Suna Dumankayadan Saç Bakımı - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Aralık 05, 2017

Suna Dumankayadan Saç Bakımı

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Suna Dumankayadan Saç Bakımı

Saçlarınızın sağlıklı olması için her şeyden önce aldığınız besinlere dikkat etmeli, sigara, içki,kirli dumanlı ortamlardan ve stresten uzak durmalısınız. Evinizde hazırlayacağınız basit ürünleri düzenli olarak 1 hafta boyunca kullanıldığınızda sağlıklı ve canlı saçlara sahip olabilirsiniz. Malzemeler :

Bir Kahve Fincanı Süzme Zeytinyağı,

Bir Tatlı Kaşığı Deniz Tuzu,

Suna Dumankayadan Saç Bakımı
Suna Dumankayadan Saç Bakımı

Bir Çorba Kaşığı Elma Sirkesi, Bir Çorba Kaşığı Biberiye Yağı,

Bir Tatlı Kaşığı Kuru Öğütülmüş Maya,

Bütün malzemeleri sırası ile karıştırdıktan sonra saç diplerinize boya sürer gibi sürerek, streç film ile sarın. Üzerine de sıcak bir havlu sarın ve en az iki saat bekletin.Saçınızı ılık su ile yıkadıktan sonra ardından normal şampuanla yıkayın.

Suna Dumankaya

2- Saç diplerinizin masaja ihtiyacı olabilir. Her gün 3 dakika masaj uygulayın. Ayrıca bir de tarif vereceğim: Bir su bardağı suda 4 yaprak defne, birkaç yaprak aynısafa ve biberiyeyi 10 dakika kaynatın. Su yarıya indiğinde süzün ve suyuna bir kahve fincanı iyi zeytinyağı, bir çay kaşığı deniz tuzu katın. Karışımı saç diplerinize boya sürer gibi sürüp, uçlara doğru tarayın. Streç filmle sarıp 3 saat kadar bekletin. Bun u haftada bir uygulayın.

3- Yarım kahve fincanı soya yağı, iki çorba kaşığı badem yağı, bir çay kaşığı deniz tuzu ve bir tatlı kaşığı elma sirkesini benmari usulü ısıtın. Karışımı saç diplerine boya sürer gibi sürün ve masaj yapın. Ardından streç filmle sarıp iki saat kadar bekletin.

• Saç derinize ve saçlarınıza hindistancevizi sütü veya aloe vera jeliyle masaj yapın. Bunu başınızda yarım saat kadar tuttuktan sonra, ılık suyla durulayın. Haftada 3 kez tekrarlayın.

• Saç derinize ve saçlarınıza bal ve yumurtanın sarısıyla masaj yapın. Başınızda yarım saat kadar tuttuktan sonra, durulayın.

• 2-3 hafta boyunca, her öğünde bir bardak suya bir çay kaşığı elma sirkesi karıştırarak için.

Saçlarınızı beslemek için elma sirkesi ve adaçayını karıştırarak, saçınızı bu karışımla durulayın.

• Sıcak zeytinyağı, bal ve 1 çay kaşığı toz halinde tarçını karıştırıp macun haline getirdikten sonra, banyodan önce 15 dakika boyunca uygulayın.

• Saçların azaldığı kısımları kızarana dek soğanla ovun, ardından da bal sürün.

• Eşit miktarda ılık keneotu ve badem yağını karıştırıp, haftada bir saç derinize masaj yapın.

• Misket limonu çekirdekleri ile kara biber tohumlarını bira suyun içinde eşit sayıda öğütün ve düzenli olarak saç deriniz üzerine uygulayın.

• 1 fincan hardal yağını 4 çorba kaşığı kına yaprağı ile kaynatın. Süzdükten sonra kalan sıvıyı bir şişeye doldurun ve saç derinize düzenli olarak Saç beyazlaması sorunu yaşayanlara öneriler.

Ceviz kabuklarını iyice dövüp püre haline getirin. Diğer taraftan bir tutam ceviz yaprağını yarım litre suda kaynatın, 20 dakika kadar demlenmesini bekleyin. Sonra süzüp içine ezdiğiniz ceviz kabuklarından bir çorba kaşığı katın. Karışımı şaçlarınıza sürüp bir saat bekletin. Bunu haftada bir gün uygularsanız saç renginiz değişir, koyulaşır.

Saçların Sağlıklı ve Hızlı Uzaması İçin: 150 GR. SIĞIR İLİĞİ 100 GR. HİNDİSTAN CEVİZİ İÇİ

Yapılışı:

Kemik iliğini haşlayın içine öğütülmüş hindistan cevizini karıştırın Ilık ılık saç diplerinize yedirerek sürün haftada 1 kez.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder