 Ekim – 4 Kasım tarihleri arası Kızılay Haftası olarak kutlanmaktadır.


Kızılay, her zaman karşılaşılan afetlerle, salgın hastalıklarla mücadele eder. Bu bakımdan sağlık ve sosyal dayanışma açısından önemlidir. Kan bağışı, aşılar gibi konularda halkın bilinçlenmesine de yardımcı olur. İnsanları ve toplumu her konuda bilinçlendirir ve insanlık duygusunu yüceltir. Yardım ve birlik duygularını geliştirir. Kızılay’ın önemi, yaşanan afetlerle daha da ortaya çıkmaktadır. Örneğin; 1999 Marmara depreminde depremden zarar gören insanların yardımına koşup, onlara ilâç, yiyecek ve içecek dağıtması bunu ortaya koyar. Yani tam bir kara gün dostudur.

Kızılay Haftası İle İlgili Kompozisyon
Kızılay Haftası İle İlgili Kompozisyon

Kızılay, dil, din, ırk ayrımı yapmaksızın tüm insanlığa yardım elini uzatır. Bayrağındaki beyaz renk yaralı askerlerin gömleklerini, kırmızı ay ise kan izlerini simgeler. Kan bağışı üzerine dikkat çekerler. Kimi insanlar kan vermenin zararlı olduğu düşüncesindedirler. Oysa sağlıklı her insan kan verebilir. Kan bağışı, hem kemik iliğinin yağlanmasını önleyip, kan yapımını canlı tutar hem de insanın dolaşımına dinçlik ve canlılık kazandırıp, kanın yerine genç hücrelerin dolaşıma katılmasını sağlar.

Kızılay’ın yaptığı tüm yardımlar, halkın yardım ve bağışlarından oluşur. En basitinden bir Kızılay pulu almak ya da kan bağışı yapmak bile önemli bağıştır. Bir gün biz de felâkete uğrarsak, Kızılay’ın bizim de yardımımıza koşacağını unutmamalıyız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder