Solaryuma Girmenin Zararları - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Kasım 28, 2017

Solaryuma Girmenin Zararları

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Solaryuma Girmenin Zararları

Bembeyaz bir tenle plajda dolaşmak istemeyenler şu günlerde soluğu solaryum merkezlerinde alıyor. Peki bronz bir tene sahip olmak isterken sizi bekleyen tehlikelere hazırlıklı mısınız?

Yapay ultraviyole ışın üreten solaryum bronz tenin yanı sıra çeşitli hastalıklara olumlu katkı sağlarken, ehil olmayan bilinçsiz ellerde cilt kanserine zemin hazırlayabiliyor.

Bembeyaz bir tenle plajda dolaşmak istemeyenler şu günlerde soluğu solaryum merkezlerinde alıyor. Yapay ultraviyole (UV) ışını üreten solaryum bronz tenin çekiciliği yanında akneyi iyileştirmesi, sedef hastalığını olumlu etkilemesi, nezleyi önlemesi yönleri ile kişileri cezbetse de, zararlarının bilinmesinde fayda var.

Solaryuma Girmenin Zararları
Solaryuma Girmenin Zararları

Zararlarını azaltın Ultraviyole ışınlarının zararlarının üst seviyeye ulaştığı son yıllarda cildimizi koruma gerekliliğimiz artmışken, aynı ışınları yapay olarak gönderen solaryum, yanık izleri, derinin erken yaşlanması, bağışıklık sistemini zayıflatması ve en önemlisi cilt kanserine zemin hazırlaması yönü ile dikkatli uygulamalar gerektiren hizmetler arasında yerini almıştır. 

Tüm bu zararlarına rağmen yine de solaryuma girmek istiyorsanız, zararlarını azaltmaya özen göstermelisiniz. Öncelikli olarak, dikkat etmeniz gereken en önemli şey, mutlaka doktor kontrolü altında, hijyenik bir ortamda bu hizmeti almanızdır.

Yapılması gerekenler Ayrıca, seanslardan önce test yaptırıp, bu test sonuçlarına göre süre ve seansların belirlenmesi gerekir. Aynı haftada üç kereden fazla, aynı gün ikinci kez kesinlikle solaryuma girilmemeli. En önemli konulardan bir tanesi de, kesinlikle solaryumdan önce vücuttaki tüm kozmetik maddelerinin temizlenmesi gerektiği. 

Aksi halde alerjik reaksiyonlar meydana gelebilir. Öte yandan solaryumdan önce ışığa hassasiyet yaratabilecek olan ilaçları almaktan kaçınmalı, kullanılan herhangi bir ilaç varsa, mutlaka prospektüsü okunmalı. Alkol aldıktan, ağda, cilt bakımı, kalıcı makyaj ve lazer gibi uygulamalar yaptırdıktan sonra da solaryuma girilmemesi öneriliyor. 

Küçük çocukların tenleri ultraviyole ışınlarından daha fazla etkilendiği için, 16 yaşından önce kesinlikle solaryuma girilmemesi tavsiye ediliyor.

Hamilelikte sakıncalı Solaryumun hamilelikte kullanımı hakkında yeterli bilimsel araştırma yapılmamış olsa da, eldeki verilerle, bebeğin gelişiminde olumsuz etkileri olabileceği belirtiliyor.

Hamilelikte pigment yapıcı melanositleri uyaran hormon düzeylerinin daha da arttığı, anne adayının cildinin hassaslaştığı ifade ediliyor. Bebeklerde de, folik asit eksikliğine neden olduğu düşünülüyor. Kısaca, hamilelikte solaryuma girerek, kendi cildinizi ve bebeği riske atmamalısınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder