Tasarruf ile ilgili kompozisyon - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Şubat 24, 2018

Tasarruf ile ilgili kompozisyon

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Tasarruf ile ilgili kompozisyon 

KONU: "DAMLAYA DAMLAYA GÖL OLUR, DAMLACIKTAN SEL OLUR" Açıklama Yapmak İçin İzlenecek Yol: Açıklamamızın amacı, tasarrufun insana büyük faydalar sağlayacağıdır Buna göre, şöyle bir düşünce düzeni kurabilirsiniz: 1 - Tasarrufun tanımı; 2 - Tasarrufun insana sağlayacağı faydalar;


3 - Konuyla ilgili örnekler; 4 - Sonuç ÖRNEK ÇALIŞMA: "Tasarruf, maddenin değerini bilme; onu yerinde ve zamanına göre kullanabilme, bir tedbir vasıtası olarak değerlendirebilme demektir. Hayatta maddî bunalımlara düşmemek için tasarrufa ihtiyaç vardır. 

Tasarruf ile ilgili kompozisyon
Tasarruf ile ilgili kompozisyon 

Herkes gelirinin bir kısmını zorunlu yerlere harcadıktan sonra, geri kalan bölümünü, gelecekte düşebileceği kötü durumlar veya birtakım ideallerinin gerçekleşmesi için biriktirmelidir. 

Tasarruf, meyvesini zamanla verir Bugünden azar azar, karınca kararınca biriktirdiğimiz paralar bir gün bizi şaşırtan, bazı maddî arzularımızı gerçekleştirecek kadar büyük bir yekûn oluşturur. Tasarruf yapan herkes, sonunda böyle mutluluk verici bir sonuca kavuşur Böylece, insanın isteklerine kavuşabilmesinin bir bakıma elinde olduğu anlaşılır. 

Tasarruf yapan kimseler tedbirli kimselerdir; önceden hazırlıklı oldukları için güç duruma düşmezler. Bir köşede birikmiş paraları, her zaman onların yardımcısı, desteği ve huzur kaynağıdır. İnsanoğlu tasarrufa çocuklukta alışmalıdır 

Kendi ihtiyaçlarını tasarruflarıyla almaya çalışan çocuklar, en güzel alışkanlıklardan birini elde etmiş olurlar Tasarruf varlığın garantisidir"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder