Türkiye ABD’ye Zarrab notası verdi - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Kasım 16, 2017

Türkiye ABD’ye Zarrab notası verdi

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Türkiye ABD’ye Zarrab notası verdi

ABD’de tutuklu olarak yargılanan Reza Zarrab’la ilgili haber alınamaması üzerine Dışişleri Bakanlığı devreye girdi. Bakanlık Zarrab’ın durumuyla ilgili olarak Washington yönetimine yazılı bir nota verdi.


Türkiye ABD’ye Zarrab notası verdi Dışişleri Bakanlığı Sözcülüğü notayla ilgili dün akşam kısa bir açıklama yaptı. Bu açıklamada yazılı notanın Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği tarafından ABD makamlarına iletildiği bildirildi.

HENÜZ YANIT GELMEDİ
Açıklamada, “Rıza Zarrab hakkında basına yansıyan haberler üzerine Washington Büyükelçiliğimizce ABD makamlarından resmen bir bilgi talep edilmiş olup ABD makamlarından henüz bir yanıt alınamadı. Konu takip edilmektedir” denildi.

Türkiye ABD’ye Zarrab notası verdi
Türkiye ABD’ye Zarrab notası verdi

Üst düzey bir kaynak da Hürriyet’e, ABD ile yürütülen yüz yüze temaslarda, Zarrab’ın hangi cezaevinde olduğunun ve can güvenliğinden endişe edildiğinin bildirildiğini söyledi.

ABD Adalet Bakanlığı’na bağlı Federal Cezaevleri Bürosu’nun internet sitesindeki resmi kayıtlarda, “09135-104” kayıt numaralı Zarrab’ın 8 Kasım 2017 tarihinde cezaevinden tahliye edildiği bilgisi yalanlanmıştı.

Davayı kovuşturan New York Güney Bölgesi Federal Başsavcılığı sözcülerinden “Zarrab hâlâ gözaltında” açıklaması gelmişti.

Zarrab’ın avukatı Şeyda Yıldırım da Hürriyet’e yaptığı açıklamada, “Serbest bırakıldığı bilgisi doğru değil. Başka bir bölüme alınmış olabilir. Bize de beş gündür bilgi vermiyorlar, hiçbir haber alamıyoruz” demişti. Uğur ERGAN/ANKARA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder