11. Sınıf Felsefe Ders Kitabı Cevapları Semih Ofset Yayınları Sayfa 24 - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Şubat 02, 2018

11. Sınıf Felsefe Ders Kitabı Cevapları Semih Ofset Yayınları Sayfa 24

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

11. Sınıf Felsefe Ders Kitabı Cevapları Semih Ofset Yayınları Sayfa 24

11. Sınıf Felsefe Ders Kitabı Cevapları Semih Ofset Yayınları yayınımızda kitap içinde ve ünite sonunda bulanan soruların cevaplarını bulabilirsiniz. 11. Sınıf Felsefe Ders Kitabı Cevapları Semih Ofset Yayınları Etkinlikler sizi zorlayabilir ve her konunun cevaplarını yapamayabilirsiniz. Bu konu içinde sitemizden yardım olarak cevap anahtarlarına doğru ve güvenilir bir şekilde ulaşabilirsiniz.



Felsefe Dersi Semih Ofset -Sek yayınları Cevapları sayfa 24
FELSEFİ DÜŞÜNCENİN TEMEL NİTELİKLERİ
Felsefe, soru sorma tekniğine sıkı sıkıya bağlı etkinlikler geleneğidir. Verilen cevaplar son olmaktan öte yeni başlangıçlar için iyi gerekçelerdir. Felsefede sorgulamaya dönük şüphe duyma ve merak güdüsüyle sorunu çözmek ya da cevap vermekten çok yeni bir sorun alanına işaret etmek daha değerlidir. Öznellik, felsefi bilgide tutarlı olma ile özgün bir yapıya bürünür. Felsefenin eleştirel özelliği ile (kendine veri olarak aldığı) her türden düşünceyi aklın süzgecinden geçirdiği açıktır. 

“Ben kimim?”, “Bütün bunlar nedir?”, “Varlık var mıdır?” gibi bir çırpıda zihnimizde oluşan sorular başka diğer soruları kaçınılmaz biçimde tetikler ve farklı düşüncelerin iklimlerinde alabildiğine keyifli felsefi yolculuklar
yapmamızı sağlar. Felsefe; toplum, tarih, bilim vb. insanı doğrudan ya da dolaylı olarak ilgilendiren her alanda yapılabilir. Ancak yapılan felsefe tutarlı olmalıdır. Tutarlı olmak nedir? Tutarlı olmak, akıl ilkelerine uygun, kendi
içinde çelişki barındırmayan önermeler, bilgiler ortaya koymaktır. Felsefede öne sürülen iddiaların temellendirilmesi gerekir. Temellendirme iddialarının gerçeklerini, dayanaklarını tutarlı önermelerle göstermek demektir. Kısaca bir satır önce “ak” dediğimize sonra “kara” demeksizin savunduğumuz, eleştirdiğimiz, ürettiğimiz felsefe adına her ne olursa olsun sağlam dayanaklar oluşturmak ve onun üzerine felsefi düşüncelerimizi inşa etmektir.

1. Metinde felsefenin hangi özelliklerinden bahsedilmektedir? Söyleyiniz.

Eleştirl olmasından, Felsefenin konusundan, Aklı baz almasından
2. Metinde geçen – aşağıda tekrar ettiğimiz – soruların felsefedeki temellendirme ile bağını kurunuz. Sınıfta arkadaşlarınızla paylaşınız.
• Ben kimim? • Bütün bunlar nedir? • Varlık var mıdır?
3. Sınıf beş gruba bölünür. Her grup felsefi düşüncenin niteliklerinden birini beyin fırtınası yoluyla irdeler. Gruplar ürettikleri bilgileri sınıfta paylaşırlar.

4. Aşağıdaki tabloda bazı sorular ve felsefenin temel nitelikleri yer almaktadır. Bu sorulardan felsefi olanları felsefenin ilgili niteliği ile eşleştiriniz.


11. Sınıf Felsefe Ders Kitabı Cevapları Semih Ofset Yayınları da yapmış olduğunuz soruların doğruluğunu test edebilir, yapamadığını ve anlamadığınız soru ve cevaplara sitemizden size örnek teşkil etmesi amacıyla faydalanabilirsiniz. 11. Sınıf Felsefe Ders Kitabı Cevapları Semih Ofset Yayınları

11. Sınıf Felsefe Ders Kitabı Cevapları Semih Ofset Yayınları

11. Sınıf Felsefe Ders Kitabı Cevapları Semih Ofset Yayınları Cevapları buradan birebir yapmanız sizin faydanıza olmayacak bilakis sizi tembelleştirecektir. Bu da istediğimiz bir geri dönüt değildir. Bu nedenle uyarılarımızı lütfen dikkate alınız. Öncelikle siz kendiniz yapmayı deneyin. Buradaki amacımız size yapamadığınız sorularda, ya da aklınıza takılan, yerlerde yardımcı olmaktır. Kopyala-yapıştır şeklinde yapmak size bir fayda sağlamaz

11. Sınıf Felsefe Ders Kitabı Cevapları Semih Ofset Yayınları
11. Sınıf Felsefe Ders Kitabı Cevapları Semih Ofset Yayınları

11. Sınıf Felsefe Ders Kitabı Cevapları Semih Ofset Yayınları

11. Sınıf Felsefe Ders Kitabı Cevapları Semih Ofset Yayınları hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bildiriniz. Cevaplar yanlış ise yorum kısmında kendi cevabınızı bize iletebilirsiniz. Bazı sorular yorum gerektirdiği için herkesin yorumu farklı olabilir diye cevapları kısa tutmaya özen gösteriyoruz. Kendiniz kitaptaki etkinliklerini yapın, kendiniz tamamen bitirdikten sonra çözümlerinizi buradaki çözümlerle karşılaştırın. Bu vesilesiyle daha etkili bir öğrenme sağlanmış olacaktır.

11. Sınıf Felsefe Ders Kitabı Cevapları Semih Ofset Yayınları
Yukarıda yer alan cevaplarla kendi cevaplarınızı karşılaştırarak sorularla, çözümlerle ilgili fikir elde edebilirsiniz. Ek olarak birden çok yayın evinin bu kitapları yayınlaması nedeniyle kitaplar sizin kullandıklarınız ile farklılık gösterebilir. Farklı bir yayının kitap cevaplarını sitemizden arayarak bulabilirsiniz. Bütün Yayınların cevapları sitemizde mevcuttur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder