Edirne Fenerbahçe Evi’nin Temeli Törenle Atıldı - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Kasım 29, 2017

Edirne Fenerbahçe Evi’nin Temeli Törenle Atıldı

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Edirne Fenerbahçe Evi’nin Temeli Törenle Atıldı

Kulübümüzün dev projesi Hedef 1 Milyon Üye kapsamında, Türkiye'nin dört bir yanında yapılması planlanan Fenerbahçe Evleri’nden ilki olma özelliğini taşıyacak olan Edirne Fenerbahçe Evi’nin temeli, Başkanımız Aziz Yıldırım’ın da katıldığı bir törenle atıldı.


Edirne kent merkezine 9 kilometre uzakta, merkez ilçe İskender Mahallesi'ndeki 15 bin 500 metrekarelik arazi üzerine kurulacak Fenerbahçe Evi’nin temel atma törenine Başkanımız Aziz Yıldırım’ın yanı sıra Edirne Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Gürkan, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin, Asbaşkanlarımızdan Şekip Mosturoğlu, Fenerbahçe Kadıköy Şube Başkanı İlyas Bulcay, Fenerbahçe Fatih Şube Başkanı Yahya Uğur, Hedef 1 Milyon Üye Proje Yöneticisi Miraç Çam, Dernekler Masası Sorumlumuz Murat Boyraz, Trakya’daki Fenerbahçe Şube ve Derneklerimizin yöneticileri, kongre ve üyelerimiz, eski sporcularımız ve taraftarlarımız katıldı.

Törende ilk olarak söz alan Edirne Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne’nin tarihi ve ekonomik önemine vurgu yaptı ve ilin Dünya ve Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden biri olduğunu söyledi. 

Edirne Fenerbahçe Evi’nin Temeli Törenle Atıldı
Edirne Fenerbahçe Evi’nin Temeli Törenle Atıldı

Bu nedenlerle ilk Fenerbahçe Evi’nin Edirne’ye yapılmasının doğru bir karar olduğunu söyleyen Gürkan, Başkanımız Aziz Yıldırım’a da verdiği sözü tuttuğu için teşekkür etti. 

Recep Gürkan, “Sadece belediye başkanı olarak değil aynı zamanda da bir Fenerbahçe kongre üyesi olarak biliyorum ki Başkan Aziz Yıldırım’ın sadece bugün değil, gelecekte de çok büyük hizmetleri olacak büyük hizmetler yapacak” dedi.

Başkan Aziz Yıldırım: “Fenerbahçe, halkın takımıdır”

Daha sonra söz alan Başkanımız Aziz Yıldırım ise Hedef 1 Milyon Üye Projesi’nin başlatırken Türkiye’yi Edirne’den Kars’a, Sinop’tan Mersin’e kadar Fenerbahçe Evleri ile donatacakları sözünü verdiklerini hatırlatarak, “1 Milyon Üye Projemizin başlangıç noktası Edirne’dir. 

Verdiğimiz sözün ilkini burada başlatıyoruz. Kongre Üyemiz de olan Sayın Başkan, kanuni işlemlerin tümünün önünü açarak bugün bu temeli atmamızı sağlamıştır; teşekkür ediyorum” dedi. Silivri’de kurulacak Fenerbahçe Üniversitesi’nin çalışmalarının sürdüğünü belirten Başkan Aziz Yıldırım, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’a da desteklerinden ötürü ayrıca teşekkür etti. Başkanımız Aziz Yıldırım, “Fenerbahçe halk takımıdır. Cumhuriyet, halktır. Biz de 1 Milyon Üye projemizle halkı kulübün içine sokmaya çalışıyoruz, Fenerbahçe’de demokrasiyi yaşatmak istiyoruz. Buna da Fenerbahçe Evleriyle destek vermek istiyoruz; hayırlı olsun. Edirne hem Osmanlı ve hem de Türkiye Cumhuriyeti’nin önemli bir şehridir. Burası, bu açıdan da önemli; iyi ki varsınız” diye konuştu. 

Türk Sporunun Başpehlivanı Aziz Yıldırım

Törende daha sonra temel atma bölümüne geçildi. Bu bölümde Başkanımız Aziz Yıldırım Edirne Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Gürkan’a üzerinde ismi yazılı Fenerbahçe forması hediye etti. Recep Gürkan da Tarihi Kırkpınar Güreşleri ile özdeşleşen Edirne’nin simgelerinden Altın Kemerin bir minyatürünü Başkanımız Aziz Yıldırım’a takdim etti. Kırkpınar’da üst üste 3 yıl başpehlivanlığı kazananın Altın Kemer’in sürekli sahibi olduğunu hatırlatan Recep Gürkan, “Sayın Başkan’a tüm altın kemerlerini verseydik iflas ederdir. O nedenle Türk Sporunun ve Türk Futbolunun Başpehlivanı olan Aziz Yıldırım’a altın kemerin minyatür bir örneğini verdik” dedi. Ayrıca tarihi Kırkpınar Güreşlerini temsilen bir pehlivan maketini de Başkanımız Aziz Yıldırım’a hediye eden Recep Gürkan, “Bu pehlivan maketi Kel Aliço’dan esinlenerek yapılmış bir heykeldir. Kel Aliço 27 yıl üst üste Kırkpınar Başpehlivanı olmuştur. Buradan herkes bir şeyler çıkarsın artık” dedi. Hediyelerin verilmesinin ardından iki başkan butona birlikte basarak tesisin temelini attı.

Tesis Mayıs 2018’de Açılacak 
Edirne Fenerbahçe Evi’nin, 2018 Mayıs ayında tamamlanması bekleniyor. Edirne Fenerbahçe Evi’nde genel amaçlı bir sosyal tesis binası, 30x15 metre ölçülerinde bir açık yüzme havuzu, 1'er adet futbol halı sahası ve tenis kortu ile otopark yer alacak.

Başkan Aziz Yıldırım Üyelerle Bir Araya Geldi

Temel atma töreninin ardından Başkanımız Aziz Yıldırım, Edirne Gloria Park’ta üyelerimizle bir araya geldi. Yeni üyelerin formlarını imzalayan Başkan Yıldırım, onlarla fotoğraf da çektirdi.

Başkan Yıldırım halı saha maçını izleyecek

Başkanımız Aziz Yıldırım, Edirne’deki etkinlikler kapsamında, bugün, Edirne kent merkezinde Edirne Büyükşehir Belediye çalışanlarıyla Fenerbahçe Futbol Altyapı antrenörleri arasında oynayacak sembolik halı saha maçını da izleyecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder