Hex Oyunu Nasıl Oynanır? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Kasım 27, 2017

Hex Oyunu Nasıl Oynanır?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Hex Oyunu Nasıl Oynanır?

Hex iki oyuncu için bir tahta oyunudur. Eşkenar dörtgen bir desen oluşturan altıgen sıralı bir tahta üzerinde oynanır. Kendi kurulunuzu yapabilir, hazır bir tahta indirebilir veya çevrimiçi oynayabilirsiniz. Hex kuralları, herkesin oynayabileceği kadar basittir, ancak oyun aynı zamanda matematikçiler, oyun kuramcıları ve bilgisayar bilimcileri için de ilgi çekicidir.

1- Hex nesnesini öğrenin. Onaltılı'nın amacı, tahtanın bir tarafından diğerine geçecek bir dizi heks oluşturmaktır. Oyun başlamadan önce, her oyuncunun tahtanın karşı karşıya iki tarafını talep etmesi gerekir. Örneğin, bir oyuncu kartonun üst ve altını alabilirken diğer oyuncu kartın sağ ve sol tarafını alabilir. Oyunu kazanmak için, bir oyuncu tahtanın bir tarafından diğerine geçecek bir heliks çizgi oluşturmalıdır. İlk önce bir hecelenmeyi tamamlayan oyuncu kazanan olur.

Hex Oyunu Nasıl Oynanır?
Hex Oyunu Nasıl Oynanır?

2- Tahtanı ve belirteçlerini ayarla. Tahtanı sert bir masa gibi düz bir oyun alanına yatırın. Her iki oyuncunun da panoya kolaylıkla erişebildiğinden emin olun. Bir kağıt tahtasında oynuyorsanız, her oyuncu kırmızı veya mavi gibi tahtada kullanılacak bir renk seçmelidir. Bir kağıt tahtasında oynuyorsanız, bir oyuncu kendi hekelerini işaretlemek için kırmızı bir işaretçi kullanabilir ve diğer oyuncu kendi hekelerini işaretlemek için mavi bir işaretçi kullanabilir.

3- Önce kimin gideceğine karar verin. İlk giden oyuncu, bir Hex oyununda avantaja sahiptir, bu nedenle siz ve rakibiniz önce başlamak isteyebilir. Örneğin, geçerli oyunda ikinci olan kişinin bir sonraki oyununda birinci olmasına izin verebilirsiniz. Adil olmak isterseniz, önce kimin gideceğini belirleme

1- Hareket başına bir parça yerleştirerek veya bir on altılı tahtaya koyarak sıraya alın. Bir parça çalınır veya bir altı köşeli işaretlendiğinde, oyunun geri kalanı için o şekilde kalır. Her oyuncu, henüz kullanılmayan herhangi bir altıgende bir parça çalabilir.

2- Mümkün olduğunca rakibinizi engelleyin. Hex kazanma şansınızı artırmanın bir yolu, rakibinizin kazanmasını önlemektir. Rakibiniz kendi yolunu bitirmek üzereyse rakibinizi engellemek için oyun zamanınızı ayırmanız gerekebilir. Rakibinizi yoluna koyarak rakibinizi engelleyerek rakibinizin kazanmasını zorlaştırabilirsiniz. 

3- Karşılıklı iki tarafınız arasında bitişik altıgenler dizisi bağlayarak oyunu kazanın. Tahtadaki taraflarınızdan karşı tarafa doğru bir yol yaratan ilk oyuncu kazanır. Herhangi bir sürekli yol yapacak ve parçaların herhangi bir özel sıraya yerleştirilmesine gerek yok.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder