Bakan İsmet Yılmaz 10 bin ek öğretmen ataması sorusuna cevap vermedi - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Kasım 07, 2017

Bakan İsmet Yılmaz 10 bin ek öğretmen ataması sorusuna cevap vermedi

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Bakan İsmet Yılmaz 10 bin ek öğretmen ataması sorusuna cevap vermedi

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz MEB’in öğretmen ihtiyacı hakkında bilgi verdi. Bakan Yılmaz uzun süredir gündemde olan 10 bin ek öğretmen ataması hakkında kendisine yöneltilen soruyu cevapsız bıraktı ve 2018 yılında yapılacak öğretmen ataması ile ilgili tarih ve sayı verdi.

Bakan İsmet Yılmaz 10 bin ek öğretmen ataması sorusuna cevap vermedi
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın referandum öncesinde Ağustos ayında 10 bin öğretmen ataması yapacağız açıklamasından sonra gözler 2017 yılı Ağustos öğretmen atamasına çevrilirken geçen sürede öğretmen ataması yapılmadı. 2017 yılının bitmesine birkaç ay kala ek öğretmen ataması gündeme gelmesine rağmen Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz öğretmen atamasının 2018 yılında yapılacağını açıkladı.

MEB’İN ÖĞRETMEN İHTİYACI

Öğretmen ihtiyacı ne kadar sorusuna yanıt veren Bakan İsmet Yılmaz, Milli Eğitim Bakanlığının güncel norm ve kontenjan verilerine göre 100 bin civarında öğretmen ihtiyacı olduğunu açıkladı. Kaliteli eğitim için öğretmen başına düşen öğrenci sayısının düşürülmesi gerektiğini ifade eden Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz zorunlu eğitimden dolayı öğrenci sayısının indirilememesinden dolayı öğretmen sayısının arttırılması gerektiğini vurguladı.

Bakan İsmet Yılmaz 10 bin ek öğretmen ataması sorusuna cevap vermedi
Bakan İsmet Yılmaz 10 bin ek öğretmen ataması sorusuna cevap vermedi

AK Parti döneminde 580 binin üzerinde MEB personeli olarak öğretmen ataması gerçekleştirildiğini hatırlatan Bakan Yılmaz şu anda görev yapan öğretmenlerin yaş ortalamasının da 40’ın altında olduğunu açıkladı.

EN GENÇ ÖĞRETMENE SAHİP ÜLKEYİZ

OECD ülkeleri arasında en genç öğretmen nüfusuna sahip ülke olduğumuzu belirten Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz bu genç ortalamanın iyi bir şey olduğunu açıklarken “gençlik her zaman enerjidir” ifadesini kullandı. Genç olmanın bir noktada olumsuzluk oluşturabileceğine işaret eden Bakan Yılmaz, genç öğretmenlerin hizmet içi eğitim ihtiyacının daha fazla olduğunu vurguladı.

2018 YILINDA 20 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILACAK

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından önümüzdeki yıl (2018 yılı) 20 bine yakın öğretmen ataması yapacağız açıklaması yapan Bakan İsmet Yılmaz 2018 yılında atanacak net öğretmen sayısı Başbakan, Maliye Bakanı, Çalışma Bakanı ile yapılacak grüşmeler sonucu belli olacak dedi.

20 BİN ÖĞRETMEN ATAMA DUYURUSU

2018 yılında 20 bin öğretmen ataması için duyurunun Şubat ayında yapılmasını planladıklarını ifade eden Bakan İsmet Yılmaz, muhtemelen Mayıs ayında sınavlarını yaparız, 20 bin öğretmenin atamasını da Haziran-Temmuz aylarında gerçekleştiririz dedi. 

Geçen yılda 20 bin öğretmen ataması yapıldığını belirten Bakan Yılmaz bu atanan öğretmenlerin çoğunun Doğu ve Güneydoğuya atandığını ifade etti.

Türkiye’de bölgeler arası, iller arası eğitim konusunda eşitsizlikler olduğunun altını çizen Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz öğretmenlerin Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde ortalama görev süresinin 1,5 yıl olduğunu ifade etti. Sözleşmeli öğretmen ataması ile birlikte öğretmenlerin buralarda en az 6 yıl görev yapacağını açıklayan Milli Eğitim Bakanı, sözleşmeli öğretmen istihdamından memnun olunduğunu belirtti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder