Karbonatın Saça Faydaları, Karbonat Saç Çıkarır mı Saça İyi Gelirmi? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mart 24, 2018

Karbonatın Saça Faydaları, Karbonat Saç Çıkarır mı Saça İyi Gelirmi?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Karbonatın Saça Faydaları, Karbonat Saç Çıkarır mı Saça İyi Gelirmi?

Karbonatın Saça Faydaları, Karbonat Saç Çıkarır mı Saça İyi Gelirmi?
Çoğumuz karbonatın yalnızca hamur işlerinde kullanıldığını biliriz. Ancak karbonatın pek çok kullanım alanı vardır. Bu kullanım alanlarından biri de karbonatı saç bakımı için kullanmaktır. Karbonatın saça faydaları saymakla bitmez, saç köklerini temizler, kepeği tedavi eder, saçlardaki yağlılığı giderir, saçların rengini doğal yoldan açmaya yardımcı olur.


Şampuana Karbonat Katılır mı?

Karbonatın Saça Faydaları, Karbonat Saç Çıkarır mı Saça İyi Gelirmi?
Karbonatın Saça Faydaları, Karbonat Saç Çıkarır mı Saça İyi Gelirmi?

Karbonat, etkili bir şekilde saçlarınızı ve saç derinizi temizler. Bir çay kaşığı karbonatı her zaman kullandığınız şampuanınıza karıştırın ve bu karışımı saçınıza uygulayarak hafifçe masaj yapın. Karışımı 2-3 dakika boyunca saçınızda bırakın ardından suyla iyice durulayın. Karbonat saçlarınızı ve saç köklerinizi güçlendirip sağlıklı, parlak saçlara kavuşmanıza, yeni saçların çıkmasına yardımcı olacaktır.

Saç Derisini Temizler, Saçların Kötü Kokmasını Ve Yağlanmasını Önler

Saçların kötü kokması ve çabuk yağlanması pek çok kişinin muzdarip olduğu saç sorunlarındandır. Karbonat alkali bir madde olması sayesinde kafa derisinin pH seviyesini dengeler, saçtaki aşırı yağlanmayı ve kötü kokuyu önler. Karbonatı saç derisi temizliğinde kullanmak için 1 tatlı kaşığı karbonatla 3 tatlı kaşığı suyu karıştırıp hamur haline getirin. Saçınızı suyla hafifçe ıslatıp bu karışımı saçlarınıza ve saç diplerinize sürüp 5 dk bekletin. Daha sonra suyla durulayın. Bu yöntemi ayda 1-2 kez tekrarlayın.  Dilerseniz karbonatla kuru şampuan da yapabilirsiniz. Eşit miktarda mısır nişastası ile karbonatı karıştırın. Saç diplerinize bu karışımdan biraz serpin. Ardından saçlarınızı kaliteli bir fırça ile fırçalayın.

Karbonat Kepeği Yok Etmeye Yardımcı Olur

Kepek en sık karşılaşılan saç derisi problemlerindendir. Karbonat saç derisinin pH seviyesini sağlıklı bir dengeye getirmeye yardımcı olur, böylece kepeği tedavi etmekte önemli rol oynar. Saçlarınızı hafifçe ıslatın ve 1 yemek kaşığı karbonatı saçlarınıza ve saç diplerinize sürün. 1-2 dk sonra su ile saçlarınızı yıkayın. Haftada bir kez bu yöntemi tekrarlayın. Karbonatı kepeği yok etmek için kullanabileceğiniz bir diğer tarif de; 1 limonun suyunu sıkıni1 tatlı kaşığı karbonat ile karıştırın. Saç derisine sürüp 2-3 dk bekleyip suyla yıkayın. Kepekten kurtulmak için haftada bir kez bu yöntemi deneyin.

Karbonat İle Doğal Saç Açıcı Tarifi

Limon ve papatya gibi karbonat da saç rengini açmak için kullanabileceğiniz doğal maddelerdendir. Karbonatı saç renk açıcı hazırlamak için; 1 yemek kaşığı karbonata biraz su ekleyip karıştırın. Bu karışımı saçlarınıza sürüp 15-20 dk bekletin. Ardından suyla durulayın. Haftada 1 kez bu yöntemi tekrarlayın. Bir diğer yöntem de karbonatla hidrojen peroksit karışımı ile saç rengini açmaktır. 1-2 yemek kaşığı karbonata, eczaneden temin edebileceğiniz Hidrojen peroksitten biraz katıp karıştırın. Saçlarınıza bu karışımı sürüp yarım saat güneşli bir yerde bekleyin. Daha sonra suyla durulayın.

Karbonat ile Saçları Parlatan Tarif

1 bardak suya 1 çay kaşığı karbonat karıştırın. Bu karışımı saç köklerinize uygulayın 5 dk sonra yıkayın. Ardından 1 yemek kaşığı sirkeyi bir bardak suya ekleyin ve bu karışımla saçlarınızı durulayın. Bu formül hem saçlarınızın her zamankinden daha canlı ve sağlıklı görünmesini sağlıyor, hem de böylelikle her gün yıkamanıza da gerek kalmıyor.

Güzellik Uzmanı Şems Aslan’dan Karbonat İle Kuru Şampuan Yapımı Tarifi

1 miktar buğday nişastası veya pirinç nişastası
1 çay kaşığı karbonat
Malzemeleri karıştırıp saçı ıslatmadan saç diplerinize yedirin 2 – 3 saat bekletip saçınızı tarayın. Daha sonra ister yıkayın isterseniz başınızı eğip çırpın ve fönünüzü çektirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder