Öğretmenlerin Alan Değişikliği Başvuruları Ne Zaman Alınacak? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Kasım 12, 2017

Öğretmenlerin Alan Değişikliği Başvuruları Ne Zaman Alınacak?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Öğretmenlerin Alan Değişikliği Başvuruları Ne Zaman Alınacak?

Öğretmenlerin Alan Değişikliği Başvuruları Ne Zaman Alınacak? Öğretmenlere Alan Değişikliği Hakkı İle İlgili Milli Eğitim Bakanlığıdan Açıklama Yapıldı. MEB'den yapılan açıklamaya göre alan değişikliği başvuruları 18-22 Aralık tarihleri arasında yapılacak.

İşte o açıklama: Alanlar itibarı ile zorunluluk arz eden durumlar dikkate alınarak, öğretmenlerin alan değişikliği başvuruları ise 18 – 22 Aralık 2017 tarihleri arasında alınacak ve sonuçlar 27 Aralık 2017 tarihinde ilan edilecektir. Alan değişikliği gerçekleştirilen öğretmenler, 19 Ocak 2018 tarihinden itibaren ilişiklerini keserek yeni görev yerlerine başlayacaklardır. 

Öğretmenlere Alan Değişikliği Diplomaya Bağlı Olacak. Öğretmenlere Alan Değişikliği Hakkı İle İlgili Milli Eğitim Bakanlığıdan Açıklama Yapıldı. 

Öğretmenlerin Alan Değişikliği Başvuruları Ne Zaman Alınacak?
Öğretmenlerin Alan Değişikliği Başvuruları Ne Zaman Alınacak?

İşte o açıklama: Alanlar itibarı ile zorunluluk arz eden durumlar dikkate alınarak, öğretmenlerin alan değişikliği başvuruları ise 18 – 22 Aralık 2017 tarihleri arasında alınacak ve sonuçlar 27 Aralık 2017 tarihinde ilan edilecektir. Alan değişikliği gerçekleştirilen öğretmenler, 

19 Ocak 2018 tarihinden itibaren ilişiklerini keserek yeni görev yerlerine başlayacaklardır. MEB'in alan değişikliği yönetmeliği şu şekilde: 

Alan değişikliğine bağlı yer değiştirmeler MADDE 34- 
(1)Öğrenimine uygun alanı dışında başka bir alana atanan öğretmenler, öğrenimleri birden fazla alana atamaya kaynak olan öğretmenler ile başka bir alanda öğrenim gören öğretmenler, mezuniyetleri itibarıyla atanabilecekleri alanlara alanlarının değiştirilmesini isteyebilirler. 
(2)Bu durumda bulunan öğretmenlerin alan değişikliğine ilişkin istekleri; 
 a)Adaylıklarının kaldırılmış olması, 
 b)Öğrenimlerinin Talim ve Terbiye Kurulunun öğretmenliğe atanacakların mezun oldukları yüksek öğretim programlarına ilişkin kararında atanacağı alana uygun olması hâlinde dikkate alınır. 
(3)Bu kapsamda yapılacak alan değişikliği işlemleri Bakanlıkça belirlenecek takvim çerçevesinde yapılır. 
(4)Alan değişikliği isteyen öğretmenlerin atamaları, il içindeki tercihleri dikkate alınmak suretiyle hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılır. Hizmet puanlarının eşit olması durumunda öğretmenlikteki hizmet süresi daha fazla olana öncelik verilir. 

MEB'in bu yönetmelik maddesi kapsamında diplomaya bağlı alan değişikliği yapması bekleniyor. Alan değişikliğinin kapsamı daha sonra MEB tarafından açıklanacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder