Göğüs Asimetrisi Güzel Görünümü Estetiği - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Aralık 06, 2017

Göğüs Asimetrisi Güzel Görünümü Estetiği

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Göğüs Asimetrisi Güzel Görünümü Estetiği

Göğüs Asimetrisi

Kadın için sekonder sex karekteri olan memenin, fonksiyonel işlevlerinin yanında estetik görünümünü açısından da kadın vucudunda ayrı bir önemi vardır. Vücut güzelliğinde, cinsel hayatında, özgüvenin tam olmasında ve bebeğinin beslenmesindeki önemi tartışılmaz olan memenin dış görünümü bir çok etkene bağlıdır. Sağlıklı, estetik açıdan ideal olan meme her kadını mutlu eder.

İdeal meme; öncelikle sağlıklı, her ikiside eşit büyüklükte, sarkıklığı bulunmayan, büyüklükleri kişinin boyu-kilosu-omuz genişliği ile orantılı, meme uçları simetrik ve dışa bakandır.

Göğüs Asimetrisi Güzel Görünümü Estetiği
Göğüs Asimetrisi Güzel Görünümü Estetiği

Fizyolojik olarak belirttiğimiz, hiç bir sebeb olmadan da bir çok kadının her iki memesi eşit olmayabilir. Yapılan çalışmalar bu durumun doğal olduğunu belirtmiş olsa da, pek çok kadın bu durumdan rahatsız olur. Doğumsal olarak, doğum sonrası emzirmedeki iki meme farkına bağlı olarak, geçirilen operasyon yada travmalara bağlı olarakta memeler arasında büyüklük farkı yaşanabilir.

Memeler arasındaki asimetriyi doğal olarak değerlendirmeden önce, kişinin ayrıntılı bir anamnezi dediğimiz hikayesi araştırılır. Bu durumu ne zaman fark ettiği, asimetrinin oranının değişip değişmediği, meme uçlarında bir değişiklik olup olmadığı, hamilelik-emzirme dönemlerinin olup olmadığı, ailesinde meme hastalıklarının bulunup bulunmadığı gibi sorular ayrıntılı olarak sorulur. Kişinin anamnezine ve yaşına göre gerekli meme tetkikleri yaptırılabilir ve göğüs kafesinin yapısıda değerlendirilerek, gerekirse gerekli bölümlerden konsültasyonlar istenerek yapılacak işlemlere karar verilir.

Estetiğin dışında, belli bir seviyeden sonraki büyüklük farklılığı kişide postür (duruş) bozukluğuna sebeb olur ki, bu aşamaya gelmeden düzeltmek çok daha idealdir. Büyük olan meme tarafındaki omuz düşüklüğü, boyundaki çekme ve bel ağrısı şikayetlerini beraberinde getirebilir.

Küçük bir asimetri dahi bazen kadınlarda, memelerini gizlemeye çalışmadan başlayarak, bedeninden utanma duygusu ile ileriki zamanlarda çok daha ağır psikolojik travmalara sebeb olabilmektedir.

Ameliyat teknikleri;

Gelişen teknolojinin tıbba sunduğu imkanlarla, biz plastik cerrahi uzmanlarının son zamanlarda sık olarak yaptığı cerrahi işlemlerle asimetrik meme tedavilerinde başarılı sonuçlara ulaşılmaktadır.

Asimetrik meme tedavileri, kişiye göre ve memelerin durumuna göre farklılık gösterir. Bir memenin büyük, bir memenin küçük olması durumundaki tedavi seçenekleri, kişinin ideal meme ölçüsüne bağlı

olarak değişir. Kişinin yaşı, kilosu, göğüs genişliği, memelerindeki sarkıklık durumu, doğum yapıp yapmamış olmasına bağlı olarak ideal meme ölçüsü belirlenir. Kişinin isteğide göz önüne alınarak, ideal ölçü ya da ona yakın olan değerlerde memelerin eşitlenmesi yapılır.

Büyük olan meme ideal ölçüsünde diğeri küçükse, küçük memenin protezle büyük meme ölçüsüne getirilmesi, Küçük meme ideal ölçüsünde, büyük standartlardan fazla büyükse büyük memenin küçültülerek küçük meme seviyesine getirilmesi, Her iki memede ideal ölçülerden küçük ancak asimetrikse, büyük olarak görülen memenin daha küçük hacimli, küçük memenin daha büyük hacimli protezlerle büyütülmesi, Her iki memede ideal ölçülerinden büyük ancak asimetrik olması durumunda; büyük memeden daha fazla doku, küçük memeden daha az doku çıkarılarak eşitleme işlemleri yapılabilir.

Ameliyat zamanı;

Asimetri ameliyatları 18 yaşından sonra yapılabilirken;emzirmeye bağlı oluşan asimetriler de operasyon zamanı emzirmenin bitiminden minimum 6 ay sonra olmalıdır.

Simetrisi sağlanmış memeler sağlıklı bir bedene, kaybetmiş olduğu iç huzuru ve özgüveni tekrar kazandırırken, güzel bir postürü ve iyi bir göğüs estetiğinide armağan eder.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder