GÜZELLİK / CİLT BAKIMI Yaşlanma Karşıtı ve Her Yaşa Uygun Cilt Bakımı - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Kasım 27, 2017

GÜZELLİK / CİLT BAKIMI Yaşlanma Karşıtı ve Her Yaşa Uygun Cilt Bakımı

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

GÜZELLİK / CİLT BAKIMI Yaşlanma Karşıtı ve Her Yaşa Uygun Cilt Bakımı

Yıllar su misali akıp gidiyor. İnsanoğluna bahşedilen eşsiz güzellikteki vücut zamana yenik düşerek yaşlanıyor ve her geçen gün özlenecek bir boyut kazanıyor. Sahip olduğumuz bu zenginliğe her yaşta uygun, doğru ve sağlıklı bakım yapıldığı sürece inanılması güç sonuçlar almak mümkün. Dünyaca ünlü uzmanlar tarafından her geçen gün cilt bakımı, güzellik, sağlık, diyet gibi konulara dahada ağırlık vererek bilimsel makaleler yayınlıyorlar.

Bu konuda yapılan araştırmaların en büyük takipçisi olan bizler çalışmalarımızı sizin en rahat algılayabileceğiniz düzeyde yönlendiriyoruz. Yaşınız kaç olursa olsun eğer kendinizi genç hissedebiliyorsanız hala, haberimizin devamında size faydalı olacak bilgileri ve tedavi yöntemlerini uygulayabilecek zamanınız var demektir. Bulunduğun yaşa özel cilt bakım yöntemlerini uygulayarak yıllara meydan okuyun!

Kırışıklılar, lekeler, sivilceler ve birçok cilt sorununun bir veya birkaçından muzdarip misiniz? Ya da herhangi bir cilt probleminiz olmamasına rağmen bilinçli davranıp cilt sağlığınızı koruma adına önlemler mi almak istiyorsunuz? Hangi yaşta olursanız olun, size en uygun cilt bakım tedavisini uyguladığınız sürece başarılı sonuçlar almak mümkün.

GÜZELLİK / CİLT BAKIMI Yaşlanma Karşıtı ve Her Yaşa Uygun Cilt Bakımı
GÜZELLİK / CİLT BAKIMI Yaşlanma Karşıtı ve Her Yaşa Uygun Cilt Bakımı

Bebekler İçin Bakım Bir bebeğin cildi, insan yaradılışındaki mükemmeliyeti ispatlama adına en büyük örneklerden biridir. Bebek cildinin parlaklığı ve yumuşaklığı vücutta bulunan kolajen ve elastin bolluğundan kaynaklanmaktadır. Bebek ve çocukların cildi kendini sürekli ve sürekli yenileyerek verimli ve yanılmaz sonuçlar alır. Cilt kendini sık sık yeniler. Vücuttaki herhangi bir kiri temizlemek için yumuşak bir sabun ve temiz, saf su kullanın. Cilt çok yeni ve dinamik olduğundan kendini 21 ile 18 gün arasında yeniler. 

Cilt bakımının bu çağdaki en önemli yönü güneşten korunmadır. Güneşli ortamlarda vakit geçiren bebeğinize veya çocuğunuza muhakkak güneş bakım kremi uygulayın. Abur cubur yedirmekten kaçının. Bu durum çocuğunuzun sağlığı için önemlidir. Vitamin, mineral ve antioksidanlar ile dolu sebze ve meyveler ile çocuğunuzu besleyin. Yaşamın erken dönemlerinde oluşturulan sağlıklı beslenme alışkanlıkları, ileride iyi yönde sonuçlar sağlayarak çocuğunuzun iyi ve sağlıklı bir beslenme alışkanlığı olması yönünde yarar sağlayacaktır.

Gençler İçin Cilt Bakımı Gençlik yıllarında cilt yavaş yavaş değişime uğramaya başlar ve bu farkedilir. Ergenliğe bağlı olarak hormonal olarak değişime uğramaya başlayan cilt, sivilceler, çeşitli lekeler vb. birçok sıkıntı yaratacak olay doğurabilir. Hormonal yükselme ve ergenlik döneminde cildin yağ depolaması normaldir ve toksinlerin olumsuz etkisi ile beraber sivilce oluşumu başlaması durumu söz konusu olabilir. Ağrılı geçen bu süreç neticesinde uygun bakım uygulandığı takdirde etkili ve pozitif sonuçlar elde edilebilir.

Öneriler
1. Artık güvenilir cilt bakım ürünlerini bulmalı, günde iki kez temizlik ve nemlendirici amaçlı uygulamalısınız.

2. Pul pul dökülme, cilt-deri dökülmesi, sivilceler gibi problemleriniz varsa haftada bir 1-3 kez salisilik asit içeren ürünler uygulamanız yararlı olabilir. Bu ürünler antibakteriyel niteliklere sahip ve gözenekler içindeki bakterileri kontrol etmek için birebirdir.

3. Rutiv olması gereken alışkanlıklarınıza sadık olun. Yüzünüzü yıkamadan, makyajınızı çıkarmadan kesinlikle yatağa gitmeyin. Siz uyurken cildiniz kendini yeniler, atık ürünleri ve toksinleri salgılar. Dolayısıyla yatmadan önce makyajınızı çıkararak ve yüzünüzü yıkayarak bu süreci hızlandırabilirsiniz.

4. Güneşlenme veya bronzlaşmadan kaçının. Bronzlaşma kalıntıları cildinizin içinde kalır.

5. Güneşli günlerde dışarı çıktığınızda mutlaka güneşten koruyucu krem uygulayın. Bunu hayatınızın bir parçası haline getirin ve yeterli miktarda uygulamaya özen gösterin.

6. Şeker oranı yüksek gıdalar, ağır işlenmiş gıdalar ve abur cubur tüketmekten kaçının. Bunun yerine, sebze, meyve, fındık, tohum, et, balık ve kümes hayvanları seçin.

7. Olağandışı cilt sorunları için mutlaka bir dermatoloğa başvurun.

Yirmili Yaşlar İçin Cilt Bakımı Gençlik hormonları yirmili yaşlarda artık dengelenmeye başlar. Normalde cildinizin mükemmel sonuçlar için tipik bir bakıma ihtiyacı vardır. Çeşitli bakışlarda göz çevrenizde küçük çizgiler oluşabilir fakat kalıcı yönde kırışıklıklar kesinlikle kabul edilemez. Cildin yağ üretimi yavaşlar ve 21 ile 28 gün süreci artık değişmiş sayılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder