KEPPRA 100 mg Oral Çözelti - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mart 09, 2018

KEPPRA 100 mg Oral Çözelti

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

KEPPRA 100 mg Oral Çözelti

Endikasyon Bilgisi :
İlacın etken maddesi Levetirasetam’ dır. KEPPRA 100 mg Oral Çözelti, epilepsi (sara) nöbetlerini önleyici, antiepileptik bir ilaçtır. 16 yaş ve üstü gençler ve yetişkinlerde görülen Grand mal  epilepsi diğer adıyla tonik-klonik epilepsi nöbetleri (bilinç kaybı ve kaslardaki  artan kasılmaların meydana getirdiği kol ve bacaklarda istem dışı kasılmalarla belirgin nöbet.) tedavisinde tek başına kullanılır. 1 aylıktan büyük bebeklerde, çocuklarda ve erişkinlerde görülen  parsiyel (kısmi) başlangıçlı nöbet ( vücudun belirli bir yerinde başlayan ve başladığı yerde de kalabildiği gibi ilerleyerek vücudun yarısına yayılabilen bir epilepsi türü) tedavisinde; ergenlik dönemindeki 12 yaş üzeri gençlerde  ve erişkinlerde görülen  miyoklonik epilepsi ( ani, elektrik çarpmasına benzer, istem dışı ve belirli  aralıklarla , ardı ardına ve düzensiz oluşan kas kasılmalarının da gözlendiği epilepsi türü ) ve  erişkin hastalarda görülen miyoklonik nöbet ( bir ya da iki kasın, bazen vücudun kol ve bacaklarını bükmeye yarayan kaslarının ani kasılmasıyla gözlenen epilepsi nöbetlerinin küçük şekli.) tedavisinde diğer  antiepileptik ilaçlara ek olarak kullanılır.


KEPPRA 100 mg Oral Çözelti Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :
İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
Epilepsi (sara) nöbetlerini önleyici, antiepileptik bir ilaçtır.
Eğer hastalık nöbetlerini önlemek için kullanıyorsanız, durumunuzda iyileşme görülse bile ilacı düzenli bir şekilde kullanmaya devam ediniz. İlacın alımını durdurmanız halinde nöbetlerde  artış olabilir.

KEPPRA 100 mg Oral Çözelti
KEPPRA 100 mg Oral Çözelti

İlacı düzenli kullanmanıza rağmen nöbet şiddetinde ve sayısında artış farkederseniz doktorunuzla görüşünüz.

Yanınızda acil durumlar için bu ilacı kullandığınızı belirten kimlik kartı ve bilgilendirme bilekliği taşıyınız.

Eğer ilacı kullanmaya başladıktan sonra ; endişe, kaygı, telaş, heyecan agresif, hiperaktif hissetme hali, intihar ve kendine zarar verme düşüncesi oluşmuşsa  ya da ruh halinde ve davranışlarda değişiklikler gibi yeni ya da kötüleşen semptomlara sahipseniz, acil yardım için doktorunuza başvurunuz.

İlacın rahatsızlığınızı iyileştirdiğinden emin olabilmeniz için düzenli olarak kan tahlilleri yaptırmanız ve karaciğer fonksiyonlarının da kontrolü  gerekmektedir.

İlacı kullanırken alkol almaktan kaçınınız. Alkol nöbet riskini ve ilacın yan etkisi olan uyuşukluk halini daha da arttırabilir.

1 aylıktan büyük bebeklerde, çocuk
larda ve erişkinlerde kullanılır.İlacın kullanımı düşünce ve reaksiyonlarınızı bozabilecek yan etkilere sahip olduğundan, dinç ve uyanık olmayı gerektiren aktivitelerden kaçınınız.
Hamilelik döneminde ve emzirme dönemlerinde kullanılması önerilmemektedir.

KEPPRA 100 mg Oral Çözelti’nin Kullanım Şekli :
Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.
Doktorunuzun önerdiği dozdaki ilacı, suyla karıştırarak oral yoldan alınız. Tercihen yemeklerle  birlikte veya yemek aralarında da alınabilir.
İlacın Olası Yan Etkileri:
Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.
Baş ağrısı, kas ağrısı, uyuklama hali, yorgunluk hissi, burun ve boğaz iltihabı yaygın görülen yan etkilerdir.
İlaç Etken Maddesi:  Levetirasetam

İlaç Marka İsmi: KEPPRA 100 mg Oral Çözelti

KEPPRA 100 mg Oral Çözelti İlaç Prospektüsü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder