En İyi Saç Bakım Yağı, Naturel Saç Bakım Yağı Hazırlama Yöntemleri - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mart 24, 2018

En İyi Saç Bakım Yağı, Naturel Saç Bakım Yağı Hazırlama Yöntemleri

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

En İyi Saç Bakım Yağı, Naturel Saç Bakım Yağı Hazırlama Yöntemleri

En İyi Saç Bakım Yağı, Naturel Saç Bakım Yağı Hazırlama Yöntemleri
Parlak, gür ve ipek gibi saçlara sahip olabilmek için saçlar için bitkisel saç bakım yağları kullanılabilir. Bu makalemizde saçlar için çok faydalı olan saç bakım yağları hakkında bilgiler vereceğiz;


Zeytinyağı

En İyi Saç Bakım Yağı, Naturel Saç Bakım Yağı Hazırlama Yöntemleri
En İyi Saç Bakım Yağı, Naturel Saç Bakım Yağı Hazırlama Yöntemleri

Zeytinyağı binlerce yıldır kullanılan saçlar için en faydalı olan bitkisel saç bakım yağlarındandır. Zeytinyağı içindeki zengin E vitamini ve antioksidan içeriğiyle, zarar görmüş saç tellerinin dış tabakalarını nemlendirerek, onarır. Zeytinyağı, ılık yağ olarak kullanılarak saçı güçlendirmek, parlatmak ve saça nem katmak için kullanılabilir. Saçınızın her yerine sürmek için yeterli gördüğünüz miktarda zeytinyağını bir kaseye koyup, mikrodalgada biraz ısıtın yahut cezvede de ısıtabilirsiniz. Ilık yağı yağı, saç diplerinize ve bütün saçınıza sürün. 5-10 dakika boyunca nazikçe ve dairesel hareketlerle saç diplerinize masaj yapın. Sıcak bir havlu ile yahut streç filmle saçlarınızı sararak gece boyunca veya en az 30 dakika boyunca saçınızda yağı bırakın. Son olarak saç tipinize uygun ürünlerle saçınıza şampuan ve bakım kremi ile yıkayın. Saçlarınızın ihtiyacı olduğu bakımı sağlamak için bu yöntemi haftada en az bir kere uygulayın.

Badem Yağı

Badem yağı, içerdiği A, B, E vitaminleri, omega 9, omega 6 ve omega 3 yağ asitleri sayesinde saçları güçlendirip, sağlıklı tutar ve kırılmalarını önler. Badem yağının nem mühürleyici özelliği, saçınızı yeniler ve nemi daha uzun süre saçta tutarak saç uçlarının kırılmasını önler. Ayrıca içerdiği omega 9, 6 ve 3 yağ asitleri, güneşten gelen zararlı ultraviyole ışınları yansıtıp, saçların kuruması nedeniyle oluşan elektriklenmeyi önler. Badem yağını masaj yaparak saç diplerine uygulamak, saçların daha hızlı uzamasını sağlayarak, saç dökülmenizi önleyebilir. İçerdiği güçlendirici vitaminler sayesinde, saçlarınızı nemlendirir, saç köklerinize uygulanan, içindeki magnezyum ise saçların kırılıp kopmasını önler.

Hintyağı

Hintyağı, hintyağı bitkisinin tohumlarından elde edilmektedir. Bu yağ içerisinde cildinize ve saçlarınıza oldukça yararlı, E vitamini, mineraller ve proteinler bulunur. Saçlarınıza derinlemesine bakım yapar ve saç tellerinizi kalınlaştırır. Aynı zaman da parlatır ve daha sağlıklı hale getirir. İçerdiği risinoleik asit sayesinde saç derinizin pH seviyesini düzenler. Bu da saçlarınızın uçlarının kırılmasını, dökülmeyi ve kepek problemini önler. Ilık hintyağını yatmadan önce saç diplerinize ve saçınıza sürün. Sabahına yıkayın. Bunu haftada iki kere uygulayın. Eğer saçlarınız yağlıysa hintyağını, hindistan cevizi veya badem yağı ile eşit oranlarda karıştırıp yine yukarıdaki yöntemi uygulayabilirsiniz.

Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan cevizi yağı, içeridiği E vitamini ve çeşitli sağlıklı yağ asitleri sayesinde, saçlarınızı nemlendirir, uzamasına yardımcı olur, parlaklık verir ve keratin düşüşünü azaltır. Ayrıca hindistan cevizi yağı içerisindeki lorik asitin de, bakteri ve mantar önleyici özellikleri vardır ve bu sayede kepeği önler. E vitamini sayesinde, zarar görmüş saç foliküllerini onarıp, cilt tahribini giderir ve bu sayede sağlıklı saç uzamasını sağlar. 2 adet E vitamini kapsülünü, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi veya zeytinyağına karıştırın. Bu karışım ile saç diplerinize, parmak uçlarınız ile dairesel hareketler yaparak masaj yapın. 30 dakika bekleyip, normalde yıkadığınız gibi yıkayın. Bu yöntemi haftada 2-3 defa deneyin.

Susam Yağı

Zengin besin öğeleri içermesi ve yumuşatıcı etkileri sayesinde, susam yağı saça bakım yapari, saç tellerinin dış kısmının aldığı hasarı iyileştirir ve daha fazla hasar görmesini önler. Ayrıca antibakteriyel, virüs ve iltihap önleyici özellikleri sayesinde saç dökülmesini de engeller. 2-3 tatlı kaşığı susam yağı ile bir miktar öğütülmüş zencefili karıştırıp, saç derinize 5-10 dakika masaj yaparak sürün. Daha sonra saçınızı normalde yaptığınız gibi şampuanlayın. Bunu haftada bir uygulayın. Alternatif olarak birer yemek kaşığı kırmızı pancar suyunu, susam yağını ve limon suyunu karıştırın. Bu karışımı parmak uçlarınız yardımıyla saç derinize uygulayın. Gece boyunca bırakın ve ertesi sabah yıkayın. Bunu da haftada bir uygulayabilirsiniz.

Keten Yağı

Keten tohumu saç foliküllerinize bakım yapan, güçlendiren ve sağlıklı yapmaya yardımcı olan omega-3 yağ asitleri açısından zengindir. İçeridiği E vitamini ise saçlarınıza ve saç derinize bakım yaparak yaraları azaltır, saç kaybını önlemeye yardımcı olur ve kelliği önler. Hatta sedef hastalığı nedeniyle dökülmüş saçlarınızı geri kazanmanızı sağlar. Keten yağı ayrıca, pH seviyenizi ve yağ üretim seviyelerini düzenler. Bunlar saçlarınızın uzama hızını ve sağlığını doğrudan etkiler. Keten yağı saç derisine bakım yaparak, yağ bezlerinin sakinleşmesini sağlar ve bu sayede saç uzaması için doğru miktarda yağ üretimi gerçekleştirir. Keten yağı ayrıca çok zengin omega-3 içeriğine sahiptir. Bu yağ asitleri sağlıklı saç büyümesi için olmazsa olmazdır. Saç foliküllerine bakım yaparlar ve güçlendirirler, bu sayede daha az hasar almalarını sağlarlar. Bu ayrıca yeni çıkan saçlarında çok sağlıklı çıkmalarını sağlar. Omega-3 yağ asitleri saç elastisitesini de arttırır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder