Selülit Nedir? Nedenleri, Önleme Yolları ve Tedavisi - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Kasım 25, 2017

Selülit Nedir? Nedenleri, Önleme Yolları ve Tedavisi

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Selülit Nedir? Nedenleri, Önleme Yolları ve Tedavisi

Selülit neredeyse her kadının korkulu rüyasıdır ve her kadın selülitten kurtulmanın yollarını arar. Özellikle kıştan yaza geçip, vücudun hatları ortaya çıkınca panik olurlar. Erkeklerde de görülen selülit cilde portakal kabuğu görüntüsü verir. Beslenmenizden tutun da yaşadığınız duygusal sorunlar bile selülit oluşumuna yol açabilir. İşte tüm bu bilmeniz gerekenleri yazımızda sizler için derledik.

Selülit hemen hemen tüm kadınların ortak sorunudur. Selülit sebebiyle oluşan görüntü hiçbir kadının hoşuna gitmez. Bırakın hoşa gitmemeyi, bu durum her kadının korkulu rüyasıdır. Bu yüzden bu probleme sahip olan kadınlar bunun çözümünü bulmak ve pürüzsüz bir bacağa sahip olabilmek için uğraşmaktadır. Selülit elbette sadece kadınlara has bir problem değildir, birçok erkekte de görülebilir. Ancak erkekler kadınlar kadar bu sorunu kafaya takmaz, hatta sorun olarak bile görmemektedir.

Eski zamanlarda kadınlarda selülit sorunu olmamaktaydı. Çünkü eskiden kadınlar daha çok hareket ediyorlardı. Özellikle dağlık ve köylük alanlarda yaşayan kadınlar, yemeklerini bahçede yaktıkları ateşte pişiriyor, çamaşırlarını da yine benzer şekilde büyük kazanlarda yıkıyorlardı. Yani sürekli bir hareket söz konusuydu. 

Selülit Nedir? Nedenleri, Önleme Yolları ve Tedavisi
Selülit Nedir? Nedenleri, Önleme Yolları ve Tedavisi

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte, birçok kadının sorumlu olduğu işler azalmış ve bu durum kadınları hareketsizliğe sürüklemiştir.

Squat Nedir? Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir?
Ayrıca kadınların iş hayatlarında çok fazla hareket etmemelerinden dolayı da selülit oluşabilmektedir. Özellikle masa başı iş yapanlar, akşama kadar oturmak zorunda olan insanlarda selülit oluşması gayet normal bir durum olarak görülmektedir. Fakat günümüzde kadınların, güzel ve estetik açıdan kusursuz olmaları gibi zorunluluk haline gelmiş olan bir düşünce hakimdir. Bu yüzden selülite yol açan faktörleri, önleme yollarını ve nasıl geöirildiğini detaylıca öğrenmekte fayda var.

Navigasyon 

1. Selülit Nedir?

2. Selülitin Nedenleri Nelerdir?

3. Selülit Nasıl Önlenir?

4. Selülit Nasıl Geçer? (Selülitin Tedavisi Nedir?)

5. Konu Hakkında Bilgilendirici Video

6. Sonuç ve Okura Sorular

7. Okur Yorumları

8. Bilgi Alabileceğiniz Diğer Kaynaklar

Selülit Nedir?
Selülit Nedir?Selülit, deride çukurluklar ve portakal kabuğu görüntüsünde olan, deri ve yağ dokusundaki düzensiz görünümdür. Genel olarak kadınlarda uyluk, kalça ve karında görülen bir durumdur. Erkeklerde de görülebilen selülit aslında bir dolaşım bozukluğudur. Genetik ve hormonal yapıdan etkilenerek ortaya çıkan selülit obezite ile karıştırılmamalıdır. Toplumda, kilolu insanlarda selülitin oluştuğu konusunda yaygın olan bir düşünce vardur ki bu tamamen yanlıştır. Zayıf insanlarda da selülit meydana gelebilmektedir.

Selülitin Nedenleri Nelerdir?
Selülitin nedenleri kısmen kendi yaptığımız yanlışlardan, kısmen de vücudumuzun hormonal yapısından kaynaklanıyor. Örneğin hareketsiz yaşam, dengesiz beslenme selülitin bizden kaynaklanan sebepleri arasında başı çekiyor. Ancak kan dolaşımı veya hormonal bozukluklar bizim kontrolümüzde olmayan selülit sebepleri arasında yer alıyor. Selülite yol açan belli başlı faktörler şöyle;

Hormon bozuklukları selülit oluşumunun nedenleri arasındadır. Eğer çok fazla selülitiniz var ise bir hastaneye gidip hormon testi yaptırmanızda fayda var.

Kan dolaşımı bozuklukları ile selülit oluşumu artmaktadır.

Bağ dokusu zayıflığı selülit oluşumu nedenlerinden biridir.

Hareketsizlik, selülitin başlıca sebeplerindendir. En çok, hareketsiz kadınlarda selülit görülmektedir.

Ruh sağlığında yaşanan sıkıntılar ile selülit oluşumu bağlantılıdır.

Düzensiz ve sağlıksız beslenme alışkanlığı ve kahve, kola gibi içecekler tüketmek selülit oluşumunu hızlandırmaktadır.

Selülit Nasıl Önlenir?
Selülite Karşı Nasıl Önlemler Alınmalı?
Aslında bir hastalığa yol açan sebepleri bildikten sonra, bunu önlemenin yolları da kendiliğinden ortaya çıkıyor demektir. Selülit oluşumunu alacağımız bazı tedbirler sayesinde engelleyebilir veya en aza indirebiliriz. İşte size selülit oluşmasını önleyecek bazı kurallar;

Selülit ile mücadelede ilk olarak yapılması gereken sporun yaşam tarzı olarak benimsenip, düzenli olarak spor yapılmasıdır. Özellikle hareketsizliğin neden olduğu selülite karşı alınabilecek önlem ilk olarak spordur. Spor yaparak, hem sağlıklı bir yaşam sürdürebilirsiniz hem de güzel ve fit bir vücuda kavuşabilirsiniz. Egzersiz şeklinde spor yapamıyorsanız, haftada en az 3-4 gün yürüyüş yapılması gereklidir.

Her gün içtiğiniz suyun miktarına dikkat etmelisiniz. Günlük en az 1,5-2 litre su tüketmek çok önemlidir. Vücudun, susuzluk ile karşılaşması durumunda birçok rahatsızlık ortaya çıkmaktadır. Selülit ile savaşta da su tüketmek fazlası ile önemlidir.

Düzenli bir beslenme programı yapmalısınız. Düşük kalorili yiyecekler ile meyve-sebze ağırlıklı beslenmeniz selülite karşı sizi koruyacaktır.

İmkanınız var ise selülit oluşabilecek bölgelere düzenli olarak masaj yaptırın. Birçok kadın ünlünün bu yöntem ile selülitlerinden kurtulduğu bilinmektedir. Maliyeti çok yüksek olduğundan, her kadının tercih edebileceği bir yöntem değildir. Bu yüzden, selülit ile savaşta piyasaya sürülen masaj aletleri ile masaj yapmaya devam edebilirsiniz.

Ancak unutmamak gerekir ki sadece masaj aletleri ile selülitlerinizden kurtulamazsınız. Aynı zamanda beslenmenize ve aldığınız sıvılara da dikkat etmenizgereklidir.

Fazla tuz ve şeker tüketiminden kaçınmanız, hem sağlığınız için hem de selülit oluşmasını engellemek için çok önemlidir. Fazla tuz tüketimi vücutta sıvı tutulmasına yol açarak ödem oluşmasına neden olmaktadır.

Düzenli ve yeterli uyumanız halinde, zehirli maddeler vücuttan atılmaktadır. Bu sayede selülit oluşumu engellenebilmektedir.

Kahve ve kola gibi içecekleri mümkün olduğu kadar az tüketin.

Stres halindeyseniz, vücudunuz insülin salgılayacak bu durum ise yağ ve şekerin vücudunuzda birikmesine neden olacaktır. Mümkün olduğu kadar stresten uzak, rahat bir hayat sürmeye çalışın. Özel hayatınızda ya da iş hayatınızda yaşadığınız stresler sizde selülit oluşumuna zemin hazırlamaktadır. Stres hakkında geniş bilgi için tıklayın.

Kan dolaşımını aksatacak kıyafet tercihlerinde bulunmayın. Özellikle kadınların, çok dar kıyafetler ile kan dolaşımını engelledikleri bilinmektedir.

Devamlı yüksek topuklu ayakkabı giymek de kan dolaşımını dengesizleştirir ve selülit oluşumuna neden olur.

Selülit Nasıl Geçer? (Selülitin Tedavisi Nedir?)
Selülitin nasıl önlendiği hakkında biraz bilgi verdikten sonra, şimdi de var olan selülit nasıl tedavi edilir, nasıl geçer bunlar hakkında biraz bilgi verelim. Selülit bölgesel uygulamalarla büyük ölçüde tedavi edilebiliyor. Bunlar arasında; ozon tedavisi, mezoterapi, masaj uygulaması, radyofrekans tedavisi ve lazer lipoliz başta gelmektedir. Bu uygulamalarda, doku altındaki yağ parçacıklarının kırılması sağlandığından çok dikkatli olunmalı ve güvenilir yerlerde yaptırılmalıdır.

Dereotu Kürü Nedir? Nasıl Yapılır? Faydaları ve Zararları Nelerdir?
Selüliti tedavi etmenin bir başka yöntemi ise doğru beslenme ve diyet uygulamalıdır. Acı biber gibi yağ yakıcı besinleri tespit etmeli ve bunlardan kendinize bir liste hazırlamalısınız. Spor eşliğinde yapacağınız bu beslenme düzeni sayesinde vüdunuzdaki yağları yakabilir ve selülitlerinizden kurtulabilirsiniz. Bir diğer yöntem ise kuru fırçalama. Doğal ve yumuşak kıllardan yapılmış bir fırçayı, selülit olan bölgeye dairesel hareketlerde birkaç dakika uygulayın. Ardından ılık bir duş alın. Bu yöntem, hem ölü derinin atılmasını hem de kan dolaşımının hızlanmasını sağlayacaktır.

Bunlardan başka haftada birkaç kez uygulayacağınız doğal peelingler de selülitlerinizden kurtulmanızda fayda sağlayacaktır. Örneğin en sık yapılan ve en etkili yöntem kahve peelingidir. Bunun için kuru kahvenin içerisine bir miktar bal karıştırıp bir karıştırın. Bunun kıvamını kendiniz ayarlayabilirsiniz. Çünkü oda sıcaklığına göre kıvamı değişebiliyor. Bu yüzden elinizde tutabilecek ayarda olması yeterli olacaktır. Tercihe göre içinde badem yağı veya Hindistan cevizi yağı da ekleyebilirsiniz. Haftada 1-2 defa yapacağınız bu uygulama sayesinde derideki ölü tabakalardan kurtulabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder