ads.txt Dosyası Nasıl Eklenir? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Şubat 02, 2018

ads.txt Dosyası Nasıl Eklenir?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

ads.txt Dosyası Nasıl Eklenir?

ads.txt dosyası oluşturma;
Blogunuz üçüncü taraf sağlayıcılar üzerinden para kazandırıyorsa veya AdSense'i blogunuza manuel olarak entegre ettiyseniz, ads.txt dosyasının içeriğini manuel olarak ayarlamanız gerekir.

Not: Blogunuz üzerinden para kazanmıyorsanız veya blogunuz yalnızca Blogger-AdSense entegrasyonu üzerinden AdSense kullanacak şekilde yapılandırılmışsa, ads.txt dosyasını manuel olarak ayarlamanıza gerek yoktur. Blogger bunu sizin yerinize yapar. AdSense için ads.txt hakkında daha fazla bilgi edinin.

1-Blogger'da oturum açın.


1-Blogger'da oturum açın.
1-Blogger'da oturum açın.

2-Sol üstte, Aşağı oku Aşağı Ok tıklayın.


2-Sol üstte, Aşağı oku Aşağı Ok tıklayın.
2-Sol üstte, Aşağı oku Aşağı Ok tıklayın.

3-ads.txt dosyasını ayarlamak istediğiniz blogu tıklayın.

4-Sol tarafta, Ayarlar'ı tıklayın.


4-Sol tarafta, Ayarlar'ı tıklayın.
4-Sol tarafta, Ayarlar'ı tıklayın.

5-"Ayarlar"ın altında, Arama tercihleri'ni tıklayın.


5-"Ayarlar"ın altında, Arama tercihleri'ni tıklayın.
5-"Ayarlar"ın altında, Arama tercihleri'ni tıklayın.

6-"Kazanç Sağlama" altında, "Özel ads.txt"yi bulun ve Düzenle'yi tıklayın.


6-"Kazanç Sağlama" altında, "Özel ads.txt"yi bulun ve Düzenle'yi tıklayın.
6-"Kazanç Sağlama" altında, "Özel ads.txt"yi bulun ve Düzenle'yi tıklayın.

7-Evet'i tıklayın.

8-Ayarları üçüncü taraf para kazanma sağlayıcısından kopyalayın ve metin kutusuna yapıştırın.

9-Ayarları kaydet'i tıklayın.

10-İsteğe bağlı: ads.txt dosyanızın içeriğini kontrol etmek için, http://<blog adresiniz>/ads.txt sayfasına gidin.

ads.txt Dosyası Nasıl Eklenir?
ads.txt Dosyası Nasıl Eklenir?

Ads.txt Nedir?
Henüz yeni yeni duyulmaya başlanan ads.txt kavramı, ilerleyen dönemlerde üzerinde sıklıkla konuşulan bir girişim olarak karşımıza çıkacağa benziyor. Bu nedenle biz de ReklamStore olarak yayıncı ve reklamverenleri ads.txt hakkında detaylı bir şekilde bilgilendirmek istedik.

Yayıncılar İçin Programatik Reklamcılıkta Güvenliği Artırmanın Yeni Standardı: ads.txt
IAB (Interactive Advertising Bureau) Tech Lab tarafından desteklenen ads.txt (Authorized Digital Sellers – Yetkili Dijital Satılıcılar) çözümü, temelde programatik reklamcılıkta şeffaflığı artırma ve sektörü geliştirme amacı taşıyor. Buna göre, ads.txt dosyası oluşturan yayıncılar, envanterlerini satma yetkisine sahip kişileri belirleyebiliyor ve böylece hangi satış platformları ile çalıştıklarını beyan edebiliyorlar. Alıcılar ile üçüncü taraf tedarikçi firmalar ve exchange’lerin taramasına açık olan ads.txt dosyaları, herkesin kullanımına da açık bulunuyor.

ads.txt Yayıncılar İçin Ne Anlama Geliyor?
Dijital reklamcılık sektöründe ad fraud adı verilen reklam sahtekarlığı, hem yayıncılar hem de reklamverenler açısından tehdit oluşturuyor. Reklamveren firmaların milyarlarca dolar kaybetmesine yol açan sahtekarlık girişimleri, yayıncıların da kazançlarını olumsuz yönde etkiliyor. ads.txt kavramı, bu tür sahtekarlık durumlarının önüne geçebilmek adına geliştirilen oldukça avantajlı bir çözüm olarak anılıyor.

Merhaba arkadaşlar bloğuma hoşgeldiniz. Herkes son zamanlarda web sitesinde google adsense reklamlarının bi gözüküp bi gözükmediğinden şikeyetçi duruma geldi. Sayfayı 3-5 defa yeniliyorum anca reklamlar geliyor falan filan, google da aramalara başladım ; google adsense reklamları gözükmüyor , ads.txt nedir ? ads.txt nasıl eklenir ?

Programatik platformlara entegre yayıncıların sunucularına bir metin dosyası ekleyerek oluşturabilecekleri ads.txt çözümü, envanterlerini satmaları için yetkilendirdikleri satıcılarla iletişim kurabilmelerine olanak sağlıyor. Kullanımı zorunlu olmayan ads.txt yöntemi ile yayıncılar, reklamverenlerin sahte envanterlere harcama yapmasının önüne geçebilirler. Bu anlamda oldukça fayda sağlayan ads.txt sayesinde programatik satın alma süreçleri de daha şeffaf olarak ilerleyebilir.

ads.txt Dosyası Oluşturabilmek İçin Ne Yapmalı?
Yayıncılar için bir ads.txt dosyası oluşturmak oldukça kolay. Öncelikle metin temelli bir yazılım aracılığıyla .txt uzantılı bir doküman oluşturulmalı ve ilk adım olarak sayfaya reklamcılık sistemi, SSP ya da exchange’in alan adı yazılmalı. Daha sonra yayıncının harfler ve rakamlardan oluşan hesap kimliği girilmeli ve hesap/ilişki türü belirtilmeli. Ardından sertifikasyon yetkilisi kimliği de girildikten sonra dosyaya ads.txt ismi verilerek tüm bilgiler kaydedilmeli.

Tüm bu işlemler bittikten sonra dosya sunucudaki kök dosyasına yüklenir ve örnek.com/ads.txt biçiminde bir alan adı ile ulaşılabilir bir hale gelir. Bir ads.txt dosyası oluşturmak için yayıncıların izlemesi gereken tüm yolları aşağıda detaylı olarak bulabilirsiniz:

1) İşinizi kolaylaştırmak için ilk adıma SSP’ler, exchange’ler, reklam ağları gibi envanter satışı yaptığınız tüm partnerlerinizin listesini çıkarak başlayabilirsiniz.

2) Metin tabanlı dokümanda ilk olarak teklif verenlerin bağlandığı sistemin alan adını yazın. 

3) Bir önceki adımda belirtilen reklam sisteminde bulunan satıcı veya bayiyle ilişkilendirilmiş tanımlayıcı, yani yayıncı hesap kimliğini girin.

4) Hesap/ilişki türünü belirtin. Bu adımda DIRECT veya RESELLER şeklinde iki tür ilişki türünden birini seçmelisiniz. Eğer DIRECT değerini giriyorsanız, bu durumda 2. adımda belirttiğiniz alandaki sistemde, 3. basamakta yer alan hesabı doğrudan kontrol ediyorsunuz. Ancak RESELLER değerini belirtiyorsanız, 3. Adımda belirttiğiniz hesabı kontrol ediyor, ancak 2. adımda belirttiğiniz sistem aracılığıyla reklam alanını yeniden satması için başka bir unsura yetki veriyor olduğunuz anlamı çıkıyor.

5) Tüm bu adımları takip ettiğiniz takdirde reklamstore.com, 12345, DIRECT ya da reklamstore.com, 12345, RESELLER biçiminde bir dosya satırına ulaşmış olmalısınız. Burada unutulmaması gereken bir diğer nokta da her bir partner için reklam sistemi, hesap kimliği, ilişki türünün ayrı ayrı girilmesi gerekliliği. Yani her satıcı için dosyaya ayrı bir satır daha eklenmeli ve her satırda da veriler yeniden girilmeli.

Neyse arkadaşlar fazla uzatmadan sorunun neden kaynaklandığını anlatıyım . Hatta bu konu r10 ve wmaracında da tartışıldı o yüzden Ads.Txt r10 ve Ads.Txt wmaracı yazınca onlarda çıkıyor . Google son zamanlarda bir çok güncelleme yaptı ve bunların arasında çoğu kişinin gelir kapısı olan google adsense de dahil oluyor.Eğerki siteniz blogger ise bu konumuzu inceleyin Blogger ads.txt Ekleme Web sitesinde ads.txt dosyası bulunmayanlar da reklamlar azaltılıyor . Sizde ads.txt dosyasını sitenize nasıl ekliyeceğinizi bilmiyorsanız yoruma mail adresinizi yazın Hadi sağlıcakla kalın

DFP'de ads.txt yönetimi
DFP, envanteriniz için ads.txt dosyası oluşturmanıza yardımcı olabilir
Yetkili Dijital Satıcılar veya ads.txt, programatik reklamcılıkta şeffaflığı artırmayı amaçlayan bir IAB girişimidir. Yayıncılar, envanterlerini satma yetkisine sahip kişileri belirlemek için kendi ads.txt dosyasını oluşturabilir. Dosyalar, herkesin kullanımına açıktır ve alıcılar, üçüncü taraf tedarikçi firmalar ve exchange'ler tarafından taranabilir. DFP'yi kullanarak ağınız için ads.txt dosyası oluşturun. Başlamanıza yardımcı olmak amacıyla dosya için ağınızdaki satıcı bilgilerini temel alan içerik oluşturuyor, dosya söz dizimini doğruluyor ve hangi satıcılara envanterinizi satma yetkisi verildiğini görüntülemenizi sağlıyoruz.

DFP: Ads.txt Management in DoubleClick for Publishers (5:40)

DFP'de ads.txt dosyası oluşturma
DoubleClick for Publishers'da oturum açın.
Yönetici ardından Ads.txt yönetimi'ni tıklayın.
Bu sayfayı görüntülemek için DFP ağınızda en az bir adet bağlı Ad Exchange hesabı olmalıdır ve kullanıcınız "Ads.txt yönetimi" izni olan bir role atanmalıdır.

Ads.txt dosyası oluştur'u tıklayın.
İletişim penceresinde, Google'ın sağladığı otomatik olarak oluşturulmuş metni inceleyin. Her satır, envanterinizi satma yetkisi verilebilecek ayrı bir satıcı hesabını temsil eder. Bir satıcıyı atlamak ve yetkisini kaldırmak için iletişim penceresinden bu satıcının bilgilerini içeren satırı silin. Ads.txt söz dizimini doğrulama hakkında daha fazla bilgi Ads.txt oluşturma aracımız yalnızca Google satıcı hesaplarıyla ilgili bilgi sağlayabilir. Diğer ATP'ler/exchange'ler ile çalışıyorsanız bu alanlardaki sorguların yetkilendirilmesini sağlamak için söz konusu exchange'lerdeki satıcı hesaplarından bilgi eklemek sizin sorumluluğunuzdadır.

Varsayılan olarak, otomatik olarak oluşturulmuş satırların 3. alanında, satıcı hesabıyla doğrudan bir ilişki olduğunu belirten "DIRECT" değeri bulunabilir. Alanın sahibi değilseniz ve alanı siz yönetmiyorsanız bu değeri "RESELLER" olarak güncelleyin. Ads.txt dosyanızın doğru ve güncel olmasını sağlamaktan siz sorumlusunuz. Biz söz dizimi doğrulaması sağlarız. Ancak yanlış biçimlendirilmiş veya bağlanmamış hesaplar içeren bir dosya yüklemenizi engelleyemeyiz. Metni kopyalayıp kendi ads.txt dosyanıza yapıştırın veya yeni bir metin (.txt) dosyası olarak indirin.
Dosyayı web yöneticinize gönderip kök alanınıza yüklemesini sağlayın 

Burada "kök alanı", genel son ek listesinden bir seviye aşağıda olarak tanımlanır. IAB ads.txt spesifikasyonunda da bu şekilde tanımlanır. Örneğin "google.com.tr", "com.tr" genel son ek listesinde olduğundan kök alanı olarak değerlendirilir. Ancak "maps.google.com.tr" kök alanı olarak değerlendirilmez.

Ads.txt dosyanızın söz dizimini doğrulama
İletişim penceresindeki alanların söz dizimini gözden geçirin ve ads.txt dosyanızı kaydetmeden önce hataları/uyarıları düzeltin. Açıklamasını pop-up pencerede görüntülemek için fareyle bir hata/uyarı simgesinin üzerine gelin. Tam ads.txt söz dizimi örneği

Ads.txt dosyalarındaki hatalar
Bir satır, ads.txt dosyasının bazı kısımlarının beklendiği gibi çalışmasını durduracak şekilde yanlış biçimlendirilmişse yanında kırmızı bir hata simgesi görünür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder