11. Sınıf Akaid ve Kelam Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 46 - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Ocak 05, 2018

11. Sınıf Akaid ve Kelam Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 46

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

11. Sınıf Akaid ve Kelam Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 46

11. Sınıf Akaid ve Kelam Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları yayınımızda kitap içinde ve ünite sonunda bulanan soruların cevaplarını bulabilirsiniz. 11. Sınıf Akaid ve Kelam Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Etkinlikler sizi zorlayabilir ve her konunun cevaplarını yapamayabilirsiniz. Bu konu içinde sitemizden yardım olarak cevap anahtarlarına doğru ve güvenilir bir şekilde ulaşabilirsiniz.

11. Sınıf Akaid ve Kelam Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları
11. Sınıf Akaid ve Kelam Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları


1- Tasdik ve ikrar ne demektir? Yazınız.Tasdik kelimesi İslam dininde kalp ile doğrulamak anlamında kullanılan bir terimdir. İkrar ise kalpten inanılan bir gerçeği dile dökmektir.

2- İman ile amel arasında nasıl bir ilişki vardır? Açıklayınız.
* Kalbinde Allah sevgisi olan insan çevresine karşı saygıda kusur etmemeye özen gösterir. Bilir ki hepsinin yaratıcısı Allah'tır. Çevresindeki her şeye karşı amellerinde dikkat eder. İman ve amel arasında böyle bir bağlantı vardır.

3- İmanda artma ve eksilme olur mu? Sebepleriyle belirtiniz.
* İnanç konularında artma veya azalma İslam dininde olamaz. Ancak inanç seviyesinde artma veya azalma görülebilir. Örneğin bugün olmayan bir inanç yarın ortaya çıkamaz. İmanda artma azalma yalnızca insanların inançlarını içlerine sindirmeleri şeklinde olabilir.

4- Tekfirin doğuracağı olumsuz sonuçlar neler olabilir? Açıklayınız.
* Tekfir, Müslüman olduğunu söyleyen bir insana bu konuda inanmamaktır. Ehli Sünnetten büyüklerimiz, namazı kıbleye dönerek kılmanın farz olduğunu söyleyen insana tekfir edilemez der. Bu nedenle bu konuda büyük dikkat gereklidir. Müslüman bir insanın Müslüman olmadığını düşünmek hiçir kulun haddine değildir.

B- 
Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları cevaplayınız.
1- Bir önceki soruda tekfirin ne olduğunu öğrenmiştik ve Ehli Sünnet'in tekfir hakkındaki düşüncelerini öğrendik. Bunlara göre cevabımız C seçeneği tekfirdir.

2- İman etmiş olan insanların Dünya'nın zevklerine kapılıp çok günah işlemeleri onları dinden çıkarmaz. Günahkar olurlar. Bu bilgiyi okuduğumuzda iman ve amel/büyük günah ilişkisini görürüz.

3- İman etmiş bir insan kalbinde ve dilinde inancını tasdiklemesi gerekir. Buna göre C seçeneğinin yanlış olduğunu görebiliriz.

Sayfa 46

4- Şirk, yaratıcımıza ortak koşmak anlamına gelir. Başka bir yaratıcıya inanmak veya hiçbir yaratıcıya inanmamak şirktir. Dualarımızda "Allahım ... zatın hürmetin dualarımı kabul et." demek yanlış değildir. Bu nedenle A seçeneği doğru cevaptır.

5- Kişiyi küfre düşürecek söz ve davranışlara İslam alimlerince verilen ad FISKtır.

C. 
Aşağıdaki cümleleri solda, kutucukta verilen kelimelerle tamamlayınız.
* Kebire büyük günah anlamına gelir.
Peygamberimizin (s.a.v) Allah’tan getirdiği bütün inanç, ibadet, muamelât ve ahlâk ilkelerini tasdik etmeye tafsili iman denir.
* Amel imanın parçası değildir. Ancak onu güçlendiren bir rüknudur.
* Müşrik 
Allah’ın zât, sıfat, fiil ve isimlerinde ona eş isnat eden kimsedir.
İnanç esaslarının temelini oluşturan Allah’a imana aslül usul adı verilir.

D. 
Aşağıdaki cümlelerden doğru olanların başına (D), yanlış olanların başına (Y) yazınız.
(D) 
Münafık, kalbi inkâr ettiği hâlde diliyle Müslüman olduğunu söyleyen kimsedir.
(Y) 
İmanı diliyle ikrar etmeyen kimse kâfirdir.

(Y) 
Taklidî iman kişinin nihaî kurtuluşu için yeterlidir.

(D) 
İcmalî imanın ikinci derecesi, kelime-i tevhid ve kelime-i şehadette dile getirilen hususlara inanmaktır.

(Y) Allah’a iman etmeyen herkes müşriktir.

İyi dersler :)



11. Sınıf Akaid ve Kelam Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları da yapmış olduğunuz soruların doğruluğunu test edebilir, yapamadığını ve anlamadığınız soru ve cevaplara sitemizden size örnek teşkil etmesi amacıyla faydalanabilirsiniz. 11. Sınıf Akaid ve Kelam Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları

11. Sınıf Akaid ve Kelam Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları

11. Sınıf Akaid ve Kelam Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Cevapları buradan birebir yapmanız sizin faydanıza olmayacak bilakis sizi tembelleştirecektir. Bu da istediğimiz bir geri dönüt değildir. Bu nedenle uyarılarımızı lütfen dikkate alınız. Öncelikle siz kendiniz yapmayı deneyin. Buradaki amacımız size yapamadığınız sorularda, ya da aklınıza takılan, yerlerde yardımcı olmaktır. Kopyala-yapıştır şeklinde yapmak size bir fayda sağlamaz

11. Sınıf Akaid ve Kelam Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları

11. Sınıf Akaid ve Kelam Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bildiriniz. Cevaplar yanlış ise yorum kısmında kendi cevabınızı bize iletebilirsiniz. Bazı sorular yorum gerektirdiği için herkesin yorumu farklı olabilir diye cevapları kısa tutmaya özen gösteriyoruz. Kendiniz kitaptaki etkinliklerini yapın, kendiniz tamamen bitirdikten sonra çözümlerinizi buradaki çözümlerle karşılaştırın. Bu vesilesiyle daha etkili bir öğrenme sağlanmış olacaktır.


11. Sınıf Akaid ve Kelam Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları

Yukarıda yer alan cevaplarla kendi cevaplarınızı karşılaştırarak sorularla, çözümlerle ilgili fikir elde edebilirsiniz. Ek olarak birden çok yayın evinin bu kitapları yayınlaması nedeniyle kitaplar sizin kullandıklarınız ile farklılık gösterebilir. Farklı bir yayının kitap cevaplarını sitemizden arayarak bulabilirsiniz. Bütün Yayınların cevapları sitemizde mevcuttur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder