BETABLOK SR 200 mg Film Tablet - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Ekim 24, 2017

BETABLOK SR 200 mg Film Tablet

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

BETABLOK SR 200 mg Film Tablet

Endikasyon Bilgisi : İlacın etken maddesi Metoprolol tartarat’tır. BETABLOK SR 200 mg Film Tablet, stres hormonlarının kalpteki etkisini azaltarak kalp atım hızının (nabzın) yavaşlamasını sağlar. BETABLOK SR, yüksek tansiyon (hipertansiyon) tedavisinde ve yüksek tansiyon hastalarında yüksek kan basıncından dolayı ortaya çıkan kalp krizi, inme (felç) ve erken ölüm riskinin azaltılmasında; kalp krizi tedavisinde ve ilerideki kalp krizlerinin önlenmesinde; stres veya egzersiz ile ortaya çıkan kalp ve göğüs ağrısının (anjina) önlenmesi ve tedavisinde; aritmi (kalp atışlarında düzensizlik) tedavisinde; tiroid bezinin aşırı çalışmasının tedavisinde; sinirsel gerginlik ve anksiyeteye bağlı çarpıntının tedavisinde kullanılır. Ayrıca migrende koruyucu tedavi olarak da kullanılmaktadır.

BETABLOK SR 200 mg Film Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.

BETABLOK SR, stres hormonlarının kalpteki etkisini azaltarak kalp atım hızının (nabzın) yavaşlamasını sağlar.

BETABLOK SR 200 mg Film Tablet
BETABLOK SR 200 mg Film Tablet

Eğer, kalbiniz ile ilgili herhangi bir sorun veya kalp atışlarınızda yavaşlama varsa ya da kan basıncınız düşükse, kan dolaşımı probleminiz veya akciğerleriniz ile ilgili problemleriniz varsa; kullanmayınız.

Eğer ağır böbrek yetmezliğiniz veya kan dolaşım bozukluğunuz ( kesik kesik topallama) varsa ya da astımınız varsa; kullanmadan önce doktorunuza rahatsızlıklarınızı ve kullandığınız ilaçları söyleyiniz.

Eğer herhangi bir ameliyat olma durumu varsa, ameliyattan belli bir süre önce BETABLOK SR ‘yi tam olarak ne kadar kullandığınızı cerrahınıza bildiriniz. İlacı kısa bir süreliğine durdurmanız gerekebilir.

Eğer BETABLOK SR ‘yi yüksek tansiyon tedavisi için kullanıyorsanız, kendinizi iyi hissetseniz bile kullanmaya devam ediniz. Yüksek tansiyon sıklıkla belirti göstermez.

İlacın kullanımının üzerinizde etkisinin olumlu olup olmadığını anlamak için tansiyonunuzu düzenli olarak kontrol ettiriniz.

İlacın kullanımını doktorunuza danışmadan bırakmayınız ve doz atlaması yapmayınız. İlacın alımını aniden durdurmak durumunuzu kötüleştirebilir.

Düzenli bir şekilde atlamadan kullanınız. İlacınız tamamen bitmeden doktorunuza tekrar reçete ettirmelisiniz.

BETABLOK SR ‘yi kullanımınız sırasında alkol kullanmaktan kaçınınız. Alkol ilacın olası yan etkilerini arttırabilir. Uyuklama, baş dönmesi artar ve tansiyonunuzu daha da düşürebilir.

Yan etki olarak halsizlik ve baş dönmesi oluşabilir. Araç veya makine kullanmak gibi dinç ve uyanık olmayı gerektiren aktivitelerde dikkatli olunuz.

Hamilelik ve emzirme dönemlerinde doktorunuza danışmadan kullanmayınız.

BETABLOK SR 200 mg Film Tablet’in Kullanım Şekli :

Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.

İlacınızı bir bardak dolusu su ile birlikte alınız. Her gün aynı saatte almaya özen gösteriniz.

İlacın Olası Yan Etkileri

Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.

Kalp atışlarında yavaşlama, yorgunluk, baş ağrısı, baş dönmesi, mide ağrısı, bulantı kusma ve nefes darlığı yaygın görülen yan etkilerdir.

İlaç Etken Maddesi: Metoprolol tartarat

İlaç Marka İsmi: BETABLOK SR 200 mg Film Tablet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder