Kayıp kıta Atlantis nerede? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Şubat 22, 2018

Kayıp kıta Atlantis nerede?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Kayıp kıta Atlantis nerede?

Atlantis diye bir kıta var mıdır? Binlerce yıl önce su altına gömüldüğü düşünülen bu kıta hakkında neler biliyoruz?
Kayıp kıta olarak bilinen Atlantis, gerçekten var mıydı? Atlantisle ilgili günümüzde de tartışmalar devam ediyor. Bununla birlikte Mu ve Lemurya uygarlıklarının da var olup olmadıkları sorgulanıyor.



Tanınmış Yunan gezgin ve tarihçi Herodot, bu günkü Sahra’da yaşamış olan garip bir halktan söz eder ve onların Atlantisli olduğunu söyler. O zamanlar Sahra, bir çöl değil, yemyeşil bir alandır.

Kayıp kıta Atlantis nerede?
Kayıp kıta Atlantis nerede?

Bazılarına göre de Atlantis, Baltık Denizinde veya İzlanda ile Grönland arasında yer almaktadır. Bazen ise Kafkasya’da bulunduğu iddia edilmektedir. Atlantis, genellikle yeryüzünde birbiriyle ilgisi olmayan yerlere yerleştirilmiştir. Bütün bu tezler içinde en çok rağbet göreni ise Atlantik Okyanusu’nun ortasında yer aldığıyla ilgili olanıdır. Bu tezden ilk söz eden ise Platon (Eflatun) olmuştur.

Atlantis, Platon’un eserlerinde bahsettiği kayıp ve batık bir kıtadır. Platon, “Timea” ve milattan önce 345 yılında yazdığı “Kritias” adlı eserlerine kaynak olarak milattan önce 7. yüzyılda yaşamış olan filozof ve tarihçi Solon‘u gösterdi. Solon, milattan önce 590 yılında Mısır’a gitmiş ve Mısırlı rahiplerden, Mısır’ın kökeninin Mu ve Atlantis medeniyetlerine uzandığını öğrendi. Efsaneye göre Atlantis uygarlığı çok yüksek bir evrim seviyesine ulaşmıştı. Tip olarak siyah saçlı ve çıkık elmacık kemikli olan Atlantisliler’in yüksek bir teknolojileri vardı. Başkentleri olan Poseidon’du ve burada altın tapınakları, tunçtan yapılmış geniş bir sur ile çevriliydi.

James Churchward Atlantis’in efsanevi Mu uygarlığının bir kolonisi olduğunu belirtmiştir. İngiliz ordusunda görevli subay olarak Tibet’te bulunmuş, daha sonra dünyayı gezmiş ve araştırmalar yapmıştır.

Atlantis neden yok oldu?

Platon’a göre Atlantis, Atina’yı fethetmeye çalışmış ve başarılı olamayınca bir gecede sulara gömülmüştür. Bir diğer efsaneye göre ise Atlantis’in yok oluşuna, sahip oldukları ileri teknolojinin ve iktidar hırsının neden olduğu söyleniyor. Bütün kıta bir anda, üzerindeki halkla birlikte yok oldu. Atlantik ’de yer alan bu günkü Azor ve Kanarya Adaları’nın Atlantis’in suyun üzerinde kalan izleri olduğunu söyleyenler de vardır. (Resim: Atlantik Okyanusu’nun ortasındaki Atlantis, Athanasius Kircher’in haritası)

Kayboluşundan 10-12 bin yıl sonra Atlantik Okyanusu’nda bu efsanevi ülkeye ait kalıntılar bulunmuştur. Atlas Okyanusu birçok volkanik hareketlerin sık sık yer aldığı bir yerdir. 1957′de yanar dağlar eşliğinde yeni bir ada Azorların yakınlarında ortaya çıkmıştır.

Paul ve Pauline Vayntsveyga Zalittski adlı Kanadalı bir çiftin öncülüğünde denizin dibinde araştırmalar yapıldı. Bu araştırmalarda, Bermuda Şeytan Üçgeni olarak adlandırılan bölgede batık bir şehir bulundu. Araştırmacılar, Küba kıyılarından 700 metre uzaklıkta ve 180 metre derinlikte, yolları, tünelleri, piramitleri ve başka yapıları olan büyük bir şehir keşfettiler. Elde edilen görüntülerde, batık şehirde sıradan piramitlerin yanı sıra camdan yapılmış piramitlerin, Sfenks şeklinde heykel, birçok monolitik yapılar ve bina duvarlarına oyulmuş yazıtların bulunduğu görüldü.

Günümüzde birbirinden uzak veya yakın bazı bölgelerde kayıp Atlantis kıtasına ait olduğu öne sürülen kalıntılar bulunmaya devam etmektedir. Atlantis’in gizemi henüz tam anlamıyla çözülmemiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder