Thomas Kişilik Envanteri Testi Çöz - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Şubat 05, 2018

Thomas Kişilik Envanteri Testi Çöz

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Thomas Kişilik Envanteri Testi Çöz

Thomas Kişilik Envanteri'nin temeli ilk olarak 1928 yılında, Amerikalı Psikolog William Marston tarafından atıldı. 1950 yılında, asistanı Thomas Hendrsickson sistemi ölçülebilir hale getirdi. 1981 yılında, İngilizler sistemi satın aldı. 1991 yılında, Thomas Türkiye Atila Koryürek tarafından kuruldu.

Thomas Kişilik Envanteri, kurumların çalışanlarını ve adayları değerlendirdikleri bir araçtır. 104 ülkede kullanılmakta olan Thomas, kişileri çok daha doğru ve güvenilir tanımak, yönetmek, motive etmek ve doğru görevde konumlandırmak üzere kurgulanmış akıllı bir araçtır. 

Thomas Kişilik Envanteri Testi Çöz
Thomas Kişilik Envanteri Testi Çöz

Sadece 8 dakika gibi kısa bir sürede karşınızdaki kişiyi çözebilmek, özellikle insan Kaynakları ve yöneticiler için çok büyük kolaylık sağlar. Thomas Kişilik Envanteri, bireyleri 20 üzeri farklı rapor ve minimum %85 doğruluk payı ile değerlendirerek, yanlış aday seçimini minimize etmektedir.

Kişiye, maksimum 8 dakika süren ve 24 sorudan oluşan sıfat bazlı kişilik envanteri formu doldurtulur. Kişi her satırda yer alan 4 sıfat arasından kendisine en fazla uyan ve en az uyan sıfatları seçer. Soru formu, online ya da kâğıt üzerinde doldurtulabilir.

Dolumun ardından kişinin görev ve pozisyonuna göre 20 üzeri rapor seçeneğine 56 farklı dil seçeneği ile ulaşabilirken, yanıltma amaçlı dolumları da görebilirsiniz. Grafik ya da raporlara, size açacağımız web hesabından anında ve bizden bağımsız olarak erişim şansınız vardır. Kurumunuzda vereceğimiz, 6 saatlik Thomas Kişilik Envanteri Eğitimi ile rapor ve grafikleri yorumlamayı öğrenip; Thomas Sistemi’ni çok daha güçlü ve verimli kullanabilirsiniz.

Eğitimde gerçekleştirilecek “Görev Analizi” çalışması ile doğru kişiyi doğru görevde maliyetsiz olarak değerlendirebileceksiniz.

Kişileri raporlarla değerlendirmenin yanı sıra, ihtiyacınıza uygun olarak; Satış, Yönetim, Liderlik, Müşteri İlişkileri, İletişim, Motivasyon, Zaman Yönetimi, Stres Yönetimi, Beden Dili, Çatışma Yönetimi, Duygusal Zeka, Mülakat Teknikleri, Performans Yönetimi, Sunum Teknikleri, Telefonda İletişim, Yaratıcılık, Kriz Yönetimi, Problem Çözme ve Karar Verme, İkna ve Müzakere Teknikleri, Öfke Yönetimi, Takım Çalışması, Özgüven ve Cesaret, Satışta Koçluk Becerileri, Yönetimde Koçluk Becerileri, Liderlikte Koçluk Becerileri, İnsan Kaynaklarında Koçluk Becerileri, Müşteri Yönetiminde Koçluk Becerileri ve Takım Olmada Koçluk Becerileri eğitimlerimizden de yararlanabilirsiniz.

Genel Yetenek Değerlendirmesi
Personel Profil Analizi Duygusal Zeka Anketi
Genel yetenek değerlendirmesi (GIA) bir kimsenin yeni bir rol (iş) veya düzene uyum sağlaması için geçecek olan sürenin doğru tahmin edilmesini sağlar. Onların yeteneklerini ölçerek çalışanlarınızın işleriyle meşgul olmalarını ve kurumunuzun güçlü özelliklerine uygun konularla ilgilenmesini sağlayabilirsiniz. Genel yetenek değerlendirmesi ayrıca size kendi başlarına karar alabilecek olan potansiyel liderleri ve problem çözmeye daha uygun olan kişileri belirlemenize yardımcı olacaktır.

GENEL AÇIKLAMA BILIMSEL TEMELI

Değerlendirme alanı: eğilimler ve yetenekler

Türü: normatif psikometrik değerlendirme

Süre: 50 dk

Genel yetenek değerlendirmesi, size bir kişinin yeni bir rolü (işi) kapma ya da eğitime elverişli olma potansiyelini tahmin etmenizi sağlar. Size yüksek performans gösterenler ile geleceğin liderlerini tespit etme ve onları eğiterek nasıl geliştireceğinizi anlama konusunda yardımcı olacaktır.

Genel yetenek değerlendirmesi şu amaçlarla kullanılabilir:

Problem çözme ve uyum sağlayabilme dâhil zihinsel kapasiteyi ölçmek

Eğitim yoluyla nasıl gelişme sağlanacağını anlamak

Değişimi devam ettirecek becerilere sahip potansiyel liderleri tespit etmek

Bir kişinin bir sorunla yeterince baş edebilmesini sağlamak

Genel yetenek değerlendirmesinin uygulanışını görmek istiyormusunuz? Opus Enerji müşteri görüşlerini inceleyiniz.

E-İşe Alma
Karşılaştırmalı Değerlendirme SporE-İşe alma Eğitim
e-İşe alma, size hızlı bir şekilde en kaliteli adayları belirlemede ve bunları verimli bir biçimde değerlendirmenizde yardımcı olan; bünyesinde işe alım değerlendirmelerini barındıran en iyi çevrimiçi uygulama sistemlerindendir.

GENEL AÇIKLAMA BILIMSEL TEMELI
Online işe alım merkezi
e-İşe alma sistemiyle iş ilanları verip yayınlayabilir, adaylarınıza kendi markanızın kariyer portalında kullanımı kolay bir başvuru işlemi yapma imkanı sunabilir, başvurular içinden elemeler yapabilir, adayları izleyebilir, değerlendirebilir ve işe alım kararları alabilirisiniz.

Ancak e-işe alma sisteminin gerçek değeri, içerdiği değerlendirmelerde gizlidir. Bu sistemle kolay ve hızlı bir biçimde davranışsal görev profilleri oluşturabilir, can alıcı sorular, senaryolar ve beceri listeleri hazırlayabilir ve adaylarınızın davranışları, yetenekleri ve yeterliliklerini işin gerektirdiği niteliklerle kıyaslayabilirsiniz. Bu sistem, adaylarınızı karşılaştırmalı olarak değerlendiren ve hangisinin iş için en uygun olduğunu gösteren 1-5 yıldızlı bir değerlendirme sağlar. Bunların hepsi işe alım sürecinizi hızlandıracak; görüştüğünüz ve işe aldığınız adayın kalitesini önemli ölçüde artıracaktır.

e-işe alma şu konularda size yardımcı olabilir:
gizli maliyetleri azaltmak 
online işe alımı kolaylaştırmak ve ucuza mal etmek
Kaliteli adayları hızlı bir şekilde tespit etmek
Uygun adayları daha hızlı belirlemek
Risk ve masrafları azaltmak
Yüksek kaliteli bir aday deneyimi sunmak
İşe alım sürecini %50 oranında hızlandırmak
Thomas ile e-işe alım yapmak istiyorsanız aşağıdaki formu kullanarak iletişim kurabilirsiniz.

Personel Profil Analizi
Çalışan BağlılığıGenel Yetenek Değerlendirmesi
Sadece 8 dakikada Personel Profil Analizi (PPA), kişilerin iş yerinde nasıl davrandıklarını şu tarzdaki sorulara cevap alarak doğru bir şekilde ortaya çıkarmaktadır: “Güçlü ve zayıf yönleriniz nelerdir? Nasıl iletişim kurarsınız? Bu işi yapmaya kendiniz mi karar verdiniz? Sizi motive eden şeyler nelerdir?”

GENEL AÇIKLAMA BILIMSEL TEMELI
Assess: Behaviour
değerlendirme alanı: davranışlar
Türü: ipsatif (kişisel) psikometrik değerlendirme
Süre : 8 dk
Thomas’ın davranış değerlendirme aracı olan Personel Profil Analizi, iş yerinde insanların nasıl davrandıklarını doğru bir şekilde ortaya çıkararak, size işe alım sırasında daha fazla netlik sunar; öğrenme ve gelişim bütçenizi en fazla nereye harcamanız gerektiğini belirleyerek personelin işten ayrılmasını önlemek için moralin/ motivasyonun nereden başlanarak yükseltilmesi gerektiğini anlamanıza yardımcı olur.

Ayrıca düşük performanslı çalışanları yönetmede daha az zaman harcamanızı sağlayarak gerçekten şirketinizi ileriye taşıyacak olanlara daha fazla zaman ayırmanıza yardım eder. Thomas Personel Profil Analizi değerlendirmesi sadece 8 dakikada tamamlanır. Daha sonra size bir kişinin güçlü ve zayıf yanları, iletişim biçimi, şirkete katacağı değer, onu motive eden şeyler, temel korkuları ve baskı altında nasıl davrandıklarını ayrıntılı olarak gösteren bir ön profil sunulur.

Personel Profil Analizi tamamlandıktan hemen sonra insanları görevlerle eşleştirmeye, özgeçmişleri elemeye, çalışanlarınızı yönetmeye, geliştirmeye ve eğitmeye destek olacak 18 ekstra rapora anında ulaşacaksınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder