BENİL Şurup - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Ekim 24, 2017

BENİL Şurup

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

BENİL Şurup

Endikasyon Bilgisi : İlacın etkin maddesi Amonyum klorür, Difenhidramin hidroklorür, Mentol, Sodyum sitrat’tır. BENİL Şurup, vücuttaki bir doğal kimyasal olan histaminin etkilerine zıt yönlü etki gösteren ve alerjik belirtilerin tedavisi ile ilgili antihistaminik etkisi olan; öksürük kesici , balgam söktürücü bir ilaçtır. Soğuk algınlığına ve alerjik nedenlere bağlı öksürüğün hafifletilmesinde ve solunum yolu tıkanıklığı belirtilerinin tedavisinde kullanılır.

BENİL Şurup Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.

Soğuk algınlığına ve alerjik nedenlere bağlı öksürüğün hafifletilmesinde ve solunum yolu tıkanıklığı belirtilerinin tedavisinde kullanılır.

Ciddi böbrek yetmezliğiniz veya karaciğer yetmezliğiniz varsa ya da solunum yetmezliğiniz, depresyona karşı kullanılan MAO inhibitörleri grubuna ait herhangi bir ilaç kullanıyorsanız ya da son iki hafta içerisinde kullandıysanız veya merkezi sinir sistemi depresyonu söz konusu ise; bu ilacı kullanmayınız.

BENİL Şurup
BENİL Şurup

Eğer böbrek yetmezliği veya prostat büyümesi varsa yada idrar yapımında zorluk yaşıyorsanız veya kapalı açılı glokomunuz varsa; kullanmadan önce doktorunuza danışınız.

Düzenli kullanmanıza rağmen öksürüğünüz geçmiyorsa doktorunuzla görüşünüz.

Tedaviniz sırasında alkol almaktan kaçınınız. Alkol kullanımı ilacın olası yan etkileri olan uyuşukluk ve baş dönmesi hissini daha da arttırmaktadır.

Epilepsi hastası çocuklarda kullanırken çocuk yakından takip edilmelidir. Bu konuda dikkatli olmalısınız.

1 yaşından küçük bebeklerde kullanılmamalıdır.

Tedaviniz sırasında nadiren de olsa uyuşukluk, uyuklama hali ve refleks kaybı meydana gelebilir. Araç veya makine kullanmak gibi dinç ve uyanık olmayı gerektiren aktivitelerde dikkatli olunuz.

Hamilelik ve emzirme dönemlerinde doktorunuza danışmadan kullanmayınız.


BENİL Şurup’un Kullanım Şekli :

Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.

İlacınızı her kullanımdan önce hafifçe çalkalayınız. Doğru dozda aldığınızdan emin olmak için ölçekli kaşık ile alınız. Yemek kaşığı kullanmayınız.

Yetişkinlerde, günlük önerilen doz: her 2-3 saatte bir 1 ölçek; 6-12 yaş arası çocuklarda her 3-4 saatte bir 1 ölçek; 1-5 yaş arası çocuklarda her 3-4 saatte bir yarım ölçektir.

İlacın Olası Yan Etkileri :

Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.

Uyuşukluk ve uyuklama, ağız kuruluğu, baş dönmesi, düşük tansiyon ve ışığa duyarlılık gibi durumlardan herhangi biri görüldüğünde doktorunuzla görüşüp, ilacın kullanımına devam edebilirsiniz.


İlaç Etken Maddesi: Amonyum klorür, Difenhidramin hidroklorür, Mentol, Sodyum sitrat

İlaç Marka İsmi: BENİL Şurup

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder