BRECUR 100 mcg İnhalasyon İçin Ölçülü Dozlu Aerosol - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Ekim 24, 2017

BRECUR 100 mcg İnhalasyon İçin Ölçülü Dozlu Aerosol

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

BRECUR 100 mcg İnhalasyon İçin Ölçülü Dozlu Aerosol

Endikasyon Bilgisi : İlacın etkin maddesi Salbutamol’dur. BRECUR 100 mcg İnhalasyon İçin Ölçülü Dozlu Aerosol, akciğerlerdeki hava yollarının duvarlarında bulunan kasları gevşeterek genişlemelerine yol açar. Böylece hava giriş çıkışını rahatlatır, solunumu daha iyi hale getirir. Astımda, nefes darlığı ve hışıltılı solunum gibi astım belirtilerini giderir, rahatlatıcı olarak kullanılır. Kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH) olan hastalarda KOAH belirtilerini azaltmak için ve kurtarıcı ilaç olarak kullanılır. Düzenli tedavide kullanımı önerilmez.

BRECUR 100 mcg İnhalasyon İçin Ölçülü Dozlu Aerosol Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.

Akciğerlerdeki hava yollarının duvarlarında bulunan kasları gevşeterek genişlemelerine yol açar. Böylece hava giriş çıkışını rahatlatır, solunumu daha iyi hale getirir.

Eğer şiddetli kalp hastalığınız veya yüksek tansiyonunuz varsa ya da tiroid beziniz aşırı çalışıyorsa veya kanınızdaki potasyum seviyesi düşükse; ilacı kullanmadan önce doktorunuza durumunuzu söyleyiniz. İlacı güvenli bir şekilde kullanabilmeniz için doz ayarlamalarına ya da spesifik testlere ihtiyaç duyabilirsiniz.

Hamilelik ve emzirme dönemlerinde doktorunuza danışmadan kullanmayınız.

BRECUR 100 mcg İnhalasyon İçin Ölçülü Dozlu Aerosol
BRECUR 100 mcg İnhalasyon İçin Ölçülü Dozlu Aerosol

BRECUR 100 mcg İnhalasyon İçin Ölçülü Dozlu Aerosol’un Kullanım Şekli :

Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.

İnhalasyon yoluyla (ağızdan soluyarak) kullanılır. İnhalasyon cihazı yoluyla nefes alındığında ilaç akciğerlerinize ulaşır. Bu nedenle, cihazın ağız parçası aracılığıyla derin ve güçlü nefes almalısınız.

Ağızda pamukçuk oluşumunu ve beyaz, sarı veya krem renkte benekler oluşma riskini azaltmak için ilacı kullandıktan sonra ağzınızı su ile çalkalayınız.

İnhaleri baş parmağınız ağızlığın tabanından tutacak şekilde dik pozisyonda tutunuz. Nefesinizi rahatça dışarıya verebildiğiniz kadar veriniz ve ağızlığı ağzınıza dişlerinizin arasına yerleştiriniz. Dudaklarınızı sıkıca kapatınız ve ağzınızdan yavaş ve derin nefes almaya başlar başlamaz aynı anda inhalerin üst kısmına bastırarak ilacın püskürtülmesini sağlayınız. Nefesinizi rahatça tutabildiğiniz kadar tutunuz ve ağızlığı ağzınızdan çıkarıp parmağınızı inhalerin üst kısmından çekiniz. Eğer doktorunuz bir puftan daha fazla doz almanızı söylediyse ikinci bir doz için yarım dakika bekleyiniz ve aynı işlemleri tekrarlayınız.

İlacın Olası Yan Etkileri :

Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.

Baş ağrısı, ağız ve boğazda tahriş, kas krampları yaygın görülen yan etkilerdir.

İlaç Etken Maddesi: Salbutamol

İlaç Marka İsmi: BRECUR 100 mcg İnhalasyon İçin Ölçülü Dozlu Aerosol

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder