Dul küpü teorisi nedir ? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Şubat 03, 2018

Dul küpü teorisi nedir ?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Dul küpü teorisi nedir ?

Dul küpü teorisi nedir ?

Ücretliler ve sermaye sahiplerinin tasarruf eğilimleri sabit tutulduğunda,gelir içindeki kar payının yatırım-hasılaya oranı ile belirlenmesine denir.

Dul küpü teorisi nedir ?
Dul küpü teorisi nedir ?

Bu durum da ücretlilerin kazandıklarını harcamalarına,sermaye sahiplerinin ise harcadıklarını kazanmalarına neden olur.

Dul Küpü Teorisi: Kaldorcu gelir dağılımı teorisi olarak da ifade edilen fonksiyonel gelir dağılımı teorisidir.Ücretliler ve sermaye sahiplerinin tasarruf eğilimleri sabit tutulduğunda,gelir içindeki kar payının yatırımın hasılaya oranı ile belirlenmesi şeklinde özetlenebilmektedir.

Bu durum ücretlilerin kazandıkları harcamaları,sermaye sahiplerinin ise harcadıklarını kazanmalarına neden olmaktadır.

ücretliler ile sermaye sahiplerinin tasarruf eğilimleri sabit kabul edildiğinde, gelirleri içindeki kar payının yatırım hasılaya oranını inceleyen kaldorcu gelir dağılım teorisi. bu durumda ücretliler kazandıklarını harcar. sermaye sahipleri ise harcadıklarını kazanırlar. 


Dul küpü teorisi nedir?

Kaldorcu gelir dağılımı teorisi olarak da ifade edilen fonksiyonel gelir dağılımı teorisidir. Ücretliler ve sermaye sahiplerinin tasarruf eğilimleri sabit tutulduğunda, gelir içindeki kar payının yatırımın hâsılaya oranı ile belirlenmesi şeklinde özetlenebilmektedir. Bu durum ücretlilerin kazandıkları harcamaları; sermaye sahiplerinin ise harcadıklarını kazanmalarına neden olmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder