Karın ve Göbek Kısmına Estetik Müdahaleler - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Aralık 06, 2017

Karın ve Göbek Kısmına Estetik Müdahaleler

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Karın ve Göbek Kısmına Estetik Müdahaleler

Düşük bel modası estetik cerrahide kendi alanını yarattı. Karınlarını ve göbek deliklerini düzelttirmek isteyenlerin sayısında ciddi bir artış var. Ayrıntılar için yazımıza bir göz atın!

Son yıllarda pantolonların belleri o kadar düştü ki, üzerimize ne giysek belimiz, göbeğimiz kapanmaz oldu. Çünkü moda bunu gerektiriyor. Durum böyle olunca da fazla kilolar pantolonun üstünden ortaya çıkıyor ve estetik olmayan bir görünüme sebep oluyor. 

Şimdilerde bu sorunun kökünden halledilebileceği tek adres olarak estetik cerrahi gösteriliyor. Günümüzün trend konusuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Plastic Surgery Clinic'den Op. Dr. Teoman Doğan, bu tür operasyonların vücutlara göre değiştiğini söylüyor: "Hamilelik geçirmiş ya da biraz deforme olmuş vücutlarda bu operasyon biraz daha zaman alıyor. Ama vücuduna iyi bakmış bir kadına bu operasyonu daha zahmetsiz ve kolayca uygulayabiliyoruz".

Karın ve Göbek Kısmına Estetik Müdahaleler
Karın ve Göbek Kısmına Estetik Müdahaleler

Karın kısmındaki estetik müdahaleler ikiye ayrılıyor. Sürekli olarak ve çok miktarda kilo alıp vermekten ya da birkaç doğum yüzünden sarkan ve derisi de çatlaklar ile deforme olan karınlarda tam germe ameliyatı yapılıyor. Aşırı yağlanması olmayan ve göbek deliklerinin şekillerinin düzelmesine de yardımcı olacak şekilde fazla yağlardan kurtulmak isteyen genç kadınlarda ise yarım germe tercih ediliyor. 

Yani karnın alt bölümüne sezeryan ameliyatında olduğu gibi bir kesi yapılıyor, alt karın geriliyor. Böylece hem çatlakları olan alt karın derisiyle birlikte yağlar da alınmış oluyor. Ancak cildinde hiçbir çatlak olmayan genç hastalarda liposuction her zaman en iyi tercih.

Germe operasyonları bir buçuk iki saat sürüyor. Ameliyat sonrası yaklaşık bir hafta kadar göbek sarılı kalıyor. Ama hasta bir haftanın sonunda rahatlıkla istediği dekolte kıyafeti giyebilecek duruma geliyor. Bu sorunla doktorlara başvuranlar daha çok bahar aylarını tercih etmeliler. Yaz sonunda 15 Eylül-15 Ekim tarihleri ise diğer talep bulan zaman aralığı.

Sezonun modası kaslı, erkeksi karınlar

Karın yağları dışında göbek deliği operasyonları da şu sıralar yoğun olarak talep buluyor. Op.Dr. Teoman Doğan, güzel bir göbek deliğinin aşağı bakması gerektiğini söylüyor ve ekliyor: "Güzel olmayan bir göbek deliği yukarıya doğru bakar. Zaten çok güzel bir karına sahip olup da, kötü bir göbek deliğine sahip kişi sayısı çok az. O yüzden yaptığımız operasyonlar genellikle bütün karın bölgesine yapılıyor. Yağlar alınıyor, kaslar sertleştiriliyor, göbek deliği düzeltiliyor, bel bölgesi inceltiliyor. Son yıllarda trendlerde de bir değişiklik oldu. Kadınlar da artık daha kaslı görünümde erkeksi karınlara sahip olmak istiyorlar". Peki güzel bir karına sahip olmak için ne yapmak gerekiyor? Öncelikle yediklerimize dikkat etmemiz ve karbonhidratlı yiyeceklerden uzak durmamız gerekiyor. Bunun yerine öğünlerimizde kabuklu ya da kepekli yiyecekler bulundurmalıyız.

Yediklerimize paralel olarak da düzenli spor yapmalı, düzenli beslenmeli ve yine düzenli bir hayat yaşamayı prensip haline getirmek gerekiyor. Çünkü uzmanlara göre sadece ameliyatla istenilen sonuç tam olarak alınamıyor. Kişinin kendine bakıyor olması da çok önemli bir faktör.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder