8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 81 - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Aralık 08, 2017

8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 81

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 81

8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 81 yayınımızda kitap içinde ve ünite sonunda bulanan soruların cevaplarını bulabilirsiniz. 8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 81 Etkinlikler sizi zorlayabilir ve her konunun cevaplarını yapamayabilirsiniz. Bu konu içinde sitemizden yardım olarak cevap anahtarlarına doğru ve güvenilir bir şekilde ulaşabilirsiniz.


8. Sınıf İnkılap Tarihi Öğrenci Çalışma Kitabı Top Yayınları Sayfa 81 5. Ünite Atatürkçülük Atatürk’ü Etkileyen Olaylar ve Düşünceler Etkinlik Metni Soruları ve Cevapları
Türk milletinin ulu önderi olan, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin temellerini atan Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çapında başarılı bir devlet adamı olmasının altında bir çok olay ve düşünce vardır. Bu etkinlikte bu olay ve düşünceleri örnek cümleler ile kavramış olacaksınız.

ATATÜRK’Ü ETKİLEYEN OLAYLAR VE DÜŞÜNCELER

8. Sınıf Top Yayıncılık İnkılap Tarihi Çalışma Kitabı Sayfa 81 Cevabı

Aşağıda Atatürk’ün düşünce sisteminin oluşumuna etki eden çeşitli olaylar ve düşünceler verilmiştir. Bu olaylar ve düşünceleri uygun olan açıklamalar ile eşleştirerek üzerlerinde yer alan boşluğa yazınız. 

• Fransız İhtilali

• Vatan ve millet sevgisi

• Okuduğu okullar ve öğretmenleri

• Osmanlı Devleti’nin durumu

• Türk ve Avrupalı düşünürler

Ortaya çıkardığı milliyetçilik ilkesi ile imparatorlukların yıkılarak ulusal devletlerin kurulmasında; özgürlük, adalet, eşitlik ve laiklik gibi ilkelerle de demokratik anlayışın dünya geneline yayılmasında etkili olmuştur.

Cevap: Fransız İhtilali

Bir dönem dünyanın en güçlü devleti olan Osmanlı İmparatorluğu, Mustafa Kemal doğduğu sırada pek çok alanda Avrupa’nın gerisinde kalmıştı. Yapılan yenilikler Osmanlı Devleti’ni içinde bulunduğu çöküntüden kurtaramamıştı. Ardı ardına gelen askerî başarısızlıklar ve kapitülasyonlar sonucunda yerli sanayinin çökmesiyle İmparatorluk oldukça zor günler geçiriyordu. Sırplarla başlayan ayrılıkçı ayaklanmalar, diğer Balkanlı uluslara da sıçradı. Kısacası ülkenin her yerinde barış ve huzur ortamı bozuldu.

Cevap: Osmanlı Devleti’nin durumu

Fransız aydınlanmacılardan J. J. Rousseau (Ruso) çağdaşlık, özgürlük ve eşitlik; Voltaire (Volter) din, inanç ve vicdan hürriyeti konularında Mustafa Kemal’i etkilemiştir. Türk düşünürlerden Namık Kemal, vatan ve millet konusundaki yazılarıyla; Ziya Gökalp Türkçülük üzerine düşünceleriyle; Tevfik Fikret, hürriyet ve adalet kavramlarına yaklaşım tarzıyla Mustafa Kemal’in dikkatini çekmiştir.

Cevap: Türk ve Avrupalı düşünürlüer

Manastır Askerî İdadisinde kendisine tarih bilincini Kolağası Mehmet Tevfık aşılamıştır. Mustafa Kemal, Manastır Askerî İdadisinden itibaren dünyada meydana gelen sosyal, kültürel, ekonomik, askerî ve bilimsel gelişmeleri yakından takip etmeye başladı. Okuma ve araştırma merakı, ömrü boyunca artarak sürdü.

Cevap: Okuduğu okullar ve öğretmenleri

Mondros Ateşkes Antlaşması sonrasında Anadolu’da başlayan işgaller, milletin bağımsızlığının tehlikeye girmesi, Türk toplumunun içinde bulunduğu ekonomik çöküntü ve geri kalmışlık Atatürk’ü etkilemişti

Cevap: Vatan ve millet sevgisi

8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 50
8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 50


8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 81 da yapmış olduğunuz soruların doğruluğunu test edebilir, yapamadığını ve anlamadığınız soru ve cevaplara sitemizden size örnek teşkil etmesi amacıyla faydalanabilirsiniz. 8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 81

8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 81

8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 81 Cevapları buradan birebir yapmanız sizin faydanıza olmayacak bilakis sizi tembelleştirecektir. Bu da istediğimiz bir geri dönüt değildir. Bu nedenle uyarılarımızı lütfen dikkate alınız. Öncelikle siz kendiniz yapmayı deneyin. Buradaki amacımız size yapamadığınız sorularda, ya da aklınıza takılan, yerlerde yardımcı olmaktır. Kopyala-yapıştır şeklinde yapmak size bir fayda sağlamaz

8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 81

8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 81 hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bildiriniz. Cevaplar yanlış ise yorum kısmında kendi cevabınızı bize iletebilirsiniz. Bazı sorular yorum gerektirdiği için herkesin yorumu farklı olabilir diye cevapları kısa tutmaya özen gösteriyoruz. Kendiniz kitaptaki etkinliklerini yapın, kendiniz tamamen bitirdikten sonra çözümlerinizi buradaki çözümlerle karşılaştırın. Bu vesilesiyle daha etkili bir öğrenme sağlanmış olacaktır.


8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 81

Yukarıda yer alan cevaplarla kendi cevaplarınızı karşılaştırarak sorularla, çözümlerle ilgili fikir elde edebilirsiniz. Ek olarak birden çok yayın evinin bu kitapları yayınlaması nedeniyle kitaplar sizin kullandıklarınız ile farklılık gösterebilir. Farklı bir yayının kitap cevaplarını sitemizden arayarak bulabilirsiniz. Bütün Yayınların cevapları sitemizde mevcuttur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder