İngiliz Karbonatı Zayıflatırmı? Karbonatlı Limonlu Su İle Zayıflama - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mart 21, 2018

İngiliz Karbonatı Zayıflatırmı? Karbonatlı Limonlu Su İle Zayıflama

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

İngiliz Karbonatı Zayıflatırmı? Karbonatlı Limonlu Su İle Zayıflama

İngiliz Karbonatı Zayıflatırmı? Karbonatlı Limonlu Su İle Zayıflama
Karbonat zayıflamakta kilo vermekte çok etkili bir maddedir. Karbonat alkali bir madde olduğundan vücudun asit- alkali oranını dengeler, bedeni toksinlerden arındırır böylece hızlı bir şekilde zayıflamakta önemli rol oynar. Karbonatlı su ile zayıflayanların, ingiliz karbonatı kullananların yorumları her zaman olumlu yönde olmuş, bu suyu içmeye devam ederek hem hastalıklarından kurtulduklarını hem de istenmeyen fazla kilolarını verdiklerini bildirmişlerdir. Karbonatlı su ile kilo verdim diyen pek çok kişi vardır.


Karbonatlı su ile zayıflama yöntemi Diyetisyen Gül Kaynak tarafından tavsiye edilmiş, bilinmeye başlamış, popülerlik kazanmıştır. Dr. Gül Kaynak katıldığı bir T.V programında karbonatlı su ile zayıflama tarifi verdikten sonra kilo vermek isteyenler bu yönteme rağbet etmiş, deneyip olumlu sonuç almışlardır.  Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’nın karbonatlı su ile zayıflama yöntemi hakkında basında yer alan herhangi bir demeci mevcut değildir.

İngiliz Karbonatı Zayıflatırmı? Karbonatlı Limonlu Su İle Zayıflama
İngiliz Karbonatı Zayıflatırmı? Karbonatlı Limonlu Su İle Zayıflama

Karbonatlı Su İle Zayıflama Yöntemi Nasıl Uygulanır?

Karbonatlı su ile zayıflama yönteminde günde ortalama 4 litre su içmeli, içilecek suya karbonat katılması gerekmektedir. Karbonatlı su ile zayıflamak için 2 litre yani 8 su bardağı suya 1 tatlı kaşığı karbonat eklemeniz yeterli gelecektir. Dilerseniz eczaneden satın alacağınız İngiliz Karbonatını da kullanabilirsiniz. Suya karbonat eklenince su alkali hale gelir ve bu suyun pH değeri 9-11 arasında değişiklik gösterir. 2 litre suyun içerisine 1 tatlı kaşığı İngiliz karbonatı eklenip karıştırıldıktan sonra alkali su elde edilmiş olur. 2 litre suyun içerisine yarım limon suyu eklendiğinde de alkali su elde edilir. Hazırlanan bu alkali sular 1 günde tüketilmelidir ve günlük hazırlanmalıdır. Karbonat içtiğimiz suyun pH değerini artırır. Tükettiğimiz gıdalardan gelen ve vücudumu yoran asitleri ve atık maddeleri karbonatlı su gibi alkali suları içerek vücudumuzdan atabiliriz. Böylece vücudumuz asitten arınır ve kilo vermemiz kolaylaşır. Vücudumuzun ideal Ph değeri 7.35’tir. Bu oran aşağılara düştüğünde yani asit oranı yükseldiğinde vücutta halsizlik başlar, çeşitli hastalıklarla karşılaşılır. Karbonatlı su vücudun pH dengesini sağlayıp kilo vermeye yardımcı olur.

Karbonatlı Su ile Zayıflama Yönteminde Ayda Kaç Kilogram Verilir?

Karbonatlı su ile zayıflama yöntemini kullanarak 1 ayda ortalama 6-7 kilogram kilo kaybı sağlanabilir.

Karbonatlı Su Zayıflatır mı? Diyetisyen Emre Uzun Cevaplıyor

Suyun zaten kilo vermeye yardımcı etkisini biliyoruz. Karbonatla suyu alkali yapmak vücudun asit dengesini sağlar ve metabolizmayı hızlandırır. 3 litre suya 2 tatlı kaşığı karbonat eklemek yeterli olur. Daha fazlası midede rahatsızlığa yol açabilir.

Karbonatlı Suyun Zayıflamaya Faydaları

Karbonatlı su vücudun asit alkali baz dengesini sağlayıp metabolizmayı hızlandırır, böylece hızlı bir şekilde kilo vermeye yardımcı olur.

Karbonatlı su alkali içeriği sayesinde bedeni toksinlerden arındırır. Temizlenmiş, zararlı maddelerden arınmış bir vücut daha kolay zayıflar.

Karbonatlı suyun kilo verme üzerinde en büyük etkilerinden biri tok tutucu olmasıdır. Uzun süre tok kalmanızı sağlayıp fazla kiloları giderir.

Karbonatlı su en etkili iştah kapatıcı içeceklerdendir. Karbonatlı su içtikten sonra iştahın kapanması, yemek yemek istememe tecrübelerle sabittir.

Karbonatlı su ödem söktürücü özelliği sayesinde, vücuttaki ödemi ve şişkinliği giderir, böylece kollarınızın, bacaklarınızın daha narin ve ince görünmesini sağlar.

Karbonatlı Suyun Zayıflamaya Faydaları

Karbonatlı su bölgesel zayıflamakta da çok etkilidir. Göbek bölgesindeki yağlanmadan, basenlerinizden şikayetçiyseniz bu konuda da karbonatlı su imdadınıza yetişecek, göbek ve basenlerden incelmenize yardımcı olacaktır.

Karbonatlı suyun kilo verme üzerinde bir diğer etkisi yağ yakıcı özelliğidir. Karbonatlı su içerek metabolizmanız hızlanacak ve yağlarınız eriyecek, fit bir görünüme kavuşacaksınız.

Karbonat Nerede Satılır Fiyatı Nedir?

Karbonatı marketlerden, aktardan hatta internet üzerinden de satın alabilirsiniz. İngiliz karbonatını ise Eczaneden satın alabilirsiniz. Karbonatla zayıflama yöntemi için ister marketten alacağınız karbonatı kullanın isterseniz de eczaneden alacağınız İngiliz karbonatını her iki karbonat da aynı etkiyi gösterip kilo vermenizi kolaylaştıracaktır. İngiliz karbonatının fiyatı 100 gramı 9-10 TL’dir.

Karbonatlı Su Ve Limon İle Zayıflama Yöntemi

Malzemeler:

1 bardak su

1 tatlı kaşığı limon suyu

1 çay kaşığı karbonat

Yapılışı:

Bir bardağa limon suyunu sıkın, karbonatı ekleyin ve üzerine su koyun. İyice karıştırın. Bu içecek bedeninizi toksinlerden arındıracak, sizi hızla zayıflatacaktır. Limon en etkili detoks maddelerinden vücutta biriken zararlı atıkları, iltihabı temizler, yüksek C vitamini içeriği ile bağışıklığınızı güçlendirip zayıflarken hastalanmanızı engeller. Limonun bir diğer özelliği de yağ yakıcı olmasıdır. Göbek ve basen bölgelerindeki yağ enzimlerini harekete geçirip yağ yakımını hızlandırır. Vücuttaki ödem söktürmeye yardımcı olur. Metabolizmayı artırıp kilo vermeyi kolaylaştırır. Karbonat ve limon kürünü kullanmak zayıflamanızda önemli rol oynar.

Karbonatlı Su İçmenin Zararları

Karbonatlı su içmenin en sık karşılaşılan yan etkilerinden biri de baş ağrısıdır. Maalesef bu içecek bazı kişilerde baş ağrısı yapabilmektedir.

Karbonatlı su özellikle midesi hassas kişilere dokunup midede ağrı, yanma, mide krampı gibi istenmeyen sağlık sorunlarına yol açabilir.

Karbonatlı su içmek vücuttaki potasyum seviyesini düşürebilir, bunun sonucu olarak halsizlik, vücutta, organlarda, uyuşma ya da karıncalanma hissi, kas krampları, kabızlık, kusma ve hızlı kalp atışları gibi belirtilerle karşılaşabilirsiniz.

Karbonatlı su tansiyon üzerinde olumsuz etkide bulunup, tansiyonunuzu yükseltebilir yahut düşürebilir. Özellikle tansiyon hastaları, tansiyon ilacı kullanan kişiler doktoruna sormadan bu zayıflama yöntemini uygulamamalıdır.

Karbonatlı bazı kişilerde alerjiye yol alabilir. Karbonatlı su size dokunursa, ciltte döküntü, kaşıntı nefes almada güçlük, öksürük, göğüs sıkışması, yüz ya da dudaklarda şişme gibi semptomlar yaşayabilirsiniz.

Karbonatlı su günlük kullandığınız ilaçlarla etkileşime girip onların etkinliğini artırabilir yahut azaltabilir.

Her gün karbonatlı su içmeye devam etmek, uzun süre bu suyu içmek vücudun alkali asit dengesini bozup çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilir.

Karbonatlı su panik atağı tetikleyebilir, depresyon gibi ruhi sıkıntılara da yol açabilir.
Not: Karbonatlı su ile zayıflama ve karbonatlı su, limon ile zayıflama yöntemlerini kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder