Akıntı Neden Gelir Sebepleri Su Gibi Akıntı Gelmesi Bitkisel Tedavisi - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mart 22, 2018

Akıntı Neden Gelir Sebepleri Su Gibi Akıntı Gelmesi Bitkisel Tedavisi

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Akıntı Neden Gelir Sebepleri Su Gibi Akıntı Gelmesi Bitkisel Tedavisi

Akıntı Neden Gelir Sebepleri Su Gibi Akıntı Gelmesi Bitkisel Tedavisi
Her kadında beyaz, şeffaf akıntı görülebilir. Bu durum tıbbi olarak normal kabul edilir, genellikle kadınlarda normal ve düzenli olarak meydana gelir. Beyaz akıntı, vajinal akıntı olarak da bilinir, şeffaf renk te olabilir. Fakat, beyaz akıntı, sarı, gri ve yeşil renge döndüğünde ve içerisinde barındırdığı enfeksiyon nedeniyle kötü bir kokuya sahip olabilir ve zararlı olabilir. Genellikle, adet dönemleri başlangıcında veya öncesinde meydana gelir. Bu beyaz vajinal akıntının sebebi, vajinayı temiz ve bakterilerden uzak tutmaktır. Fakat bu akıntı bazen bakteriyel veya mantar enfeksiyonları sonucunda oluşabilir. Eğer beyaz akıntı farkederseniz ve kötü bir kokusu varsa, doktorunuza danışıp, tedavi yöntemlerini öğrenmelisiniz. Bu beyaz renkli akıntının tıbbi ismi, lökoredir. Bu akıntıya şayet bakteri, mikrop karışırsa, kadınlarda üreme sistemlerinde büyük hasarlara yol açabilir. Adet döneminden önce görülen beyaz akıntının adı lökoredir. Genellikle, vajina içerisinde parçalanan dokular ve sıvı ile doludur ve bazen sarı renkte görülebilir. Adet döneminin bu kısmının ismi luteal fazdır. Bu dönemde vücuttaki projesteron hormonu tavan yapar. Östrojen daha baskın hormon olduğu zamanlarda, bu beyaz akıntı, temiz, uzayan veya su gibi olur.


Vajinal Akıntıya, Şeffaf Akıntıya veya Beyaz Akıntıya Neler Neden Olur?

Akıntı Neden Gelir Sebepleri Su Gibi Akıntı Gelmesi Bitkisel Tedavisi
Akıntı Neden Gelir Sebepleri Su Gibi Akıntı Gelmesi Bitkisel Tedavisi

Vajinal akıntıya birçok etken neden olabilir. Beyaz akıntının en yaygın nedenleri:
Adet döneminden ve kanamadan önce vücuttaki hormonal değişimler
Yumurtalama döneminde olma

Hamilelik sırasında meydana gelebilir
Serviks kanseri
Doğum kontrol haplarının yan etkisi olarak
Bakteriyel enfeksiyon
Pelvik enfeksiyonu
Şeker hastalığı
Cinsel yolla bulaşan hastalıklar
Hormonal problemler
Vajinal enfeksiyonlar
Yumurtalık kanseri
Serviks enfeksiyonları
Kokulu sabun ve nemlendirici kullanımı
Stres
Mantar enfeksiyonu
Beyaz Akıntıya, Şefaf Akıntıya Ve Vajinal Akıntıya Karşı Evde Uygulayabileceğiniz Yöntemler

Elma Sirkesi

Elma sirkesi, beyaz akıntıyı, vajinal akıntıyı tedavi etmek için yaygın olarak kullanılmaktadır. Sirke, vücudun doğal pH’ını düzenler. Ayrıca, asidik ve antiseptik özellikleri sayesinde, vajinal bölgedeki asidik dengeyi düzenleyerek, kötü kokuyu giderir.

Eşit miktarda su ile elma sirkesini karıştırın. Bu karışım ile birkaç gün boyunca, günde 2 defa vajinayı yıkayın.  Ayrıca 2 yemek kaşığı elma sirkesi karıştırılmış bir bardak suyu her gün 1 defa içebilirsiniz.
Çemenotu Tohumu

Çemenotu tohumları, vajinaldaki pH düzenini dengeler ve östrojen hormonu seviyelerini düzenler. Ayrıca, çemenotu tohumları doğal bir bağışıklık sistemi kuvvetlendiricidir. Bu sayede beyaz akıntıyı ve vajinal akıntıyı tedavi eder.

1 tatlı kaşığı çemenotu tohumunu, su içerisine koyup, gece boyunca bekletin. Sabahına, suyu süzün ve yarım kaşık bal ekledikten sonra, aç karnınıza için.
Alternatif olarak, 2 tatlı kaşığı çemenotu tohumunu, 4 bardak su içerisinde 30 dakika boyunca kaynatın. Süzün ve soğumasını bekleyin. Bu su ile, günde 3-4 defa vajinanızı yıkayın.
Kimyon Tohumları

Kimyon tohumlarını öğütün, bir miktar bal ile iyice karıştırın ve vajinal bölgeye sürün. Bu kimyon tohumu ve bal karışımı, beyaz akıntıyı, vajinal akıntıyı tedavi etmek için çok etkili bir yöntemdir.

Şap

Beyaz vajinal akıntıya karşı en etkili ve en eski yollardan birisi şaptır. Bu yöntem çok uzun zamandır, vajinal problemleri gidermek için yaygın olarak kullanılmakta olan bir yöntemdir. Şap, su ile karıştırıldığında çözülebilir sıvı nitelikli bir yapı oluşturur. Bu karışımı içmeyin. Bunun yerine, vajinanıza sürerek, vajinal akıntıyı durdurabilirsiniz. Ayrıca, vajinanızda istenmeyen mikropların barınmasını önlemek için, her duştan sonra az miktarda şap’ı, vajinanıza sürebilirsiniz. Bakteri ve mantar önleyici özellikleri sayesinde, mikropları yok eder.

Muz

Muz da beyaz akıntıyı, vajinal akıntıyı tedavi etmek için bir başka etkili yöntemdir. Bu meyve, sindirimsel bozukluklar ve uyuşukluk gibi diğer sorunlar ile birlikte vajinal akıntıyı da giderecektir.

Günde 1-2 adet çok olmuş muzu yiyerek, lökeriyi kontrol altında tutabilirsiniz.
Bu yöntemi, istediğiniz sonuca ulaşana kadar tekrar edin.
İncir

Eski tıbbi yöntemlere göre, incir, beyaz akıntıyı, vajinal akıntıyı tedavi etmek konusunda çok başarılıdır. Çok güçlü dışkı yumuşatıcı özellikleri sayesinde, vücuttaki zararlı toksinleri ve atıkları, dışarı atar. Bu sayede aşırı beyaz akıntı oluşumunu önler.

2-3 kurutulmuş inciri, bir bardak su içerisinde gece boyunca bekletin. Bir sokraki sabah, su içerisindeki incirleri blenderdan geçirin ve aç karnına için.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder