Bayram İle İlgili Kompozisyon - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mart 10, 2018

Bayram İle İlgili Kompozisyon

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Bayram İle İlgili Kompozisyon

Bayramlar bir ülkenin milli ve dini dayanışma günleridir. Bayram günlerinde insanlar temiz giyinerek, özenle hazırlanarak, birbirlerini ziyaret ederler. Milli ve dini görevlerini yerine getirirler.


Bayram gelmeden evlerde hazırlıklar yapılır, evler temizlenir, çeşitli yemekler, tatlılar hazırlanır. Bu hazırlıklar gelecek misafirler için yapılmaktadır. Hazırlanan yemekler, tatlılar konuklara ikram edilir.

Bayram İle İlgili Kompozisyon
Bayram İle İlgili Kompozisyon

Genellikle büyük kentlerde yaşayan insanlar yaşam zorlukları ve geçim sıkıntıları nedeniyle, o kentte yaşayan akraba ve tanıdıklarını fazla ziyaret edemezler İşlerine diğer ihtiyaçlarına zaman harcadıklarından fazla zamanları kalmayabilir. Bu bakımdan bayram günleri tatilde olduğundan büyüklerini ve diğer akraba ve tanıdıklarını ziyaret ederler. Bayram günleri bunedenle özel bir önem taşımaktadır. Bayramlarda birbirini görmeyen daha önce çeşitli sebeplerle birbirine kırgın kimseler ile barışıp, bayramı birlikte kutlarlar.

Bayram günleri kırgınlıklar biter Hoşgörü ve sevgi ön planda tutulur Büyükler, yaşlılar hatırlanır. Çocuklar el öperek, para toplama yarışına girerler. Gençler akranları ve arkadaşları ile birlikte olurlar. Bu özel günler her yaştaki insana özel bir anlam vermiştir.

Bayramlar özel günler oldukları için onlara gereken önemi ve değeri vermek gerekmektedir. En küçükbireyden en yaşlı olana kadar her dostumuzu yakınımızı hatırlamalıyız Dostluklar, akrabalıklar bugünlerde daha da pekişmelidir.

Son zamanlarda maalesef bayramlar eski anlam ve önemlerinden değer kaybetmiştir Her insan "Nerede o eski o bayram günleri" diyerek, bugünlere sitem etmektedir Bayramlar değişmemiştir değişen sadece insanlardır Bugünleri tatil yapmak ve dinlenmek olarak kabul eden insanlardır.

Bayrama ve bayram günlerine gereken değeri ve önemi verirsek, eski bayram günlerini aramaya, özlemeye gerek kalmayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder