Bakımlı Olmanın Püf Noktaları - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Kasım 26, 2017

Bakımlı Olmanın Püf Noktaları

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Bakımlı Olmanın Püf Noktaları

Bayanların bakımlarını yaparken bazı noktalara fazlasıyla dikkat etmeleri gerekir.Aksi takdirde tam anlamı ile bakımlı görünmezler.Bir kadın saçından makyajına cildinden kıyafetine kadar tepeden tırnağa bakımlı ve şık görünmelidir.Ancak o zaman bakımlı bir kadından bahsedebilirsiniz.İşte bakımlı olmanın püf noktaları.


Öncelikle saçlar bir kadının nasıl görüneceğinin en önemli noktasıdır.Bakımsız ,dağınık kirli saçlar bir kadının güzelliğine gölge düşüren unsurlardandır.Cilt ne kadar bakımlı olursa olsun kıyafet seçimi ne kadar doğru olursa olsun saçlar ile tamamlanmayan görüntü eksik demektir.Bu yüzden saçlarınızın her zaman sağlıklı ve parlak görünmesine özen göstermelisiniz.Kendinize yakışmayan saç modellerinden de uzak durmalısınız.

İkinci olarak ise cilt bakımınıza özen göstermeniz şarttır.Çünkü cilt kışın soğuktan yazın ise sıcak havadan etkilenerek kurur ve çatlar.Bunun için ekstra bakım gerekir.Kuru ve çatlak bir ciltle bakımlı görünmeniz de imkansızdır.Özellikle cildinizi her gün düzenli olarak nemlendirmelisiniz.Bunun yanı sıra peeling ve doğal maskeler ile bakımını yapabilirsiniz.Böylece cilt daha sağlıklı ve güçlü görünecektir.

Bakımlı Olmanın Püf Noktaları
Bakımlı Olmanın Püf Noktaları

Bakımlı bir kadının en büyük işaretinden biri de kuşkusuz makyajdır.Makyaj yaparken size uygun olan ürünleri ve tonları kullanmalısınız.Aksi takdirde makyaj sizi bakımlı değil itici gösterir.Yüz şeklinize uygun makyaj yapmalısınız ve cilt tonunuza uygun renkler seçmelisiniz.Bir çok kadının yaptığı makyaj hataları maalesef onların güzelliğine gölge düşürmektedir.Makyajı rastgele değil güzelliğinizi ön plana çıkarmak için yapmalısınız.Makyaj içinde kaşların nasıl görüneceği de son derece önemlidir.Kaşlarınızı yüz şeklinize uygun olarak alın.Fazla ince kaş sizi daha yaşlı gösterecektir.Bu yüzden kaşlarınızı mümkün olduğunca kalın almaya çalışın.Çıkan kaşlarınızı düzenli olarak temizleyip yüzünüzün temiz olmasını sağlayabilirsiniz.

Makyajı tamamlayan en önemli unsurlardan biri kıyafettir.Size uygun olan renkleri seçmelisiniz ve doğru kombinler oluşturmalısınız.Sırf beğendiniz diye bir kıyafeti alıp giymeyin.Çünkü o kıyafet sizin vücudunuza uygun olmayabilir. Önemli olan yakışanı bulup çıkarmaktır. Seçtiğiniz kıyafetlerle makyajınızın uyum içinde olmasına da özen göstermelisiniz.Bakımlı olmak için güzel bir koku da şartır. Bakımlı bir bayan her zaman güzel kokmalıdır.Teniniz ile uyum sağlayan uzun süre kalıcı olan bir parfüm mutlaka seçmelisiniz.

Güzel ve bakımı görünmek için el ve ayak bakımının da düzenli olarak yapılması gerekir.El ve ayaklarınız için düzenli olarak nemlendirici kullanmalısınız.Bu kuruma ve çatlakları önleyecektir.Tırnaklarınızda temiz ve bakımlı olmalıdır.Manikür ve pedikür yapmayı ihmal etmeyin.Ten renginize yakışan oje renkleriyle el ve ayak tırnaklarınızı süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder