Promosyon anlaşması yapıldıktan sonra atanana promosyon ödenir - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Kasım 02, 2017

Promosyon anlaşması yapıldıktan sonra atanana promosyon ödenir

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Promosyon anlaşması yapıldıktan sonra atanana promosyon ödenir

Promosyon sözleşmesi yapıldıktan sonra göreve başlayan kişilerin promosyon ücreti alıp alamayacağı hakkında Milli Eğitim Bakanlığı açıklama yaptı.

MEB; promosyon anlaşması yapıldıktan sonra atanana promosyon ödenir

Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından tüm illere gönderilen 18.10.2017 tarihli 17022165 sayılı Banka Promosyonu konulu resmi yazıda banka promosyonu sözleşmesi yapıldıktan sonra göreve başlayan, atanan öğretmen ve diğer MEB personeli için promosyon ödenmesi yönünde görüş bildirdi.

SONRADAN ATANANA PROMOSYON ÖDENİR

Bankalarla yapılan maaş promosyon anlaşması neticesinde çalışanlara promosyon dağıtımı yapıldıktan sonra ilk defa veya nakil yoluyla atanan, yeni görevine başlayan öğretmen ve promosyon kapsamında değerlendirilmesi gereken çalışanların promosyon alıp alamayacağı iller tarafından farklı uygulanabilmektedir. Bazı il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri sonradan atanana promosyon ödemeyerek 2-3 yıl sonrası promosyona kadar ücret ödememektedir. ogretmenlericin.com olarak geçmiş yazılarımızda bu hususlara değinmiştik ve promosyondan sonra atanan öğretmenler için promosyon ödenmesinin zorunluluk olduğunu vurgulamıştık.

PROMOSYON ÜCRETİ ÖDENMELİDİR

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilen resmi yazıda TBMM Kamu Denetçiliği Kurumu (Ombudsmanlık) tarafından bu konuda MEB’e çok sayıda tavsiye karar olduğu belirtildi. İl ve ilçe milli eğitim müdürlükleri ile bankalar arasında yapılan maaş promosyon sözleşmesi anlaşması kapsamında sözleşme tarihinden sonra göreve başlayan personele de promosyon ödenmesi gerektiği MEB tarafından açıklanırken, bu konu ile ilgili sözleşmelere hüküm eklenmemesinin hatalı olduğu vurgulanmış ve bu durumun kamu zararına neden olduğuna işaret edilmiştir.

MEB resmi yazı;

Promosyon anlaşması yapıldıktan sonra atanana promosyon ödenir
Promosyon anlaşması yapıldıktan sonra atanana promosyon ödenir

MEB Promosyon Görüş

SONRADAN GÖREVE BAŞLAYANIN PROMOSYON ÜCRETİ

Promosyon ödemeleri yapıldıktan sonra göreve başlayan, sonradan atananlara da maaş anlaşması promosyon ücreti ödenmek zorundadır. Bu konuda banka ile yapılacak sözleşme nasıl olmalıdır? Öğretmenler İçin sitesi olarak milli eğitimlerle bankaların anlaşmasının nasıl olması gerektiğini açıklayalım.

Örneğin A ilçesinde 300 öğretmen görev yapıyorsa ve maaş sözleşmesinde öğretmen başı 2 bin lira promosyon anlaşması yapılmışsa mevcut öğretmenlere 1800 lira ödenmeli geriye kalan 300 kişi x 200 lira gibi bir tutar ayrılmalıdır. Bu tutar promosyon süresi içerisinde sonradan atanan öğretmen ve memurlara atandığı tarihten itibaren hesaplanarak ödenmelidir. Promosyon anlaşmasının bitmesine sayılı günler kala bu ayrılan paradan kalan kısım tekrar tüm öğretmenlere eşit şekilde dağıtılmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder