Saç Dökülmesine Karşı Kullanılan İlaçlar ve Özellikleri - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Aralık 05, 2017

Saç Dökülmesine Karşı Kullanılan İlaçlar ve Özellikleri

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Saç Dökülmesine Karşı Kullanılan İlaçlar ve Özellikleri

Günümüzde saç dökülmesine karşı bir çok ilaç veya tedavi yöntemi bulunduğu halde her ilacın veya tedavinin saç yapısına farklı şekilde uygulanması kafaları biraz karıştırabilir. Saç dökülmesine karşı kullanabileceğimiz ilaçların genel özellikleri şöyle olmalıdır;

Çok güçlü içeriğiyle bir saç kökünde saç dökülme sebepleriyle mücadele edebilmeli,saç kökünü yeniden canlandırabilecek kapasitede olmalı,damar gelişimini destekleyerek saç kökünün damarla buluşabilmesini sağlayabilmeli ve saç kökünün daima saç yapar kalmasını sağlayacak bir formül olmalı.

İçeriğinde adenozin gibi azeleik asit gibi üzüm çekirdeği özütü gibi çok güçlü etken maddeler ile gerçekten çok güçlü saç kökünü koruyucu,genlere ve hormonlara karşı koruyucu nano teknolojik formülasyonlar saç gelişimini başlatabilirler,saç dökülmesini tamamen %100 durdurup yeni saç gelişimini başlatabilirler.

Saç Dökülmesine Karşı Kullanılan İlaçlar ve Özellikleri
Saç Dökülmesine Karşı Kullanılan İlaçlar ve Özellikleri

Saç Dökülmesine Karşı Kullanılan İlaçlar

1. SAW PALMETTO

Saç dökülmesine karşı piyasada satılan ilaçların yüzde 90'ının ana maddesi Saw Palmetto'dur. Saw Palmetto, erkeklerde DHT (erkek tipi saç dökülmesine de neden olan erkeklik hormonu türevi- dehidrotestesteron) oranlarını düşürerek prostata iyi geldiği bilindiğinden bir saç ilacı olarak da çok tutulmuştur. Prostat rahatsızlıkları ve saç dökülmesi bir çok yönden birbiriyle bağlantılı olduğundan Saw Palmetto bir çok herbalist tarafından saç dökülmesine karşı satışa sürülmüştür.

Saç dökülmesine karşı kullanılan Propecia (Finasterid) da aslen prostat ilacı olarak piyasaya sürülmüştü. Prostat hastaları, ilacın saç çıkarttığını farkedince saç dökülmesine karşı kullanılmaya başlandı.

Saw Palmetto da Propecia gibi, vücüdunuzda üretilen DHT oranlarını azaltmaya yardımcı olur. Ne varki, Propecia kadar etkili olup olmayacağı tartışılır. Bu arada, Saw Palmetto'nun da yan etkileri olduğu bilinmeli. Anne karnındaki bebeğe zarar verebileceğinden hamile kadınlar Saw palmetto dan uzak durmalıdır.

Kadınlardaki saç dökülmesine karşı pek işe yaramayabilir. Saw Palmetto'nun, nadir de olsa bazı durumlarda kanamalara, idrara çıkmakta zorluğa, prostat şişmesine ve idrarda kanlanmaya yol açtığı bilinmektedir.

2. ISIRGAN OTU

Bildiğimiz ısırgan otu da, piyasadaki bir çok doğal saç ilacının içinde bulunur. Erkeklik hormonu testosteron'un erkek tipi saç dökülmesine neden olan dehidrotestosterona (DHT) çeviren 5-Alfa-Reduktase enzimini bloke etmeye yardımcı olur.

Isırgan otu, bazı herbalistler tarafından Saw Palmetto'dan da daha güçlü bir DHT-blokeri olarak kabul edilir. Ne varki, ısırgan otu da saw palmetto gibi bazı ilaçlarla ters etkileşim yapabilir. Tansiyon ilaçları, diyabet ilaçları veya sakinleştirici ilaç kullanıyorsanız ısırgan otu almadan mutlaka doktorunuza danışın Ancak Saw Palmetto dan farklı olarak, saç dökülmesinden muzdarip kadınlar da ısırgan otlu saç ilaçları kullanabilirlar.

3. DONG QUAI (Çin Melek Otu) 

Don Quai de bir başka DHT blokeridir. Testosteronu DHT'ye dönüştüren androjen-reseptor bölgeleri bloke eden fitoestrojenler içerir.

Erkek tipi saç dökülmesine neden olan DHT'yi bloke ettiği için çoğunluk saç dökülmesini de durdurduğuna inanıyor.

Don Quai de hem erkekler hem kadınlar tarafından kullanılabilir. Don Quai ile ısırgan otunu karıştırırsanız, piyasadaki çoğu saç ilacından daha etkili bir karışım elde edebilirsiniz.

Yukarıdaki üç maddeyi birleştirirseniz, çok daha makul bir fiyata mümkün olan en iyi saç dökülmesi ilacını elde etmiş olursunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder