Yeni Polo Kasım 2017 de Türkiye'de Satışa Çıkıyor - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Ekim 07, 2017

Yeni Polo Kasım 2017 de Türkiye'de Satışa Çıkıyor

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Yeni Polo Kasım 2017 de Türkiye'de Satışa Çıkıyor

Volkswagen yeni nesil Polo ile rakiplerine iç kabin kalitesi, multimedya ve bağlanabilirlik açısından fark atmayı hedefliyor. 2017’nin sonunda piyasaya çıkacak modelden yeni fotoğraflar geldi.Yeni Polo gelecek yılın ikinci yarısında satışa çıkacak. Bu tarihin altı ay öncesinde ise yenilenen Ford Fiesta piyasaya çıkmış olacak. Ford’da olduğu gibi, VW mühendisleri de kabinin arka kısım genişliğini ve iç kabin materyallerinin kalitesini arttırmaya çalışıyor.

Yeni Polo Kasım 2017 de Türkiye'de Satışa Çıkıyor

Avrupa pazarında Ford’un modeli daha üst bir piyasaya hitap edebilirken, Polo hala bütçesine önem veren müşterilere de hitap ediyor. Model diğer yandan müşterilerin giderek artan taleplerine, küçük bir süperminide istedikleri lüks özelliklere de cevap verebiliyor. Maliyetleri azaltırken kaliteyi arttırmayı hedefleyen yeni Polo VW Grubu’nun MQB platformunun A0 isimli en küçük versiyonunu kullanacak. Platform farklı versiyonlarıyla Audi TT’den Golf SUV’ye pek çok modelin temelinde bulunuyor. A0 MQB versiyonu ise daha basit tutuluyor.

Yeni Polo Kasım 2017 de Türkiye'de Satışa Çıkıyor
Yeni Polo Kasım 2017 de Türkiye'de Satışa Çıkıyor

Yeni Polo Kasım 2017 de Türkiye'de Satışa Çıkıyor

Bu platformla Polo, Audi A1, SEAT Ibiza ve Skoda Fabia ve bu modellerin SUV versiyonları aynı aks açıklığına sahip olacak. Polo’nun şu anki aks açıklığı 2470 mm ve yeni nesilde bu 90 mm arttırılarak yaklaşık 2560 mm olacak. Ön ve arka kısımdaki daha kısa sarkıntılar ile genel uzunluk dört metre civarında kalacak. Daha uzun aks açıklığı kabindeki kullanım alanını özellikle arkadaki yolcular için genişletecek.

Yeni Polo Kasım 2017 de Türkiye'de Satışa Çıkıyor
Yeni Polo’nun motor serisi küçük turboşarjlı motorlara odaklanacak. Seri VW’nin 1.0 litre doğal emişli üç silindirli benzinli motorunun yenilenen bir versiyonuyla başlayacak. Bu motorun çıkış gücü 75 hp. Aynı motorun iki turboşarjlı versiyonu da 100 hp ve 115 hp çıkış güçleriyle sunulacak.

Daha üst donanım seviyelerinde 1.4 litre benzinli ve 1.6 litre dizel motorlardan 1.5 litre motorlara geçilecek. Benzinli motorun iki farklı çıkış gücünde sunulması bekleniyor; 130 hp ve 150 hp. Dizeller ise 90 hp, 110 hp ve 130 hp güç çıkışı seçenekleriyle geliyor.

Yeni süpermininin yeni Golf’ün yarı hibrit güç aktarım mekanizmalarına sahip olması ise beklenmiyor. Sistem 48 volt elektriğe geçmeyi gerektiriyor, bu da küçük bir otomobilde kullanmak için fazla pahalı.

Altı kademe manuel vitesler seride standart olacak. Otomatik vites seçeneği ise yine yedi kademe çift debriyajlı DSG olacak.

İç kabinde Polo MQB platformuna geçişin etkilerinden faydalanıyor. Kabinde daha önce Golf’te gördüğümüz büyük otomobil teknolojileri bulunuyor. Tüm modeller renkli multimedya ekranına sahip olacak, temel versiyonlar akıllı telefon bağlanabilirliği ve Apple CarPlay ve Android Auto üzerinden uygulama entegrasyonu sunacak.

En büyük dokunmatik ekran 9.5 inç büyüklüğünde olabilir, böylece Polo bütün küçük otomobil rakiplerini geride bırakmış olacak. VW’nin daha önce çok sayıda Audi ve en son Passat’da gördüğümüz dijital kontrol paneli de yeni modelde bulunabilir. Bu özelliğin sadece yüksek donanım seviyelerinde opsiyonel olarak sunulması bekleniyor.

VW’nin yeni patronu Herbert Diess bağlanabilirliğin en büyük önceliklerinden birisi olduğunu belirterek Polo’nun bu alanda ilk olarak yıl sonunda Mk7 Golf’de göreceğimiz bazı yeniliklere sahip olacağını söyledi. Daha pahalı donanım seviyelerinde entegre internet erişimi bulunması, bu sayede otomobilin akıllı telefon bağlantısı gerekmeden sosyal ağlarla entegre olabilmesi bekleniyor.


Polo’nun çıkışından kısa süre sonra VW otomobilin güçlü bir SUV versiyonunu çıkartacak. Yeni model geçtiğimiz aylarda T-Cross Breeze konseptiyle tanıtıldı. Konsept üstü açık bir cabriolet modeldi. Üretim versiyonu ise kapalı ve açılabilir tavan seçenekleriyle gelecek. Seat ve Skoda daha sonraki bir tarihte kendi küçük crossover modellerini çıkartacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder