Çatlak ve Kuru Dudaklara Çözümler - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Kasım 27, 2017

Çatlak ve Kuru Dudaklara Çözümler

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Çatlak ve Kuru Dudaklara Çözümler

Kış mevsiminin gelişiyle beraber bay-bayan herkesin ortak sorunu haline gelen dudak ve cilt kurulukları, akabinde çatlamalar ve berbat bir psikoloji.. Hepimizin güncel ve ortak problemi haline gelen bu durumun önüne geçebilmek adına yaptığımız araştırmalar neticesinde olumlu bilgiler edindik. Sadece bayanlardan ziyade herkes için faydalı olabilecek bu araştırmanın dudaklarınızdaki çatlakların, ruh durumunuzda herhangi bir çöküntü yaratmaması adına olumlu sonuçlar getirmesi dileğiyle.. 

Problemin çözümünden önce çatlamaların nedenlerini öğrenerek sonuca sonra ulaşmaya çalışalım. Dudak çatlamalarına neden olan başlıca faktörler şunlardır: *Stres veya alışkanlıktan dolayı dudakları ısırma. *Dudakları fazla yalama. *Kurutma. *Aşırı sıcak veya soğuk havaya maruz kalma. *Kuru cilt hastalıkları. *Vitamin eksikliği. *İlaçların yan etkileri. *Alerjik reaksiyonlar ve makyaj ürünleri.

Önlemler: Nemlendirici uydulayarak ve güneşten sakınarak önlem alabilirsiniz.Tatlandırılmamış kremler ile dudak yalama alışkanlığınızında önüne geçebilirsiniz.Gündüzleri uygulama imkanınız olmasa bile geceleri muhakkak nemlendirici uygulayın. Ayrıca; dudaklarınızın üstündeki ölü derileri temizlemek için yumuşak bir diş fırçası kullanabilirsiniz. 

Çatlak ve Kuru Dudaklara Çözümler
Çatlak ve Kuru Dudaklara Çözümler

Haftada bir kez uygulayabilir ve bu şekilde dudaklarınız daha canlı ve dolgun gözükebilir. Ancak dikkat etmeniz gereken sert bir sürtünme uygulamayıp dudak derinizin tahriş olmasını sağlamayın. Bol bol su için, tavsiye edilen miktar; günde 8 bardak.

Tedavi ve Çözüm Kafur, mentol ve fenol içeren dudak nemlendiricileri kullanılması öneriliyor. Lezzetli aromalar içeren tercih edilmemelidir. Zeytinyağı uygulayın, tuzsuz tereyağı veya vazelinde kullanabilirsiniz. Gece uyguladığınız takdirde sabah olduğunda olumlu sonucu hissedeceksiniz. Dudaklarınız soyulduğu zaman ruj uygulamaktan kaçının. Soyularak hassaslaşan dudak deriniz makyaj malzemeleri ile bakteriyel enfeksiyon kapmak için aşırı duyarlı hale gelir. Eğerki bahsettiğimiz bu öneriler ile sonuca ulaşamazsanız mutlaka bir doktora başvurun. Çünkü size basit gibi gözüken bu durum tıbbi bir müdehale gerektirebilir. Unutulmamalıdır ki dudaklar çok hassas bölgelerdir ve rahatlıkla enfeksiyon kapabilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder