Burun Ameliyatı Sonrası Merak Edilenler! - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Kasım 26, 2017

Burun Ameliyatı Sonrası Merak Edilenler!

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Burun Ameliyatı Sonrası Merak Edilenler!

Burun estetiği ameliyatı yani rinoplasti sonrası iyileşme süreci nasıl gelişir?
Hastalar, hangi noktalara dikkat etmelidir? Burun ameliyatı sonrası iş ve evdeki hayatınıza dönmeniz ne kadar süre alır? Bu gibi soruların yanıtlarını merak ediyormusunuz?


Burun yapıları farklıdır
Her ameliyatta olduğu gibi rinoplasti ameliyatı ile ilgili takip eden süreçler kişiden kişiye değişiklik gösterebilmektedir. Bu nedenle, daha önceden burun ameliyatı sonrası süreci yaşamış kişilerin yaşadıkları hakkında ( aynı doktorun) bilgi alabilirsiniz ancak, her burun yapısı ve yaklaşım farklı olacaktır.

Rinoplasti operasyonunuz hangi teknikle yapılırsa yapılsın ameliyat sonrası kısa süreliğine baş ağrılarına ve hafif vücut ağrılarına hazırlıklı olun. Aslında bu kural birçok ameliyat için de geçerli diyebiliriz. Bununla birlikte eğer (çok nadiren) herhangi bir mikrop kapma durumu olmazsa burun ameliyatı sonrası dayanılmaz acılar yoktur. 

Burun Ameliyatı Sonrası Merak Edilenler!
Burun Ameliyatı Sonrası Merak Edilenler!

Rinoplasti operasyonu geçiren hastaların büyük bir kısmı operasyonu takip eden 2-3 günlük süreç içinde ağrı kesiciler kullanılabilir, diğer ağrı kesicileri doktor tavsiyesi ile düşünülebilir. Bunlara ek olarak burun ameliyatı sonrası ilk birkaç haftalık süreçte burunda bir tıkanıklık hissi oluşması normaldir.. 

Fakat bu tıkanıklık hissinin en yoğun hissedildiği zamanlar yine ameliyat ertesi 1-2 günle sınırlı olup, günler geçtikçe burundaki tıkanıklık kendi kendine açılmaya başlamaktadır. 

Ayrıca rinoplasti öncesi burunda tıkanıklık şikayeti olan hastalar ameliyat sonrası bu tıkanıklık hissine rağmen nefeslerinde bir rahatlamayı hissedebilir. Yani bu bahsi geçen tıkanıklık hissi çok büyük bir problem teşkil etmez. Ancak yine de bu tıkanıklık hissinin yaratacağı olumsuzlukları ortadan kaldırmak amaçlı nemli ortamlarda kalmak ve tuzlu spreyi vb. ilaçlar ile burunun açılmasına yardımcı olmak faydalı olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder