Nasıl Çekici Olurum? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Aralık 13, 2017

Nasıl Çekici Olurum?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Nasıl Çekici Olurum?

Bir ortama girdiğinizde hemen gözlerin sizin üstünde olmasını istemez misiniz? Kimi insanlar girdikleri mekanı aydınlatır, kimisi de zamanla çekici biri haline gelir. Biraz üzerinde çalışarak sizde cazibeli birisi olabilirsiniz.



*Doğal ve Kendiniz Olun!
Egolarından arınmış, havalı bir görünüm yerine mütevazi bir kişilik sahibi olmalısınız. Kesinlikle yükseklerden uçmayın, yukarıdan uçanlar yalnız gezerler.

1- Kendiniz hakkında bilgi paylaşın
Kendiniz hakkında hiçbir şey anlatmazsanız diğer insanlara soğuk ve itici gözükebilirsiniz. Karşınızdaki insanlara sorduğunuz kadar kendi hakkınızda da bilgi paylaşırsanız, onların güvenini kazarsınız. Tabii bunu yapmak için doğru zamanı kollamanız gerekiyor, öyle karşınızdaki sözünü kesip söylerseniz olmaz.

Nasıl Çekici Olurum?
Nasıl Çekici Olurum?

2-İnsanların İsimlerini Hatırlayın
Sizin için zor olabilir fakat, insanlar üzerinde etki bırakabilmeniz için onları sonradan gördüğünüzde isimleri ile hitap ederseniz akılda kalıcı olursunuz. Ayrıca birinin ismini tekrar etmek, karşınızdaki kişinin ondan hoşlandığınızı düşünmesini ve sizden daha fazla hoşlanmasını da sağlar.

3- Aranızda samimiyet varmış gibi davranın
Yeni tanıştığınız kişiyle arkadaşça bir şekilde konuşmanız anlamına gelir. Bu tarz kurulan iletişim, aranızdaki yabancılığı ortadan kaldırır ve birbirinize ısınma sürecini hızlandırır. Bunun sonucu da insanlar sizin yanınızda kendilerini rahat ve sevilir hissederler.

4- Karşınızdakilerin de ilgisini çeken konulardan konuşun
Bulunduğunuz ortamda konuşulan konu hakkında farklı yorumda bulunmanız sizi farklı kılacaktır. Ortada futbol muhabbeti varsa, bir gece önceki maç hakkında birşeyler söyleyin. Konu hakkında uzman olmanız da gerekmiyor, birkaç cümle kurun yeter. Teke tek kaldığınızda karşınızdaki kişiyi biraz tanıdıktan sonra ilgi alanıyla ilgili basit sorular sorarak olumlu bir iz bırakabilirsiniz.

FİZİKSEL CAZİBEYİ YÖNETMEK
5- Göz teması kurun
İnsanların doğrudan gözlerinin içine bakmak onların üzerinde etki bırakmanızı sağlar. Tabii nasıl baktığınıza dikkat etmelisiniz. Bakışlar kendinize olan güveninizi gösterir ve karşınızdaki kendisi ile ilgilenildiğini hisseder. Karşılıklı konuşmalarda göz temasını sürdürün. Konu ne olursa olsun, göz temasını sürdürmek sizi daha etkileyici kılacaktır.

6- Gözlerinizle gülümseyin
Bilim adamları, 50 çeşit gülüşün olduğunu iddia ediyorlar ve bunlardan biri de Duchenne gülümsemesi diye adlandırılan, gözlerle gülümseme şeklidir. Bu gülümsemenin diğerlerinden daha özel olmasının nedeni, gerçekten içinizden gelen bir gülümsemeyle gözlerinizin içinin de gülüyor olmasıdır. Kime bu şekilde gülümserseniz onu hemen etkiniz altına alırsınız.

7- Cazibeli vücut dilini kullan
Konuştuğunuz kişiye yüzünüz dönük olun ve konuşma sonunda karşınızdaki kişiye sarılmanın mı elini sıkmanın mı daha doğru olacağına hızlıca karar verdikten sonra, bunu gerçekleştirin.

8- El sıkışınız güçlü olsun
Biriyle tanıştığınızda onun elini sıkmak kibar bir davranıştır. Karşınızdakinin elini sıkarken elini gevşek tutmayın. Canlı ve sert bir şekilde sıkın ama karşınızdakinin elini acıtacak kadarda aşırıya kaçmayın, bu sizin asabi biri olduğunuzu gösterebilir.

9- Ses tonunuzu doğru şekilde kullanın
Bulunduğunuz ortamda konuşurken sesiniz yumuşak ve huzurlu olmalıdır. Yani anlattığınız konuya göre yerine göre vurgulamalar yapın. Tonunuz ne yavaş ne de hızlı olmalıdır. Konuşurken canlı ve mutlu olmalısınız (en azından gözükün)

10- İltifat etmekten çekinmeyin
İltifatlar, karşınızdaki insanın öz güvenini arttırır ve size karşı daha sıcak olmasını sağlar. Karşınızdakinin bir özelliğini beğendiyseniz hemen belirtin.

11- Size yöneltilen iltifatları kabul edin
Size edilen iltifatları asla geri çevirmeyin ve kısa bir ‘Teşekkür Ederim’ yerine ‘Beğendiğine sevindim’ gibi nazik cümleler kurmalısınız.

12- İyi bir dinleyici olun
Karşılıklı sohbetlerde fazla konuşan tarafın karşınızdaki olmasına özen gösterin ve sabırla dinleyin, mutlu bir ifade takının.  Bu sayede karşınızdaki kişi, kendisini sizin yanınızda daha mutlu hissedecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder