Profesyonel Makyaj Uygulamaları - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Aralık 06, 2017

Profesyonel Makyaj Uygulamaları

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Profesyonel Makyaj Uygulamaları

Profesyonel Makyaj deyince akan sular duruyor. Profesyonel Makyaj konusunda en çok soru soranlar, bir profesyonel makyaj uzmanı olmayı değil sadece kendi kendine profesyonel makyaj yapmayı isteyen hanımlar oluyor..

Profesyonel Makyaj bölümümüz siz hanımlara profesyonel makyaj sırlarını, makyaj hilelerini, kusur kapama yöntemlerini anlatmak için hazırlandı.

En sık sorulan sorular: Profesyonel Makyaj herkesce yapılabilir mi? Kendimize Profesyonel Makyaj yapabilmek için Profesyonel Makyaj kursuna gitmemiz şart mı? 

Profesyonel Makyaj Uygulamaları
Profesyonel Makyaj Uygulamaları

Biz gerçekten isteyen herkesin verdiğimiz bilgiler ışığında kendisi için profesyonel makyaj uygulamaları yapabileceğini düşünüyoruz. Makyaj sanatı; makyaj, makyaj hileleri, makyaj sırları, makyaj teknikleri ve makyajın püf noktaları olarak adlandırlabilecek, kusursuz makyaj yapmak için gerekli tüm bir donanımı kapsar.

Makyaj bir sanattır evet. Peki her kadın doğuştan makyaj sanatçısı ya da makyaj uzmanı mıdır.. Evde kendi kendimize, Profesyonel makyaj kadar mükemmel makyaj yapmamız mümkün müdür? İyi bir makyaj nasıl olur? Bu soruları APlus Etiler Kuaför Profesyonel makyaj uzmanı Ceylan Aydın'a sorduk:

- Makyaj daha doğrusu kusursuz, Profesyonel makyaj evde yapılabilir mi?

- Makyaj, evde yapıldığında da kusursuz makyaj olabilir, evet. Ama bunun için hanımların en azından, makyaj hileleri, makyaj incelikleri, makyaj sırları, artık adına ne derseniz kısacası makyaj teknikleri konusunda bilgi sahibi olması gerekir..

- Makyaj teknikleri neden bu kadar önemli?

- Hepimiz ideal bir yüz şekliyle doğmuyoruz. Bu nedenle Yüz Şekillerine Göre Makyaj Teknikleri ve PROFESYONEL GÖZ MAKYAJI konusunda bilgi sahibi olmak gerekir. Şu bir gerçek ki; Üçgen yüz, oval yüz, uzun yüz, kare yüz, yuvarlak yüz Makyaj Teknikleri şekillerine göre makyaj tekniklerini bilmek, en önemli kusur kapama yöntemidir.

- Kusursuz makyaj için, bu teknikleri bilmek yeterli mi peki?

- Makyaj Teknikleri konusunda ne kadar usta olsanız da iş bununla bitmiyor. Kusursuz makyaj için önemli faktörlerden biri de, makyaj malzemelerini doğru seçmek ve doğru kullanmak. Yani; Fondöten, Pudra, Kapatıcılar, Allık, Ruj, Rimel, Kalem, Eye-liner ve Far doğru seçilmez ve doğru kullanılmazsa yaptığınız makyaj kusursuz olamaz.

- Bunlar çok ayrıntılı konular, hepimiz makyaj kursuna mı gidelim yani? Bunu mu öneriyorsunuz?

- Hayır. Herkesin makyaj kursuna gitmesi pratik olarak mümkün değil. Ama şöyle bir gerçek var; siz mükemmel makyaj yapmak istiyorsanız öncelikle; Yüz şekillerine göre makyaj, dudak şekillerine göre makyaj, göz şekillerine göre makyaj teknikleri konularında azami bilgi sahibi olmalısınız.

Çünkü ancak bu teknikleri kullanarak, yüzünüzde simetriyi bozan detayları ortadan kaldırabilirsiniz.

Ben, sitemiz hazırlanırken bu konuda hanımlara nasıl yardımcı olabilirim diye çok düşündüm. Hiç değilse makyaj rehberi olabilmesi için "Profesyonel Makyaj" bölümünü hazırladım. Orada yüz şekillerine göre makyaj, göz makyajı, dudak makyajı hakkında pratik bilgilerden tutun da Makyaj Elemanları, Doğru Uygulama ve Kusur Kapama Yöntemleri konularına kadar her şeyi bulabilirsiniz . Ve hatta aşağıdaki detayları da tek tek ele aldım:

• Fondöten: Fondöten Nasıl sürülür? • Pudra: Kozmetik pudra çeşitleri ve uygulama şekilleri • Kapatıcılar: Kozmatik Kapatıcılar ve Kusur kapama • Allık: Allık Nasıl kullanılmalı? • Ruj: Dudak Şekillerine Göre Makyaj • Rimel: Kusursuz kirpikler • Göz Makyajı: Göz Şekillerine Göre Makyaj

Makyaj ya da kusursuz makyaj bu bölüm rehberliğinde kesinlikle evde de yapılabilir.

- Bu bilgiler için çok teşekkürler, o halde sitenin Profesyonel Makyaj bölümünü iyice incelemeden aynanın karşısına geçmeyelim.

Bu arada sevgili hanımlar, Profesyonel Makyaj Televizyon starlarının makyözü, makyaj uzmanı CEYLAN AYDIN Uzmanı, A-Plus Etiler Kuaför Salonu makyözü Ceylan Aydın, oldukça tecrübeli ve aranan bir sanatçıdır. Daha önce Sinevizyon Ajans’a bağlı olarak;

• "Size Anne Diyebilir Miyim?" • "Bir Prens Aranıyor" • "Gelinim Olur Musun?"

gibi iddialı ve çok izlenen programların da makyözlüğünü yapan Ceylan, hala ATV merkez stüdyolarında Kanal Makyözü olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

Peki Sevgili Ceylan, son olarak bize APlus Etiler Kuaför Salonu ve kuaförlerde yapılan Profesyonel Makyaj hizmetleri hakkında neler söylemek ya da önermek istersin?

- Makyaj oyun değil ciddi bir iştir. Öncelikle şunu tüm hanımların kesin olarak anlamasını istiyorum: Kötü malzeme ve kötü makyöz; göze, cilde, dudaklara, boyuna vs. zarar verebilir. Hatta bu zarar bazen geri dönüşsüz olabilir!! Ben Profesyonel Makyaj bölümünü sizin için hazırladım. Lütfen inceleyiniz, lütfen yüzünüzü her uzmanım diyene teslim etmeyiniz!

A-Plus Kuaför Salonu’na gelince.. A-Plus Kuaför müşteri profili oldukça elittir. Biz genellikle ne istediğini bilen ve yüzünü iyi tanıyan hanımlara hitap eden şanslı bir salonuz. Bunun yanında danışmanlığımıza ihtiyaç duyan bireylere de "ben ne dersem o olur" edasıyla değil, mutlaka ne istediğini anlayıp, yüzü hakkında bilgilendirerek, ortak bir dil geliştirmeye yönelik bir ön çalışma yapmaktayız.

Makyaj, şaka kaldırmayan ciddi ve hassas bir sanattır. Bir makyaj uzmanının/sanatçısının çalışma alanı bildiğiniz gibi canlı insan yüzüdür. Yüz; gözler, dudaklar, alın, yanaklar, çene burun ve üzerine oturduğu boyunla bir bütündür.

Makyaj ve makyaj uzmanlığı, sık sık ressamlıkla karşılaştırılsa da aralarında ikisinin de elinde bir renk paleti ve fırça tutmak dışında ortaklık yoktur. Bir ressam özel bir bezden imal tuvaline aklına eseni, aklına esen renklerle yapma özgürlüğüne sahipken, bir makyaj uzmanının çalışma alanı çok hassas bir yapıya sahip insan yüz cildi, gözler ve dudaklardır. Bunun yanında hiçbir tuval bir ressama "beni şu renkle boya" demezken, makyaj uzmanı, öncelikle makyaj yaptığı bireyin kişisel zevkleri ve arzuları doğrultusunda da hareket eder.

Makyaj, kalıplarla sınırlanamayacak bir sanattır ve bir makyaj uzmanı yaptığı işi sadece birkaç tekniğe uyarak değil, ruhunu katarak yapan kişidir. O nedenle, gerçek bir makyaj ustasının yaptığı makyaj genellikle evde yapılamaz!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder