Vitaminlerle Yaşlanmayı Yavaşlatın - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Kasım 27, 2017

Vitaminlerle Yaşlanmayı Yavaşlatın

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Vitaminlerle Yaşlanmayı Yavaşlatın

Sevgili okurlarımız her insanın kaçınılmaz gerçeklerinden bir olan yaşlılık; Zaman geçtikçe oluşan kırışıklıklar cildin kırışması, beneklerin oluşması, dokunun incelmesi kaçınılmazdır. Vitaminlerle Yaşlanmayı Yavaşlatın sloganıyla yolara çıkarak, değerli okurlarımıza daha önceden verdiğimiz kırışıklık ve yaşlanmada önemli tiyolar dan sonra şimdi paylaşacağımız konumuzda belirtdiğimiz Vitaminlerle Vücudunuzu daha sağlıklık yapabilir ve yaşlılık izlerine engel olabilirsiniz.

Yıllara meydan okumak, yıllanmış şarap misali, her yaşta güzel olmak için, yıllara karşı çözümler, yaşlanmaya karşı vitaminlerde gizli olduğunu tıp bilim adamlarının açıklamalarından duymuşuzdur. 

Sizler için yaptığımız küçük araştırmalar sonucunda C Vİtamini, E Vitamini, A Vitamini, Niasin B3 Vitamini yaşlılık sırasında kullanacağımız vitaminler olduğunu ve bu vitaminleri kullanarak kendimizi daha zinde hissedeceğimizi değerli okurlarımızla paylaşmak istedik.

Vitaminlerle Yaşlanmayı Yavaşlatın
Vitaminlerle Yaşlanmayı Yavaşlatın

C VİTAMİNİ:

Hava kirliliği, sigara ve güneş ışınlarının zararları serbest radikallerin oluşmasına neden olur. Bunlar da zamanla cildinizi yaşlandırır. C vitamini,bu sorunu azaltan bir antioksidandır. Deriye doğrudan uygulandığında güneşin zararlı etkilerine karşı cildi korur. Kolajen üretimini artırarak cildinizin genç görünmesini sağlar. Ayrıca yapılan araştırmalar C vitaminin, kanserden korunma noktasında da etkili olduğunu gösteriyor. Taze sebze ve meyveler en iyi C vitamini kaynağıdır.

E VİTAMİNİ:

Yağda çözünen bir vitamin olan E vitamini, kremlerde kullanıldığında kuru ve çatlamış cildi onarır. Cildi UVB tahribatından koruduğu için güneş kremlerinde de sıkça kullanılır. E vitaminini doğru miktarda aldığınızda serbest radikallerin verdiği zararların azaltılmasına faydası olur. Bağışıklık sistemini de güçlendirmektedir. Fındık, ceviz, tohumlar, yeşil yapraklı sebzeler, soya yağı, kanola yağı gibi bitkisel yağlar en iyi E vitamini kaynaklarıdır. Ayrıca gıda takviyelerinde ve doğrudan cilde uygulanan krem ve losyonlarda da bulunur.

A VİTAMİNİ:

Doğrudan deriye uygulandığında (retinol içeren kremler gibi) güneşin olumsuz etkilerini ve ince çizgileri azaltır. Doğru miktarda alındığında kemik sağlığını korur. Ancak gereken miktardan fazla alındığında kemik dokuya zarar verebilir. Yumurta, ciğer, yağlı balıklarda bol miktarda bulunur.

NİASİN B3 VİTAMİNİ:

Bir B grubu vitamini olan niasin, zamanla nem kaybeden cildinizin nemi tutmasına yardımcı olur. Ölü derinin vücuttan atılmasını kolaylaştırır. İyi kolesterolün artmasını, trigliseridin düşmesini sağlar. Bu da kalp krizi riskini azaltır. Balık, et, tavuk eti, yumurta ve zenginleştirir ekmek gibi birçok yiyecekte bulunur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder