Mükemmel bacaklara sahip olmanın yolları - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Aralık 06, 2017

Mükemmel bacaklara sahip olmanın yolları

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Mükemmel bacaklara sahip olmanın yolları

Plajda formda görünmek isteyenler soluğu estetik cerrahlarda alıyor. Dr. Nazım Durak, yaz aylarında özellikle çarpık bacaklarını düzelttirmek isteyenlerin kendisine başvurduğunu söylüyor. 

Estetik cerrahideki imkanlar sınır tanımıyor. Mükemmel bir yüze kavuşmanın yanı sıra kusursuz bir vücut için de pek çok uygulama yaptırmak mümkün. Dik göğüslere, diri kalçalara, dümdüz bir karına ve sütun gibi bacaklara kavuşmayı kim istemez ki... Estetik cerrah Dr. Nazım Durak, tıptaki son gelişmelerle bütün bunların mümkün olduğunu söylüyor.

* Deniz sezonunun açıldığı şu günlerde hastalarınız size daha çok ne tür taleplerle geliyor?

Mükemmel bacaklara sahip olmanın yolları
Mükemmel bacaklara sahip olmanın yolları

Yazın etkisiyle ortaya çıkan vücuttaki eksikliklerden biri de çarpık bacaklar. Kemiksel gelişimini tam tamamlamamış olan bu hastalar için bizim çok güzel bacak protezlerimiz var. Diz kapağının arkasından giriyoruz ve yarım saatlik bir operasyonla muntazam bir bacağa sahip oluyorlar. İki bacak arasındaki mesafe kayboluyor. Bu ameliyat sayesinde yıllarca etek bile giymemiş olan kadınlar, plajda rahatlıkla hiçbir şekilde komplekse kapılmadan dolaşabiliyor. Değişik taleplerle gelen hastalar bizden son zamanlarda en kolay, en zahmetsiz, en ucuz yöntemi istiyorlar. Yani sabahleyin markete gider gibi bir estetik kliniğine gidip, birkaç operasyon yaptırıp akşam da eve güzel dönmek istiyorlar.

* Estetik cerrahinin bu kadar basite indirgenmesi doğru mu sizce? 

Estetik cerrahinin cazibesi Türkiye'de bir pastanın oluşmasına neden oldu. Maalesef kontrolsüz, uzman olmayan insanlar tarafından çok sayıda uygulamalar yapılıyor. Özellikle birtakım dolgu maddeleriyle enjeksiyon tarzındaki girişimlerde artış sözkonusu. Bu kadar yaygın olması hiç doğru değil. Bu dolgu maddelerinin çok farklı çeşitleri geldi ülkemize. Bunlar yalnız Avrupa'da üretiliyor. FDA (Amerikan Sağlık Örgütü) bu maddeleri onaylamadı. Avrupa'dan Türkiye'ye giren bu maddeler güzellik merkezlerinde uygulanıyor. Bu bir furyadır. Bir dönem enjeksiyon silikonlar vardı. Yunanistan'dan kaçak getirilir ve kuaförlerde uygulanırdı. Şimdi bunları yaptıranlar, çıkarttırmak için büyük bir uğraş veriyor. Ama maalesef dokuların içine girdiği için, bunları temizlemek son derece zor. Bunlardan dolayı his kayıpları, alerjik reaksiyonlar, apselenmeler, iltihaplanmalar sözkonusu. Dolayısıyla şu andaki enjeksiyon uygulamalarının da ileride bu tür yan etkileri çıkabilir. Bunların uzun vadeli sonuçlarını bilmiyoruz.

* Peki bu durumda yüzdeki kırışıklıkları gidermek için en doğru yöntem hangisi?

Biz bu maddeler yerine kişilerin kendi dokularıyla doldurma işlemi yapıyoruz. Özellikle ağız ve yanakların birleşme köşelerine rahatlıkla bu dokuları yerleştiriyoruz. En sağlıklı ve kalıcı olan bu. Yaşam boyu sizinle beraber. Ancak tabii yaşlandığınızda 5-10 yıl sonra yaşlanmanın derecesine göre sarkıklar meydana gelecektir. İleri yaşlardaki sorunları ancak yüz germe ameliyatlarıyla giderebiliyoruz. İnsanlar gereksiz yere yüz germe ameliyatlarından korkuyorlar. Oysaki artık son teknolojiyle bu da basit bir operasyon haline geldi. Ameliyattan birkaç sonra hasta evine gidebiliyor. Son derece konforlu bir işlem.

* Peki vücut güzelliğine yönelik başka ne tür uygulamalar yapıyorsunuz?

Tabii ki göğüs ameliyatları her zamanki gibi yoğun bir şekilde yapılmaya devam ediyor. Kısa sürede iyileşebilen ameliyatlar yapıyoruz. Yarım saatlik ameliyattan bir hafta sonra rahatlıkla denize girilebiliyor. Sonra son zamanlarda yapılan ameliyatlarımızda iz olmuyor, his kaybı olmuyor. Hastaların doğum yapması, süt vermesi dahi mümkün.

* Erkekler de eşlerine destek çıkıyor mu?

Genelde erkekler başta 'yapay bir şeyle karşılaşacağım' şeklinde endişe taşıyorlar. Geçenlerde bir hastamın eşi karşı çıkmış. Ama kadın geldi ve yaptırdı. Ameliyattan 20 gün sonra eşi beni aradı ve teşekkür etti. Eşleri göğüslerinde protez olduğunu bilmeyen çok sayıda hastam var. Önemli olan o doğallığı yakalamak.

* Yaz sezonunda sıkça başvurulan yöntemlerden biri de liposuction. Riskli olduğu düşünülen bu yöntemle ilgili de sonradan çökmeler olduğuna dair de endişeler var. Bunlar hala sözkonusu mu?

Bu yöntemle ilgili maalesef hastalarımız hep korkutulmuştur. Oysa liposuction'da sorumluluk tamamen anesteziste aittir. Burada anestezistin tansiyonu düşürmesi alınan yağ oranlarıyla vücudun dengesinin bozulması hastanın yaşamını sıkıntıya sokar. Ama gerekli önlemler alınırsa çok faydalı bir ameliyattır. Karın bölgesi, basenler, bacak içleri gibi bölgelerdeki fazlalıklar ne yaparsanız yapın bir türlü gitmez. Bu inatçı bölgelere yağ emme işlemi gerçekleştirildiğinde son derece güzel bir sonuç alırsınız. Liposuction da sonradan çökmeler, çukurlar oluştuğu doğrudur ve tamamen hekim hatasıdır. Deneyimsiz bir elde bir yerin çok fazla alınması çukurlaşmaya neden olur. Özellikle muayene köşelerinde, bu işin uzmanı olmayan kişiler tarafından yapılan uygulamalara rağbet etmemek gerekir. Liposuctionda iyi sonuç almak için hastanın derisinin kalitesi de çok önemlidir. Derisi gevşemiş olan bir bayan liposuction'dan yarar görmez. Burada mutlaka toplama ve germe işlemi de yapmak lazım. Tabii burada derisinin gevşek olduğunu ve başka işlemler de yapılacağını hastaya söylemek gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder