KENFIX 8 mg Kapsül - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mart 10, 2018

KENFIX 8 mg Kapsül

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

KENFIX 8 mg Kapsül

Endikasyon Bilgisi :
İlacın etken maddesi Tiyokolşikosid’dir. KENFIX 8 mg Kapsül, kasların aşırı seviyede gerilmesinden sorumlu olan beyin ve omurilik kaynaklı  kas gerginliğini azaltan ve ortadan kaldıran kas gevşetici bir ilaçtır. Ağrı ile birlikte görülen kas spazmları (kasılmaları) ile ilişkili hastalık belirtilerinin tedavisinde kullanılır. Bir hasar ya da zedelenme sonucu oluşan veya sinir sistemi bozukluklarına bağlı olarak kaslarda görülen ağrı ve irade dışı kas gerginliği durumlarının tedavisinde ve  bel ağrısı, sırt ağrısı, boyun tutulması gibi rahatsızlıkların giderilmesinde kullanılır.


KENFIX 8 mg Kapsül Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :
İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
Ağrı ile birlikte görülen kas spazmları (kasılmaları) ile ilişkili hastalık belirtilerinin tedavisinde kullanılır.

KENFIX 8 mg Kapsül
KENFIX 8 mg Kapsül

7 günden fazla kullanılması önerilmemektedir.
Kullanımı, sindirim sisteminde tahrişe yol açabilir. Tedaviniz boyunca, bu ilaçla birlikte bir mide koruyucu ilaç kullanınız.

Fizik tedavi seanslarına hazırlık için kullanıyorsanız, ilacın kas gevşetici özelliğini gösterebilmesi için seanstan 1-2 saat önce almalısınız.

Diğer kas gevşeticiler ile birlikte  kullanmayınız.  Sürekli kullandığınız kas gevşetici ilacınız var ise bunu doktorunuza bildiriniz.
Eğer böbrek hastalığı, epilepsi (sara), kanın pıhtılaşmasını önleyen ilaç kullanımı ve kanama problemleri  durumlarından herhangi birine sahip iseniz bu ilacı kullanmadan önce doktorunuza bildiriniz. Bu ilacın kullanımı size uygun olmayabilir ya da doktorunuz tarafından doz ayarlaması yapılabilir veya spesifik testlere ihtiyaç duyabilirsiniz.
İlacı kullanımınız sırasında ishal meydana gelirse , hemen doktorunuza durumu bildiriniz. İlaç dozunuzun azaltılması gerekebilir.
İlacın 15 yaşın altındaki çocuklarda kullanılması sakıncalıdır.
İlacı alırken  alkol kullanmaktan  kaçınınız. Alkol ilacın yan etkilerini arttırmaktadır.
Kullanımı uyuklama ve sersemliğe sebep olabileceğinden, araç ya da makine kullanmak gibi dinç ve uyanık olmayı gerektiren aktivitelerde dikkatli olunuz.
Hamilelik ve emzirme dönemlerinde doktorunuza danışmadan kullanmayınız. Kullanımı anne karnındaki bebeğe ve emzirilen bebeğe zarar verebilir.

KENFIX 8 mg Kapsül’ün Kullanım Şekli :
Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.
İlacın her dozunu bir bardak dolusu su ile birlikte tok karnına alınız. Günde en fazla 4 kapsül alınabilir. İlacın sindirim sisteminize zarar verme riskini önlemek için tedaviniz süresince mide koruyucu bir ilaç kullanınız.
İlacın Olası Yan Etkileri :
Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.
Bulantı, kusma, ishal, mide ağrısı seyrek görülen yan etkilerdir. Doz azaltıldığında ya da tedavi bitiminde bu şikayetler kaybolur.
İlaç Etken Maddesi: Tiyokolşikosid

İlaç Marka İsmi: KENFIX 8 mg Kapsül

KENFIX 8 mg Kapsül İlaç Prospektüsü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder