BECDAY 50 mcg İnhalasyon İçin ÖlçüIü Dozlu Aerosol - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Ekim 24, 2017

BECDAY 50 mcg İnhalasyon İçin ÖlçüIü Dozlu Aerosol

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

BECDAY 50 mcg İnhalasyon İçin ÖlçüIü Dozlu Aerosol

Endikasyon Bilgisi : İlacın etkin maddesi Beklometazon dipropiyonat’ tır. BECDAY 50 mcg İnhalasyon İçin ÖlçüIü Dozlu Aerosol, iltihap giderici etkisiyle akciğerlerde küçük hava yollarındaki iltihabı azaltarak solunum yollarını açık tutar, nefes almayı kolaylaştırır. BECDAY, astımın tüm basamaklarında iltihabı gidermek, solunum yolunu genişletmek ve nefes darlığı, hışıltılı solunum, öksürük gibi astım belirtilerini iyileştirmek için kullanılır. Kronik obstrüktif akciğer hastalığında (KOAH) tek başına kullanılmamalıdır.


BECDAY 50 mcg İnhalasyon İçin ÖlçüIü Dozlu Aerosol Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar 

İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.

BECDAY‘ ı, başlamış olan astım krizi anında kullanmayınız. Başlamış olan astım krizi tedavisi için daha hızlı etkisi olan inhalasyon ilaçları kullanılmalıdır.

BECDAY 50 mcg İnhalasyon İçin ÖlçüIü Dozlu Aerosol
BECDAY 50 mcg İnhalasyon İçin ÖlçüIü Dozlu Aerosol

Tüberküloz tedavisi görüyorsanız ya da daha önce tüberküloz geçirdiyseniz; BECDAY‘ ı kullanmaya başlamadan önce doktorunuza söyleyiniz.

BECDAY, birkaç gün içerisinde etkisini göstermeye başlar. İlacınızı düzenli bir şekilde kullanınız.

Tedaviniz sırasında kendinizi iyi hissetseniz bile ilacın kullanımını aniden bırakmayınız. Doktorunuzun önerdiği kullanma süresini dikkate alınız.

İlacın kullanımına bağlı ağızda pamukçuk oluşumunu ve ses kısıklığını önlemek için, her uygulamadan sonra ağzınızı su ile çalkalayınız ve tükürünüz.

Hamilelik ve emzirme dönemlerinde doktorunuza danışmadan kullanmayınız.


BECDAY 50 mcg İnhalasyon İçin ÖlçüIü Dozlu Aerosol‘ un Kullanım Şekli :

Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.

Koruyucu kapağı ağızlıktan çıkarınız. Yavaş ve derin nefes veriniz. Başparmağınız ağızlığın altında, inhalasyon spreyinizin tabanında olacak şekilde dik tutunuz.ve ağızlığı dişlerinizin arasına koyunuz ve dudaklarınızı sıkıca kapatınız. Ağzınızdan yavaş ve derin nefes alırken ve aynı anda bir puf aerosol boşaltmak için inhalerin üst kısmına basınız. Nefesinizi mümkün olduğunca uzun tutunuz ve inhaleri ağzınızdan çıkarıp burnunuzdan nefes veriniz.

Her bir puf ilaç alımı için yaklaşık yarım dakika bekleyiniz.

Kullandıktan sonra, koruyucu kapağı kapatınız.

İlacın Olası Yan Etkileri :

Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.

Ağız ve boğazda pamukçuk, ses kısıklığı, boğaz tahrişi yaygın görülen yan etkilerdir.

İlaç Etken Maddesi: Beklometazon dipropiyonat

İlaç Marka İsmi: BECDAY 50 mcg İnhalasyon İçin ÖlçüIü Dozlu Aerosol

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder