Bebek Gibi Bir Yüz İçin Ne Yapmalıyım ? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Kasım 27, 2017

Bebek Gibi Bir Yüz İçin Ne Yapmalıyım ?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Bebek Gibi Bir Yüz İçin Ne Yapmalıyım ? 

İşte size bebek gibi bir yüze sahip olmak için sırlar. Evde kolayca bulundurabileceğiniz malzemelerle hazırlayabileceğiniz bu karışımları deneyerek farkı sizde görebilirsiniz.

1-Yüz nemlendirici maske

Malzemeler: Yumurta sarısı + süt

Bebek Gibi Bir Yüz İçin Ne Yapmalıyım ?
Bebek Gibi Bir Yüz İçin Ne Yapmalıyım ? 

Hazırlanışı:

Bir tasta yumurta sarısı ve bir kaşık sütü çırpın. Bu karışımı yüzünüze yayın üzerini ince bir bezle kapatarak on beş dakika bekleyin. Ardından kağıt mendille silerek temizleyin. Daha sonra sırasıyla ılık ve soğuk suyla yüzünüzü temizleyin.

Ne işe yarıyor: Kuru ve nemsiz bir cildiniz varsa bu maske sizin için ideal. İçinde bulunan yumurta sarısı cildinizi beslerken süt nemlendirecek yumuşaklık verecek ve cildinizi sıkılaştıracak.

Ne zaman kullanmalı: Bu maskeyi haftada bir kez uygulamak yeterli olacaktır.

2-Siyah noktaların sonu geliyor

Malzemeler: Limon suyu + yoğurt

Hazırlanışı:

Bir kase yoğurda bir limonun suyunu karıştırın. Bu karışımı gözlerinize temas etmeyecek şekilde yüzünüze yayın ve 15 dakika bekleyin. Yüzünüzde kuruyan maskeyi ılık suyla yıkayarak temizleyin.

Ne işe yarıyor: Limon suyu cildi dezenfekte eder sivilceleri kurutur ve siyah noktaların yok olmasına yardımcı olur. Yoğurt ise cildi besler nemlendirir ve yağ miktarını dengede tutar.

Ne zaman kullanmalı: Bu maske haftada bir kez uygulanmalıdır.

3-Sivilceler için karnıbahar

Malzemeler: Karnıbahar + Zeytinyağı

Hazırlanışı:

Sekiz adet karnıbahar yaprağını iki kaşık zeytinyağı ile birlikte mikserden geçirin. Karışımı sorunlu bölgeler üzerinde yoğun olacak şekilde yüzünüze yayın on dakika bekleyin ve yüzünü ılık suyla yıkayın.

Ne işe yarıyor: Karnıbahar yapraklarının temizleyici fonksiyonu vardır.

Ne zaman kullanılmalı: Haftada bir ya da iki kez kullanılabilir.

4-Kırışıklara karşı maske

Malzemeler: Kaymak + Elma

Hazırlanışı:

Bu maskeyi hazırlamak için soyulmuş bir elma ve üç kaşık kaymağı mikserle bir kaç dakika karıştırmanız yeterli olacaktır. Karışımı cildinize sürdükten sonra temiz bir bezle yüzünüzü kapatın. Yaklaşık on dakika bekledikten sonra maskeyi silin ve yüzünüzü ılık suyla yıkayın.

Ne işe yarıyor: Kaymak cildi yumuşatır nemlendirir ve cilde elastiklik kazandırır. Kırışıklara karşı da etkilidir. Elma ise cildin diri kalması için önemlidir.

Ne zaman kullanmalı: Haftada bir kez.

5-Yağlı ciltler için

Malzemeler: Bal + süt + limon suyu

Hazırlanışı:

Bir fincan içinde bir kaşık balı bir kaşık limon suyunu ve kıvamın koyuluğunu bozmayacak miktarda sütü karıştırın. Karışımı yüzünüze ve boynunuza hafifçe uygulayın ve kuruyana kadar bekleyin. Maskeyi nemli bir sünger yardımıyla silerek yüzünüzü temizleyin.

Ne işe yarıyor: Bal cildi yumuşatır ve limon suyunda bulunan aktif maddelerin daha iyi emilimini sağlar. Bu maddeler de cildin yağ salgısını dengeler fazla yağ salgısı sonucu oluşabilecek sivilceleri önler.

Ne zaman kullanılmalı: İhtiyaca göre 10 – 15 günde bir tekrarlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder