Çam Yağı Saç Dökülmesini Önler Mi ? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Kasım 27, 2017

Çam Yağı Saç Dökülmesini Önler Mi ?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Çam Yağı Saç Dökülmesini Önler Mi ?

Çam yağı nedir : Çam ağaçlarının yapraklarından elde edililir. Çam terebetin değildir, çam terebetin çam ağaçlarının gövdesinden akan sarı bala benzeyen kavuççuksu maddeden elde edilir.


Çam Yağı Faydaları Nelerdir : Çok eski dönemlerden, günümüze kadar çam yağı saçı besleyici özelliklerinden dolayı bir çok kişi tarafından tüketiliyor. Ayrıca hemoroid rahatsızlığı olanlar için de faydalı bir ürün olarak tercih edilir. Faydalarını şöyle sıralayabiliriz ;

Saç diplerini kuvvetlendirir,

Çam Yağı Saç Dökülmesini Önler Mi ?
Çam Yağı Saç Dökülmesini Önler Mi ?

Saç dökülmesini ve kepek oluşumunu engeller.

Kılcal damarları uyararak kan dolaşımını düzenler.

İştah açıcı, süt arttırıcı, regl söktürücü olarak kullanılır.

İdrar yolu enfeksiyonlarında ve bel soğukluğunda etkilidir.

Solunum yolu rahatsızlıklarında kullanılır.

Astım, şeker, romatizma tedavisinde ve grip döneminde bağışıklık sistemini güçlendirerek, vücudun dirençli tutulmasını sağlar.

Çam Yağını nasıl kullanabilirim: Günde 2 defa bir çay bardağı suya veya şekere 1-2 damla damlatılarak alabilirsiniz. Egzama, kuru cilde ve saça masaj yaparak uygulamalısınız. Saç diplerine friksiyon şeklinde kullanın.

Saçlar için susam, fındık, ceviz ve badem yağıyla birlikte saça friksiyon yaparak kullanın. 200 ml. şampuan şişesine 25 damla konularak şampuanla birlikte kullanabilirsiniz. Sinüzit için sabah akşam burna 1-2 damla damlatın. Ayrıca cilde masaj yapılarak kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder