TANGRAM - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Ocak 13, 2018

TANGRAM

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

TANGRAM

TANGRAM NEDİR?

Tangram, 7 geometrik parçayı bir araya getirerek çeşitli şekiller ortaya çıkarmaya dayalı bir zeka oyunudur. Tangram 7’den 70’e herkesin oynayabileceği bir bulmacadır.

Tangramın ne zaman ortaya çıktığı hakkında kesin bir bilgi olmamakla beraber bilinen ilk numune 1780’den kalma Utamaro’ya ait bir tahta parçası. Bilinen en eski kitap 1813 Çin baskısı, ancak 1742 Japonya baskılı bir kitapta da bulmacaya benzer bir tangram görülmektedir. Bilginler tangramın 18. yüzyıldan önce do uda başladığını ve batıya yayıldığını yayıldığını sanmaktalar. 1818’e kadar tangram yayınları Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, İtalya, Fransa ve İngiltere’de görülmüştür. 19. y.y.’da Avrupa’da ve Amerika’da yayılmış ve popüleritesini günümüze kadar sürdürebilmiştir. 19. y.y.da Çin’de o kadar yaygındı ki tangram parçaları tabak, masa ve cilalı kutulara şekil vermekteydi.

TANGRAM
TANGRAM

TANGRAM PARÇALARI

Tangram farklı büyüklükte 5 adet üçgen, 1 adet kare, 1 adet parelelkenardan oluşmaktadır. Bu yedi parçanın Güneş, Ay, Mars, Jüpiter, Satürn, Merkür ve Venüs’ü temsil ettiği söylenmektedir.

Tangram Parçaları Tangram Seti

TANGRAM NASIL OYNANIR?

Tangramdaki amaç tangram parçalarıyla bulmacadaki şekilleri oluşturmaktır.

Şekiller oluşturulurken parçaların tümü kullanılmalıdır ve parçalar üst üste binmemelidir.

Tangram Örneği

TANGRAM ÖRNEKLERİ – TANGRAM ŞEKİLLERİ

Tangram parçalarıyla oluşturabileceğiniz insan figürleri, hayvan figürleri, kuş figürleri, balık şekilleri, deniz canlıları, binalar, ev aletleri, gemiler ve farklı şekilleri aşağıdaki bağlantıdan indirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder