Mısır'da Cuma Namazı Sırasında İntihar Saldırısı - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Kasım 24, 2017

Mısır'da Cuma Namazı Sırasında İntihar Saldırısı

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Mısır'da Cuma Namazı Sırasında İntihar Saldırısı

Mısır'ın Ariş kentinde camide patlama meydana geldi. Saldırıda 200 kişi hayatını kaybetti, 125 kişi de yaralandı. Ülkede 3 gün yas ilan edildi.


Mısır'ın Ariş kentinde bir camide meydana gelen patlamada 200 kişinin öldüğü 125 kişinin yaralandığı belirtildi.

CUMA NAMAZI SIRASINDA SALDIRDILAR
Reuters'e konuşan görgü tanıklarının açıklamasında göre saldırganlar Ariş kentinin batısındaki Bir el Abed'de bulunan El Ravdah camisine cuma namazı sırasında saldırdı.

Mısır'da Cuma Namazı Sırasında İntihar Saldırısı
Mısır'da Cuma Namazı Sırasında İntihar Saldırısı

ARAZİ ARAÇLARINDAN ATEŞ AÇTILAR
Güvenlik güçlerini destekleyen cemaatin hedef alındığını söyleyen görgü tanıkları saldırganların bir bombayı infilak ettirdiğini ayrıca camidekilere 4 adet arazi aracından ateş açtıklarını aktardı.

3 GÜNLÜK YAS İLAN EDİLDİ
Sağlık Bakanı Halid Megahid televizyonda yaptığı açıklamada en az 25 ambulansla yaralıların Er Ariş hastanelerine taşındığını söyledi. Öte yandan saldırının ardından Mısır hükümeti 3 günlük yas ilan etti.

HENÜZ ÜSTLENEN ÖRGÜT YOK
Saldırıyı henüz üstlenen bir örgüt olmadı. 2014'te terör örgütü DEAŞ'a biat eden Sina yarımadasındaki bazı örgütler bölgede yapılan bir dizi ölümcül saldırının sorumluluğunu üstlenmişti.

SİSİ'NİN GÜVENLİK TOPLANTISI YAPMASINI BEKLİYOR
Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin, ilerleyen saatlerde Savunma Bakanı, İçişleri Bakanı ve İstihbarat Başkanıyla bir güvenlik toplantısı düzenlemesi bekleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder