Kadınlarda Cinsel İsteksizlik - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Kasım 26, 2017

Kadınlarda Cinsel İsteksizlik

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Kadınlarda Cinsel İsteksizlik

Kadınlar günlük yoğunluğun ardından eşlerinin cinsel taleplerine karşılık veremeyecek dereceye gelebilir. Kadınlarda cinsel isteksizlik sebepleri kimi zaman aşırı yorgunluk, düzensiz uyku veya psikolojik nedenlerden ötürü olabileceği gibi hormonal dengenin bozulması kadınların partnerini cinsellikte memnun edememesine neden olur.

Cinsellik küçük yaştan beri özellikle kadınların ayıp yasak olarak gördükleri bir eylem olduğu için evlendiklerinde ya da düzenli olarak cinsel hayat yaşamaya başladıklarında başlı başına bir sorun haline gelebilmektedir. Oysa yaşamak zevk almayı gerektirir ve eşinizle birlikte hayattan zevk almanızın bir yolu da cinselliktir.

Kadınlarda Cinsel İsteksizlik 2

Kadınlarda Cinsel İsteksizlik
Kadınlarda Cinsel İsteksizlik

Cinsellik kötü bir algı gibi çocuklara çocukluk yaşından beri anlatılmamalıdır. Bunun dışında bu konuda çok fazla açıklamaya girmeden ebeveynler çocuklarını bilinçlendirmelidir. Aynı zamanda cinsellik hayatın ve neslin devam edebilmesi için yaratıcının insanlara vermiş olduğu bir dürtüdür. Ancak cinsellik yaşamın devam etmesi için ilk sıralarda değil ikinci sırada denebilecek bir dürtüdür.

Cinsellik hem bir türün devam etmesi için hem hayattan zevk almanın farklı bir yolu olduğu için hem partnerinizle başka hiç kimseyle yaşamadığınız bir iletişim ve birbirini farklı açılardan tanıma noktası olduğu için hem de yapılması gerekli olduğuna inanılan bir eylem olduğu için yapılmaktadır. Çiftlerin aralarında yaşadıkları ve yalnızca birbirleriyle paylaştıkları özel duygunun ne anı ne periyodu ne de standardı bulunmaktadır.

Kadınlarda Cinsel İsteksizlik
Kadınlarda cinsel isteksizlik nedenleri genellikle psikolojik etmenlerden kaynaklanmakta olup bu konuda yapılan araştırmalarda kadınların yüzde birinin hormonal olumsuzluklardan dolayı cinsellikten uzak durdukları ve isteksiz cinsellik yaşadıkları ortaya çıkmıştır. Tüm maddi ve manevi koşullar sağlandığında her kadın cinsel olarak istekli hale gelebilir. Ancak bunun için öncelikle yaşam tarzında değişiklikler yapmak veya psikolojik destek alarak sorunun ne olduğunu çözmek gerekir. Bilinç altında yatan nedenler şu şekilde sıralanabilir;

Gebe kalma korkusu, bakire olan kadınlarda ilk kez ilişkiye girme korkusu, eşler ile dahi olsa çok istekli göründüğünde eşin yanlış bir düşünceye kapılacağını hissetme korkusu, ahlaksal ve dinsel yasaklamalar, yetişme tarzı ve aile baskısı, eşle günlük hayatta anlaşamayıp o sorunlara aklın takılıp kalması gibi çeşitli rahatsızlıklar veya korkunun açtığı acıyacak kaygısı kadınlarda cinsel isteksizlik nedenleri olabilir.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder