COTRIVER FORT Tablet - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Kasım 03, 2017

COTRIVER FORT Tablet

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

COTRIVER FORT Tablet

Endikasyon Bilgisi :
İlacın Etken Maddesi Sülfametoksazol (800 mg), Trimetoprim (160 mg)’dir. COTRIVER FORT Tablet, vücuttaki bakterilerle savaşarak , farklı türdeki bakteriyel enfeksiyonları tedavi edici bir antibiyotiktir. COTRIVER Fort, Toksoplazmozis ( kedi dışkısında ve az pişmiş ette bulunan bir parazitin sebep olduğu enfeksiyon) tedavisinde ve abseye sebep olan bakteriyel enfeksiyonlar, Pnemocytis carinii kaynaklı zatürre, uzun süreli bronşitin kötüleşmesi, turist diyaresi, malta humması, kemik iltihabı, tifo, paratifo ateşi, kolera, kulak enfeksiyonları ve idrar yolu enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılmaktadır.

COTRIVER Fort Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar:

İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.

COTRIVER Fort, vücuttaki bakterilerle savaşarak , farklı türdeki bakteriyel enfeksiyonları tedavi eden bir antibiyotiktir.

COTRIVER Fort, soğuk algınlığı veya grip gibi virüslerin yol açtığı enfeksiyonları tedavi etmemektedir.

COTRIVER FORT Tablet
COTRIVER FORT Tablet

Eğer ciddi karaciğer bozukluğunuz, sarılık veya porfiri hastalığınız varsa; hamileyseniz veya bebek emziriyorsanız ya da folik asit eksikliğine bağlı anemi hastalığınız varsa; COTRIVER Fort‘u kullanmayınız.

Eğer karaciğer rahatsızlığı, böbrek rahatsızlığı , G6PD enzimi eksikliği, AIDS, kötü ve yetersiz beslenme, astım veya ciddi alerjiler ya da folik asit eksikliğiniz varsa; COTRIVER Fort‘u kullanmadan önce doktorunuza durumunuzu anlatınız. İlacı güvenli bir şekilde kullanabilmeniz için doz ayarlamalarına ve spesifik testlere ihtiyaç duyabilirsiniz.

COTRIVER Fort‘u kullanırken kendinizi iyi hissetseniz bile doktorunuzun önerdiği sürece kullanmanız gerekiyor. Enfeksiyon tamamen temizlenmeden de rahatsızlıklarınızda iyileşmeler görülebilir.

Antibiyotik ilaçların kullanımı ishale sebep olabilir. Eğer sulu ve kanlı ishaliniz var ise acilen doktorunuza başvurunuz. Bu durum yeni bir enfeksiyonun belirtisi olabilir. Doktorunuz söylemedikçe ishali durdurmak için herhangi bir ilaç kullanmayınız.

Yaşlı yetişkinlerde, COTRIVER Fort‘un yan etkilerine mazur kalma olasılığı daha fazladır.

İlacın kullanım sırasında güneş ışınlarına ve yapay UV ışınlarına maruz kalmaktan kaçınınız. COTRIVER Fort, cildinizi güneş ışınlarına karşı daha hassas hale getirebilir ve güneş yanıklarına sebep olabilir. Dışarı çıkmanız halinde koruyucu giysiler giyiniz.

Gebelik ve emzirme dönemlerinde doktorunuza danışmadan kullanmayınız.

COTRIVER Fort Tablet’in kullanım Şekli:

Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.

İlacın her dozunu yeterli miktarda su ile birlikte alınız. Midede oluşturabileceği tahrişi azaltmak için yemek esnasında veya yemekten sonra almanız önerilir.

İlacın Olası Yan Etkileri :

Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.

Kalp ritminde hızlılık, ağızda veya vajinada iltihap, bulantı, baş ağrısı, ishal ve deride kaşıntı yaygın görülen yan etkilerdir.

İlaç Etken Maddesi: Sülfametoksazol, Trimetoprim

İlaç Marka İsmi: COTRIVER Fort Tablet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder