Kış aylarında sofranızda mutlaka olması gereken besinler - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Aralık 21, 2017

Kış aylarında sofranızda mutlaka olması gereken besinler

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Kış aylarında sofranızda mutlaka olması gereken besinler

Dyt. Dilek Çiçek, kış aylarını sağlıklı geçirebilmek için sofradan eksik edilmemesi gereken 10 önemli besin hakkında bilgi verdi.


Kış aylarında sofranızda mutlaka olması gereken besinler

KANSER KALKANI ELMA 

Kış aylarında sofranızda mutlaka olması gereken besinler
Kış aylarında sofranızda mutlaka olması gereken besinler

Elma, özellikle kış gecelerinin vazgeçilmez meyvelerinden biridir. A ve C vitamini bakımından zengin bir besindir. İshal ve kabızlığa iyi gelir, bağışıklık sistemini güçlendirir, kolon kanserinden korunmak için elma sıklıkla tüketilmelidir. 

C vitamini bakımından oldukça zengin olan portakal, soğuk algınlığıyla mücadelede de önemli bir besindir. Lif ve potasyumdan da zengin olan portakalın kolajen yapısı, cilde esneklik kazandırır. Demir emilimine de yardımcı olan bu meyve, aynı zamanda reflü hastalarının şikayetlerini artırabileceğinden, bu hasta gruplarının dikkatli tüketmesi gereken bir besindir.

Nar; özellikle folik asit, A, B1, B2 ve C vitaminleri içerir. Selenyum, magnezyum ve fosfor gibi minerallerden de zengin olması nedeniyle, halsizliği ortadan kaldıran ve vücuda dinçlik veren bir besindir. 

Bağışıklık sistemini güçlendirir, mide ve bağırsak sağlığı açısından da oldukça faydalıdır. Ayrıca antioksidan özelliğe sahiptir. Reflü hastaları için ise nar suyunu kısıtlı miktarda tüketebilir.

NEZLE VE GRİPTEN KORUNMAK İÇİN MANDALİNA 

Mandalina zengin C vitamini içeriğiyle; özellikle soğuk algınlığı, nezle ve gribe karşı savunma mekanizmasını güçlendirir. Yüksek orandaki potasyum özelliğinden dolayı da yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcı olur. Düzenli olarak mandalina tüketmek, vücut direncini artırır ve hastalıklarla mücadeleye yardımcı olur.

KRONİK ÖKSÜRÜK VE BRONŞİTR KARŞI AYVA 

Ayva, kronik öksürük, bronşit gibi hastalıklar için yararlı bir meyvedir. Potasyum, A ve B vitaminleri içerir, zindelik verir. Kalp, akciğer, boğaz, mide, böbrek, göz, bağırsak, ağız rahatsızlıkları ve adet düzensizliklerinde yararlı olduğu bilinmektedir. Yoğun "pektin" içerdiği için çekirdekleri kaynatılıp tüketildiğinde de ishale iyi gelir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder