AMİRAL BATTI - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Ocak 13, 2018

AMİRAL BATTI

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

AMİRAL BATTI


AMİRAL BATTI NEDİR?

Amiral Battı oyunu aslında iki kişilik oynanabilen bir oyundur ve hatta belki de arkadaşlarınızla kağıt üzerinde oynamışlığınız bile vardır.
Gemiler 10×10’luk tabloya yerleştirilir ve karşılıklı olarak bombalanarak gemiler bulunmaya çalışılırdı. Amiral battı oyununu bir bulmaca haline getiren ve zeka oyunları arasında yer almasına yol açan bireysel oynayabileceğiniz Amiral Battıdır. Mantık kullanarak çözebileceğiniz ve çözmek için matematiğe ihtiyaç duymayacağınız bu oyunda eğleneceğinizi umuyoruz.

AMİRAL BATTI NASIL OYNANIR?

Amiral Battı oyununun amacı tabloya gizlenmiş gemilerin yerlerini, verilen ipuçlarını kullanarak tespit etmek. Oyunun kuralları şöyle:

AMİRAL BATTI
AMİRAL BATTI

Verilen gemiler diyagrama yatay veya dikey olacak şekilde yerleştirilebilir.

Gemiler birbirine çaprazdan da olsa değemezler.

Diyagramın dışındaki sayılar o satır veya sütunda kaç hücrede gemi parçası bulunduğunu göstermektedir.

Deniz bulunan hücreye gemi parçası yerleştirilemez. (Eğer bulmacadaki diyagramda deniz bulunan bir hücre ipucu olarak verilmişse)

AMİRAL BATTI ÇÖZÜM YÖNTEMLERİ

Gemiler birbirine çaprazdan da olsa değemiyeceği için emin olunan gemilerin etrafına X işareti konulur.

Verilen sayılarda sıfır var ise o satır veya sütuna gemi gelemeyeceği için X işareti konulur. Benzer şekilde bir satırda veya sütunda verilen sayı kadar gemi parçası yerleştirildi ise satırda veya sütunda geriye kalan hücrelere X işareti konulur.

Yerleştirilmeyen gemilerin nereye yerleştirilebileceği üzerine düşünülür. Özellikle büyük gemiler için ihtimal daha az olacağı için bunları ele alabilirsiniz.

Gemilerin çaprazdan bile birbirine değemiyeceği unutulmamalıdır.

AMİRAL BATTI NASIL ÇÖZÜLÜR?

Amiral Battı bulmacalarının çözümü ile ilgili size ipuçları verecek, pratik yollar gösterecek aşağıdaki animasyonu inceleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder